-
Rozrząd 156 GTA 2002r.
Witam planuję wymianę rozrządu zastanawiam się nad kupnem na allegro oczywiście ze sklepu a moje pytanie czy jest jeden rodzaj (zestaw napinacz,rolka ,pasek ) czy występuje ich więcej mój mechanik stwierdził że występują różne ale podejrzewam że bardziej chodziło mu o naciągnięcie mnie na kasę wiadomo że jak przywiąze samemu graty to już tak nie zarobi.
Pozdrawiam.
-
Zadzwoń do autosklepu24 masz podwieszoną reklamę u góry. Dobiorą po Vinie zapytaj o zniżkę. Ja dałem 1000zł z pompą wody a rozrząd jest taki sam dla 2.5 3.0 3.2v6
-
Jak kolega Cannabis napisał, autosklep24 wydaje się być dobrym miejscem :) Poza tym z tego co widzę, jest jakiś kod co miesiąc na rabat, także sprawdź maila.
-
Bardziej moze mu chodzilo ze wystepuja rozne marki zestawow. W zasadzie ceny wszedzie sa podobne, ja bralem na allegro i nie mialem problemow.
-
Witam nie chodziło mi o producentów ale nieważne , zadzwoniłem Car serwisu i występuje tylko jeden zestaw do 3.2 ewentualne róznice są w silnikach 2.5 były jakieś modyfikacje.Cena w Car Serwisie bez pompy wody 1450pln.Na allegro widzałem Gates'a i SKF z wysyłka za 680pln i 24 m-ce gwarancji.
Pzdr.
-
W ASO szaleją z cenami za te pieniądze to razem z montażem powinno być
-
W ASO powiedzieli mi 1200 za samą robociznę...
Można kupić graty na alledrogo ale wtedy żaden mechanik nie da gwarancji a w przypadku rozrządu to raczej nierozsądne
-
A dlaczego nie da gwarancji? Gwarancja jest na usługę nie na części, jak spierdoli to będzie jego wina.
A co do pompy wody to zależy, kiedy była zmieniana. Nie trzeba jej wymieniać, bo nie jest elementem rozrządu. Powinna być wymieniana co 200 tys.
-
Nie wiem dokładnie bo nie miałem przygód z rozrządem, ale w przypadku strzału paska producent może nie uznać reklamacji jeżeli pasek nie został wymieniony w ASO. Dlatego warsztaty, żeby nie stracić klientów, udzielają gwarancji na wszystko ale tylko w przypadku kiedy robią na "swoich" gratach. Powodem tego zapewne jest: a) robota na częściach sprawdzonego producenta, b) chęć przycinki przy zakupie części
-
SKF, INA, Contitech, Bosch - to nie są krzaki. To uznani producenci elementów rozrządu, nikt nie może powiedziec, że to są słabe części.
A przycinka na częściach to szybciej - bo warsztaty mają całkiem niezłe zniżki w hurtowniach.