Jak w temacie - przy gwaltownym dodaniu gazu, przy podnoszeniu sie z niskoch obrotow slychac takie buczenie przez sekunde - nie umiem inaczej tego opisac czy nazwac. spotkal sie ktos z tym ?
Printable View
Jak w temacie - przy gwaltownym dodaniu gazu, przy podnoszeniu sie z niskoch obrotow slychac takie buczenie przez sekunde - nie umiem inaczej tego opisac czy nazwac. spotkal sie ktos z tym ?
Z jakiego miejsca dobiega to buczenie? Podpinałeś auto pod kompa? Czy są jakieś dodatkowe objawy? Czy sytacja ta ma miejsce gdy dodajesz gwałtownie gazu na wyższym biegu czy nie ma to znaczenia ?
Zadnych objawow, auto dziala idealnie. Na wyzszym biegu jutro sprobuje
A czy ciągnie dobrze?
Może sprzęgło zaczyna się ślizgać?
A przegub wew? Chociaz to raczej stuk
Wysyłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk 2
Hej,
ja mam AR156SW 1.9 jtd 8v i mam podobny objaw - podczas dodawania gazu, na wyższych obrotach nie słychać charakterystycznego 'klekotu diesla', tylko taki dźwięk hmmm - jak to opisac - jakby samochodzik zabawka, elektryczny, kurcze nie umiem inaczej tego opisac.
Jeśli to buczenie jest przez sekundę to ciężko wyczuć co tak gra. U mnie podobne buczenie zaczynało się od ok.2100 obrotów i myślałem że to sprzęgło zaczyna się ślizgać. Jak się za jakiś czas okazało to turbina tak wyła aż zaczęła puszczać olej w rurę wydechową. I była wymiana. Oby ciebie to nie spotkało bo to nie jest tani sport. Ja miałem z rozbitej wcześniej więc bez kosztów się obyło. Dwie godzinki i po zabiegu.
No tak, nie spojrzałem na model:)
Jeśli to buczenie to taki dźwięk jak by brzęczącego łańcuszka to podobno takie coś wywołuje rozwalony łączniki silnika [ten drążek u góry z tulejami] ja mam rozwalone te tuleje i właśnie jest taki odgłos szczególnie na wyższych biegach jak wchodzi na obroty z niskich jak już wejdzie wyżej tego nie ma.