Witam!
Jak sprawdzić stanu oleju w skrzyni biegów w AR 147 1.6 16v 105cv 2001r?.
Witam!
Jak sprawdzić stanu oleju w skrzyni biegów w AR 147 1.6 16v 105cv 2001r?.
Na bagnecie kolego z góry powinieneś go widzieć szukaj bardziej z tyłu silnika na samym dole, od dołu też można go wypatrzeć postaram sie znaleźć bo już był taki temat
Na pewno jest tam bagnet?Szukałem ostatnio i go nie znalazłem
Kolego, z tego co ja wyczytałem to bagnet w skrzyni był tylko w dieslach (oczywiście mogę się mylić). Na zdjęciu masz zaznaczony korek spustowy i korek wlewowy (ten koło czujnika). Jak go odkręcisz to włóż tam delikatnie palca w miarę poziomo i jak dotkniesz oleju to masz stan a jak nie to trzeba dolać. Generalnie w momencie przelania osiągasz odpowiedni stan poziomu oleju w skrzyni.Załącznik 80468
W dieslu jest na pewno proszę bardzo tu jest wszystko co i jak http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...iegow_jtd.html
Nie doczytałem że to TS a tam to nie wiem, jak jest ale raczej powinien być bagnet
pewu.Tak jak myślałem ale dzięki za potwierdzenie moich myśli
w TSach nie ma bagnetu do sprawdzenia. Kolega pewu prawi bardzo dobrze. Też sprawdzałem zgodnie z tą instrukcją :)
P.S jak już planujesz wymianę, to chyba najlepiej zastosować olej dokładnie taki jak producent zaleca.
Na razie tylko sprawdzenie i dolewka w razie braku oleju w skrzyni gdyż mam coś z korkiem do spuszczania oleju po jest zaklejony poksylina i nie chce tego na razie rosząc .A jaki olej poleca producent?Cytat:
P.S jak już planujesz wymianę, to chyba najlepiej zastosować olej dokładnie taki jak producent zaleca.