-
Kabel VAG KKL
Witam, kupiłem kabel vag. Problem tkwi w tym, ze tylko raz udało mi się połączyc z ECU, z airbag i abs łączy się bez problemu. Używam multiecu scan, próbowałem na unidiagu i to samo. Jak już pisałem połączyłem się tylko raz i to przy pierwszym użyciu kabla. Co może być powodem. Porty ustawione ok, sterowniki też zainstalowane tak jak trzeba (chyba :)). pozdrawiam
-
Masz kolego trzy opcje:
1. Wybierasz zły silnik w programie.
2. Masz uszkodzony kabel (pin odpowiedzialny za silnik).
3. Masz uszkodzony port diagnostyczny w samochodzie (pin odpowiedzialny za silnik).
Spróbuj się połączyć z innym autem to drugie Ci się wyjaśni.
-
Racja. W zasadzie to też trzecie się wyjaśni jak kabel zadziała. Tylko teraz zastanawiam się kto z moich znajomych ma jakiegoś fiata. Chyba, że ten kabel działa też z grupa Volkswagena to po problemie.
-
Sam napisałeś VAG ... czyli Volkswagen Audi Group ...
-
ja swoim zwykłym zapinałem vw - hulało :-)
-
Pytam bo na aukcji było napisane, że jest przystosowany do obsługi FES-a. Dla mnie to zabrzmiało jakby inny program (np. polski VAG) miałby już nie widzieć interfejsu.
Właśnie sprawdziłem i z golfem IV polaczyl się bez problemu. Czyli trafiona wtyczka w alfie. Wydaje mi sie, że bez problemu można to naprawic, mógł sie jakiś pin wysunąć bądź kabelek odlutować. Dobrze myśle?
-
VAG tez bez problemu łączu się z Alfą no i odwrotnie
Ja swoim kupionym od Viakena podłączyłem już masę samochodów z grupy VAG i nigdy nie było problemu
-
Usmażyłem kabel. Podczepiłem sie po gulfa cztery z przełącznikem kabla ustawionym na ABS (pini 1/9), i teraz pytanie, moja wina że w golfach tego nie można robić, czy kabel wadliwy?
-
A ja mam pytanie troche z innej beczki:-)...!
Mam kabelek i wszystko smiga super tylko mam maly problem gdy chce np. sprawdzic cisnienie paliwa przy rozruchu,przy probie uruchomienia silnika zrywa sie polaczenie,czy to normalne bo chyba raczej nie?
Wysyłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk 2
-
Nie jest to normalne. Być może masz za duży spadek napięcia na aku podczas rozruchu.