Mam problem z moją belą (156 jtd 105km) jak pada deszcz coś się dzieje nie dobrego i zapala się kontrolka ABS i kontrolka ręcznego jak sucho samochód postoi to wszystko gaśnie i jest gitara co to może być:(
Mam problem z moją belą (156 jtd 105km) jak pada deszcz coś się dzieje nie dobrego i zapala się kontrolka ABS i kontrolka ręcznego jak sucho samochód postoi to wszystko gaśnie i jest gitara co to może być:(
Może gdzieś styki na centralce Abs zawilgotniały i przerywa połączenie. Sprawdź, przeczyść jakimś środkiem np kontakt spray. Może to pomoże.
a możesz podpowiedzieć gdzie ta centralka się znajduje
Załącznik 58253Załącznik 58254
Przy ścianie grodziowej, na wprost kierowcy,pod zbiorniczkiem masz wtyczkę elektroniczną.(czarna, ścięta w jednym końcu od przodu, zauważysz) Najpierw wysuwasz taki plastikowy element (z dwóch stron wyprofilowany pod palce, zauważysz nieco niżej pod wtyczką) w stronę chłodnicy i się wtyczka delikatnie podniesie, później już sam ją musisz odłączyć. (unosisz do góry delikatnie) Składasz w odwrotnej kolejności.
idę grzebnąć w autku puzniej napisze z jakim skutkiem
Wymień 70 amperowy bezpiecznik nad aku koło plusa
wyczyściłem kostkę sprawdziłem bezpiecznik a pro po u mnie jest 60Amp tylko nie mogę włożyć tej listwy od kostki
Bezpiecznik czasem świruje niby dobry a nie:)
Ja u siebie tak miałem i okazało się że przy tylnym kole w kostce nie stykało, odciąłem kostke, spiąłem na krótko zlutowałem, zaizolowałem i po problemie.