Mam problem z kontrola trakcji, ponieważ nie da sie jej wyłączyc i przez to prawdopodobnie jest slaby .wiecie cos na ten temat alfa 147 v8
Printable View
Mam problem z kontrola trakcji, ponieważ nie da sie jej wyłączyc i przez to prawdopodobnie jest slaby .wiecie cos na ten temat alfa 147 v8
nie da sie calkowicie, a jedynie czesciowo. jak chcesz cakliwcie ,zeby sprawdzic czy to to, to odlącz kabel ABS pod maska na kielichu albo pod tapicerka w bagazniku. wówczas sprawdzisz czy to ASR ja muli. po odlaczeniu pojawią sie bledy ABS i ASR na desce i nie bdzie ograniczenia. jak kable podlaczysz ponownie błędy same znikną.
ABS tez swieci, więc nie wiem co mu moze byc. a powiedz mi co to jest ten kielich?? bo nie za bardzo wiem
jak świeci to raczej nie działa
Od kiedy kontroli trakcji w 147 nie da się wyłączyć?
od zawszze nawet gdy ASR się świeci po naciśnięciu przycisku to przy mocnym ruszaniu i tak kontrolka miga i nie ma 100% mocy jest ona tylko mniej ograniczona testowalem to ostatnio bo miałem uszkodzony czujnik abs i raz działał a raz nie i gdy nie działał wcale to moc była pełna, gdy byl wyłączony asr to moc była w 70%.
Jeśli masz bład abs to asr wcale nie będzie działał.
Kielich to górne mocowanie amortyzatra pod maska .
Pierwsze słyszę. Te 147 z którymi miałem do czynienia bo wyłączeniu ASR przy zrywaniu przyczepności nigdy nic nie miga żadna kontrolka i można piłować do spodu nic nie ogranicza mocy.
Skoro ABS świeci to ASR nie ma prawa działać dobrze. Najpierw trzeba by podpiąć pod komputer bo skąd my mamy wiedzieć, czy np któryś czujnik nie jest uszkodzony lub odłączony? Poza tym wyłączenie ASR powinno skutkować całkowitą dezaktywacją. W każdej ze 156 i 147, którymi jeździłem tak było i również instrukcja tak mówi.
Otóż tak jest jak kolega Belfer pisze nie było takich modeli, żeby wyłącznik ASR OFF nie dezaktywował w 100% kontroli trakcji.
to chyba mam jakis specjalny model bo na śniegu jak wyłącze AST ro kontrolka sie zapala na desce i faktzycznie mieli kołami a do tego kontrolga zaczyna migać ale nie mieli na max .... jest wyraźna róznica ale pełen brak kontroli był gdy przegryzło mi kabel od czujnika abs na przodzie .. więc nie mówcie co jest w instrukcji albo jak teoreycznie ma być bo praktycznie jest inaczej