-
[156] Wtryski 2,4 JTD
Witam.
Mam problem z wtryskami w mojej Alfie. Mianowicie w miejscach w których włożone są wtryskiwacze zbiera się ropa. Sprawdziłem wężyki przelewowe i ciśnieniowe, wszystko jest ok. wygląda na to, że wyciek jest gdzie indziej.
Czy miał ktoś z Was taki problem? Jak go rozwiązać nie kupując nowych?
-
alfa156, porostu psikają ci wtryski często się tak zdarza bo każdy wtrysk jest przykręcony jedną śrubka ktoś je musiał wyciągać i nie wymienił miedzianych podkładek
jeżeli wymieniasz wtryski na nowe albo regenerujesz zawsze dodajesz nowe te podkładki ;)zdejmij pokrywę silnika odpal niech ktoś przykazuje i będziesz słyszał psikanie takie sykanie i tam od spodu ci psika spod wtrysku
-
Mi się wydaje, że gdyby te miedziane nie trzymały, to kompresja by uciekała... Dodam jeszcze, że "kałuża" robi się na 1,2,3,4, a 5 jest suchy...
-
alfa156, to sś tak minimalne wycieki ze raczej kompresja będzie ok
ostatnio robiliśmy cytrynę HDI wszystkie cztery psikały a gość założył z allegro wtryski i właśnie ze starymi podkładkami nowe załatwiły sprawę
-
Hmm... Koszt naprawy jest znikomy, więc je wymienię...
Odezwę się za nie długo i napiszę czy pomogło :)
-
alfa156, z Alfy dość ciężko wychodzą wtryski jeżeli wyjdą ci ławo to to znaczy ze je ktoś wyciągał jak wyjmiesz to daj je do boscha do sprawdzenia koszt ok 60 zł za sztukę jak wyciągniesz dobrze wyczyść gniazda dość ciężko się je czyści ale muszą być czyste żeby wszystko ładnie dolegało -pozdrawiam
-
Wiem kolego. Raz już wyciągałem jednego żeby zobaczyć skąd to może "sikać" i długo się z nim męczyłem... Powiedz mi jeszcze, gdzie można kupić takie? Byłem w paru "metalowych" sklepach i nie mają:/
-
alfa156 w firmie która regeneruje albo zamów w sklepie motoryzacyjnym
-
w sklepie motoryzacyjnym napewno znajdziesz, ale miej ze sobą starą podkładkę na wzór ja dopasowałem od peugota HDI koszt 4pln za sztuke
-
Podkładek nigdzie nie znalazłem, więc udałem się do serwisu w Opolu. Tam miłe zaskoczenie... Zostaną sprowadzone, a cena 3,5 sztuka :) w poniedziałek je odbiorę.
Tylko mam jeszcze pytanie. Jakim momentem trzeba dokręcić mocowanie wtryskiwacza? Wie ktoś może?