-
Gleba tanim kosztem
Witam.
Chciałbym posadzić swoje auto na glebie i na necie znalazłem całkiem fajne rozwiązanie. Wystarczy do tego 8 zacisków do lin chciałbym nimi ścisnąć 2 zwoje do siebie w ten sposób posadzić auto trochę niżej. Co myślicie o tym pomyśle? W przyszłości kupił bym sprężyny ale na razie chcę zobaczyć jak to będzie wyglądało. ;)
-
jeśli chcesz zobaczyć jak będzie wyglądać to wrzuć zdjęcia auta do jakiegoś programu graficznego (pełno w sieci stron od VT)..
lub załaduj auto workami z cementem/ziemniakami :P
a jeśli chcesz na tym jeździć ....
http://www.poboczem.pl/naszym-zdanie...-90-zl,nId,431
:fie:
-
nie zakładaj żadnych zacisków, jak Ci w czasie jazdy któryś puści to znajdziesz się w rowie,
jak Cie nie stać na zglebienie auta poczekaj, odłóż trochę kasy i kup normalne sprężyny obniżające, śledź znany portal aukcyjny, mi się kiedyś udało nabyć oryginalne Eibachy -40 do focusa za 50zł za parę, trzeba tylko wyczekać okazje
a te zaciski to się nadają do jednego pudła z magnetyzerami i strumienicami
-
Szczerze mówiąc to nie wierze w to, co przeczytałem. Odpuść sobie taką rzeźbę, dozbieraj kase i zrób to porządnie.
-
Pytasz co myślimy.... Ja myślę da się, ale jaki to ma sens to nie wiem. Załóżmy nawet, że to zrobisz - przy ugięciu sprężyna będzie obijała się o te ściski. Sprężyny nowe można kupić za 350zł a używane taniej więc po co robić takie druciarstwo?
-
To już lepiej zrobiłbyś ucinając np. po jednym zwoju sprężyny, chociaż i to nie jest wyjściem z sytuacji.
Dobrze radzą koledzy wyżej - kup sprężyny, a w następnej kolejności amortyzatory o krótszym skoku.
Jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda obniżona Twoja Alfa na żywo to ją załaduj. Wrzuć do bagażnika ze 3 worki cementu, z przodu również i zobaczysz czy wizualny efekt jest taki jakiego się spodziewałeś.
Pozdrawiam.
- Rafał
-
Czytam i mało na podłogę nie j**łem :D
Sprężyny Sparco kupisz za 350zł, dostawa gratis i gleba - 35mm jest. Drut tuning to sobie odpuść.
-
widze ze kolega to z kaskaderów pochodzi ...
zimówki to zło ... a zglebie auto sciskami do bagazu ...
jak dobrze ze do rzeszowa mam cała polske do przjechania ... bo bym sie bal na ulice wyjsc
-
komuś tu spodobało się niewłaściwe wozidełko...
i jeszcze boxer... to będzie krótka, ale burzliwa znajomość...
-
Przyznaje się to był poj*** pomysł ale nie chodziło mi oto żeby na tym jeździć nie wiadomo jak daleko i długo :P. Wczoraj dostałem sprężyny wsadzę je jak będę miał trochę czasu i zobaczę jak to będzie się prezentowało.