-
lancia thesis a 166
Zastanawiam się nad kupnem któregoś z nich,tylko Panowie spokojnie:)Są ogłoszenia thesisa za 3000 E.Samochód moim zdaniem dużo bardziej nietuzinkowy(tylko 16 tys sztuk wyprodukowanych) fajne i bogatsze wnętrze(niektóre wersje z szyberdachem mają fotoogniwa które napędzają klimatyzację w trakcie postoju na wyłączonym silniku)hehe fajny bajer.Tylko części kosmicznie drogie bo m.in elektryczne zawieszenie,silników za bardzo do wyboru nie ma bo nie chcę automatu wiec najpopularniejszy 2,4 ten sam co w 166 najbardziej kuszący jak dla mnie.Tylko trochę obawiam się tego diesla, te wszystkie dwumasy i inne pierdoły mogą człowieka zrujnować.Tylko właśnie, z drugiej strony 166 ale tylko po FL. 2 TS odpada -złom,3 litrowe za duże jedynie 2,5 V6 jakoś do mnie przemawia chociaż bez gazu to za dużo się nie pojeździ z gazem -złom. Co myślicie ?
-
Poczytaj na forum Lancia Klub Polska, jest tam trochę tematów o zakupie Thesisa.
-
Te dwa auta łączy tylko klasyfikacja (klasa E) i niektóre silniki..... chyba nic poza tym. Wygląd diametralnie inny, komfort, jakość materiałów wnętrza, cena też..... To nie za bardzo jest co porównywać.
Aha, i nie licz że 3.0 ma za duże spalanie a 2.5 Cie tak uszczęśliwi :) różnice są znikome.
- - - Updated - - -
GrzesiuSiedlce ma jedno i drugie :P
-
Mam do czynienia i z tymi z tym. 166 jest zdecydowanie prostrza w serwisowaniu ma deczko mniej elektroniki, prostrze i tańsze zawieszenie.
Jeśli jesteś człowiekiem który liczy się z kosztami to thesisa omijaj szerokim łukiem, np. 4 wahacze na jedno koło to lekkie przegiecie, a zamienników nie uświadczysz.
Znaleść ładnego thesisa nie jest prosto.
Jeśli chodzi o skrzynie automatyczne to czy 166 po FL czy thesis to jeden syf, omijaj szerokim łukiem, moim zdaniem trwałością nie dorastają ZF'ą do pięt.
-
tylko ze thesis nie wyglada juz za bardzo atrakcyjnie na dzisiejsze czasy, dziwne kształty ktore nie budzą ani respektu ani jakos specjalnego zachwytu... a 166 po fl czy przed fl na ładnej feldze zawsze bedzie lepiej sie prezentować...
-
Myślę że to nie miejsce na ocenę wyglądu. Dla każdego co innego. Mocno subiektywne aczkolwiek jestem tego samego zdania.
-
Oryginalności Lancii nie można odmówić i robi wrażenie nawet na osobach, którym się nie podoba :). Rzeczywiście ciężko porównywać te dwa samochody zarówno pod względem komfortu, jak i wykończenia. Przymierzałem się kiedyś do Thesisa, ale koszt 1 szt. amortyzatora to około 1500zł i tak jak pisze QBA o zamiennikach można zapomnieć. Jeżeli sam grzebiesz przy samochodzie to pół biedy, chociaż i tak nie będzie łatwo, ale jak chcesz korzystać z warsztatów to lepiej wybierz 166. Ech... piękna maszyna :).
-
Kup 166. Thesis cie zje kosztami.
-
Przy Thesis 166 wygląda marnie. Jak znajdziesz Thesis w dobrym stanie, to będzie graniczyć z cudem. Jeżeli nie patrzysz na koszty, to się nie zastanawiaj tylko bierz Lancię. To auto jedyne w swoim rodzaju...
Mnie może będzie kiedyś stać na 159 i Thesis, to wtedy będą obie stały zaparkowane na podwórku :D
-
Jedna i druga wygląda spektakularnie.