-
Olej
Wczoraj została przykręcona miska olejowa i silnik został zalany 5,5 litrami świeżego oleju, dziś już go nie ma, miska jest sucha, węzyk od turbiny też, najbardziej mnie zdziwiło jak lekko brązowy olej silnikowy znalazł się w zbiorniczku wspomagania???;D. Wczoraj był różowy a dziś brązowy. co to może być, bo już nie mam siły to tego auta
-
może po ciemku albo po pijaku wlałeś go ukł. wspomagania :) zamiast do silnika
-
ta jasne. ale olej wyciekł i nie wiem którędy, z miską olejową jest jeszcze jeden wężyk idzie w góre, od czego on jest? duże ciśnienie nim idzie?
-
No cudów nie ma tym bardzie że wlałeś do silnika a masz suchą miskę, przecież nie wyciekł w górę.
Poza tym ukł. wspomagania i smarowania silnika w żaden znany mi sposób się nie łączą więc o takich cudach jak twój to pierwszy raz słyszę, no ale wszystko możliwe
-
Wiem że się nie łączy. ;D tylnia ściana silnika jest troche mokra ale to chyba wężyk pochlapał bo taki dziwny , tylko nie wiem czy to jest od ssmarowania
-
albo może inaczej bo widzę że masz 2,4 jtd a powiem mi czy wcale nie ma na bagnecie oleju czy ubyła jakaś część ?
pytanie jest ile wchodzi oleju do silnika 2,4
- - - Updated - - -
na tej tylnej ścianie za silnikiem to masz maglownice i węże od wspomagania i tyle
-
wchodzi 5,5 litra. bagnet suchy jak wiór
-
a samochód na płaskim stoi czy pod kątem ?
-
na płaskim aktualnie na kanale jest. w silniku zero oleju jest. najprędzej to jakiś wężyk będzie
-
jak jest na kanale to podstaw miskę albo wiadro, odkręć korek spustowy (o ile nie zapomniałeś go dokręcić przy wlewaniu) i wtedy zobaczy czy rzeczywiście nic nie ma
- - - Updated - - -
albo może olej jest tak przezroczysty że wydaje ci się że go nie ma :)