-
Klima sie nie włącza
Klima ( CLIMATRONIK ) w mojej alfie sie nie włącza , kontrolka sie zapala ale sprezarka juz nie. Od czego zaczac ? Czy moze to byc spowodowane brakiem czynnika ? Odrazu serwis czy moge cos sam sprawdzic ? Jest mozliwosc zeby sprawdzic czy jest czynnik jakims domowym sposobem ?
-
- przekaźnik
- presostat
- za mało/dużo czynnika
- nieszczelność
- sprężarka
Wysłane za pomocą myśli z i9100
-
podnieś maskę niech ktoś w autku właczy klime powinno być cyknięcie słychać ze sprężarki
-
W pierwszej kolejności bezpiecznik i przekaźnik sterujący sprężarką do sprawdzenia.
-
raczej na pewno nie ma czynnika odkręć korek i delikatnie naciśnij tylko delikatnie na wyłączonej klimie jak psiknie mocno to znaczy ze jest a jak tylko lekko albo wogóle to już wiesz co jest
-
Sprzegielko sie nie rusza , cykniecia nie ma i jak napisalem sprezarka sie nie włącza to i to ze bezpiecznik jest ok jest pewne. Teraz jezeli ktos jest w stanie i objasnic jak sprawdzic reszte to bede wdzieczny, a moze nie jestem w stanie sam to tez napiszcie to polece do serwisu.
-
przekaźnik do sprawdzenia
nie pamiętam który niestety
wiem że jest w skrzynce z bezpiecznikami pod maską
-
Jak jest za mało czynnika to sprężarka nie ruszy. Tak słyszałem od gościa w serwisie. Więc sprawdź zawartość czynnika. Pozdrawiam
-
-
visa-vi chłodnicy tak mniej więcej szukaj rurek od klimy i plastikowych koreczków