-
Problemy z temperatura
Witam ostatnio w mojej belli cały czas wychodzi coś nowego. Pare dni temu zaobserowałem, że temperatura wody normalnie dochodzi do 90 po odpuszczeniu gazu spada do 80 zaraz rośnie do 90 i tak w kółko. Myślałem, że to czujnik więc go wymieniłem po wymianie czujnika sytuacja nie zmieniła się. Macie jakiś pomysł co to jeszcze może być ?
-
-
-
No właśnie myślałem o termostacie ale gdyby był walnięty to nie grzałoby w aucie, a grzeje tak jak zawsze w kabinie cieplutko
- - - Updated - - -
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ? Nie chce wydawać 200 zł na nowy termostat, a pózniej sie okaże, że to jednak nie to. Tak jak pisałem wyżej ciepłe powietrze leci.
-
Odpal samochód, i sprawdzaj czy ci się nagrzewa górny wąż co idzie od termostatu do chłodnicy. Jeżeli ci się będzie nagrzewał wraz ze wzrostem temperatury silnika, to masz termostat do wymiany.
Oryginalny termostat Behra otwiera się przy 88 i wtedy powinien rozgrzać się ten górny wąż.
Pozdrawiam
-
Przy 80 stopniach na wskażniku będziesz miał ciepło w środku,moim zdaniem tak jak koledzy radzą sprawdż termostat on jest najbardziej podejrzany.
-
Sprawdziłem ten wąż, nie nagrzewa się więc to nie termostat
-
A przy jakiej temperaturze zaczyna się nagrzewać?
- - - Updated - - -
Wg wskaznika oczywiście.
-
-
I teraz ciekawe czy termo walnięte czy ma fabryczny do 80. I wróż babko z fusów.