Witam. Mam takie kontrolne pytanko....Czy to normalne ze nawet przy 11,13 stopniach celcjusza alfa kopci troche takim bialym dymkiem?? Jak nie to czego to moze byc wina?? Pzdr.
Printable View
Witam. Mam takie kontrolne pytanko....Czy to normalne ze nawet przy 11,13 stopniach celcjusza alfa kopci troche takim bialym dymkiem?? Jak nie to czego to moze byc wina?? Pzdr.
Jak się wszystko dobrze rozgrzeje to nie powinna, sprawdź czy ci płynu chłodzącego nie ubywa.
Jeśli to para wodna i jest tak tylko przez kilka km to jest w porządku nawet przy wyższych temperaturach.
Jak biały dym ,to znacz ,że wybrali papieża
(pewnie woda w wydechu)
ale jest tak caly czas...nie tylko przez pare km...
A płynu albo oleju ci ubywa ?
oleju troche tak ale to prawdopodobnie przez uszczelniacz walu...a plyn troche uchodzi faktycznie...To przez plyn chlodniczy?? Lato,jesien nie kopcila...
Ja u siebie tez ostatnio zaobserwowalem zwiekszony dymek.
W lato tego nie bylo albo nie zauwazylem.
Jezdze glownie krotkie odcinki praca-dom 5km wiec mozliwe ze gdzies para sie kumuluje w wydechu.
Oleju ani plynu nie ubywa nic.
Wiec jezeli nie jest to jakas chmura ze nic w lusterku nie widzisz i nie ubywa plynu w zastraszajacym tempie to zbytnio bym sobie glowy tym nie zawracal.
nie jest tak ze nic nie widac ale jak przygazuje to widac dym w lusterku;) na benzynie tez troche kopci. Mozliwe ze jest tak przez nieszczelny uklad dolotowy??