Witam jak w temacie mam do wymiany sprzęgło w mojej Belli i zastanawiam się na jaką firmę postawić???
Czy sprzęgła w zamiennikach dają rade i jakiej firmy ewentualnie można zaufać:confused:
Printable View
Witam jak w temacie mam do wymiany sprzęgło w mojej Belli i zastanawiam się na jaką firmę postawić???
Czy sprzęgła w zamiennikach dają rade i jakiej firmy ewentualnie można zaufać:confused:
a co tam masz do wyboru ?
bo ja znam chyba tylko luk , valeo , sachs
i wszystkie dają radę z tego co wiem
Dzięki mam jeszcze jedno pytanko czy skrzynie da się wyciągnąć samą czy trzeba wyciągać z całym silnikiem
Dzwoniłem do mechanika i powiedział jak skrzynia wyjdzie sama to 150zł a jak będzie trzeba wyciągać cały silnik to 400zł
Chce się przygotować na ewentualne koszty i żeby mnie bambuko nie zrobił
Ja bym polecił zmienić mechanika bo już na wejściu widać, że nie ma zielonego pojęcia, za 150 zł to ci raczej na pewno nie zmieni, skrzynie wyciąga się samą i jest to mozolna robota i myślę, że cenowo w granicach 400 zł
Cytat:
tobie też polecam zmienić mechanika :-)
u mnie w regionie to kosztuje mniej niż 400 :-)
U mnie wymiana skrzyni (+zalanie olejem) + sprzęgła + gum stabilizatora + wysprzęglika 340zł (robocizna) ale nie robiłem u swojego mechanika, śląsk rządzi się swoimi prawami ;)
Za samą wymiane sprzęgła to myśle ze ok 300zł to chyba normalna cena.
A co do sprzęgła to jak najtansze ;) każe z tych 3 jest dobre, ja dałem za valeo chyba 330zł z tego co pamiętam (allegro, jakaś sklep w łodzi), ciekawostka w sklepach w bielsku-b od 600zł wzwyż też valeo :)
no dokładnie - okolice 3 stów
jest jeszcze luk, ktory kosztuje podobnie co valeo - sprzęgło, ale różnice w jakości pewnie małe, jesli nie żadne ;)