Witam panowie potrzebuje pilnie uszczelniaczy zaworów niemoge ich nigdzie dostac nawet w fiacie na zamowienie niema tego nigdzie jezeli ktos ma na odsprzedanie lub ma mozliwosci zdobycia prosze pisac
Printable View
Witam panowie potrzebuje pilnie uszczelniaczy zaworów niemoge ich nigdzie dostac nawet w fiacie na zamowienie niema tego nigdzie jezeli ktos ma na odsprzedanie lub ma mozliwosci zdobycia prosze pisac
Jak nie ma w PL to pytaj w okp.de, mają kupę fantów do AR.
suwmiarke w łapę i na pewno coś dobierzesz najlepiej z reinza. Do ts 8v pasują np z golfa II 1.6
w tym momecie czekam bo moze bedzie zalatwione we wroclawiu co do wymiarow to zawor 9mm a prowadnica 11.55 firma ktora robi glowice probowala dobrac ale jest to nietypowe i spadaly poprostu :( patrzalem na 164 myslalem ze silnik ten sam ale zawor tam ma juz 9.5 mm . jestem w dobrej mysli mam nadzieje ze w tym tygodniu uda sie zalatwic i w nastepnym bella bedzie ganiac .
U kogo w Krakowie kolego robiłeś ta głowicę że nie dobrali Ci uszczelniaczy?
W auto szlif na makuszynskiego . ale naszczescie udalo sie je zdobyc byly w komplecie uszczelek na glowice . a co ciekawe katalogowo pakazywalo inne niz byly zalozone .
Darek131994 - mozesz napisac jaki zestaw kupiles? Reinza? Jaki numer: 01-27470-01 ?
Mozesz napisac jakie powinny byc uszczelniacze pasujace do takiego silnika? Co i jak powinnem zmierzyc?
Pozdrawiam
Zestaw jakiej angielskiej nowej firmy niewiem dokladnie bo reinza zesatu niebylo ale podobno tez dobra firma . lecz jezeli chodzi o same uszczelki to reinz pod glowice 90zl sztuka . Co do uszczelniaczy rozmiar 9x11 czyli zawor 9mm i na prowadnice 11 caly zestaw uszczelek kosztowal mnie bedzie kolo 300zl masz w nim uszczelki pod glowice na dekle uszczelniacze uszczelki kolektora wydechowego/ssacego i niewiem czy jeszcze jakies . co do numeru niewiem bo zamowili mi go tam gdzie robia mi glowice . bede wiedzial w tym tygodniu jak odbiore to opisze wiecej. ale katalogowo z tego co mi szukali w paru firmach to wychodza inne uszczelniacze bo 9x12 i dopiero w tym komplecie byly odpowiednie .
- - - Updated - - -
aha co do zmierzenie to grubosc zaworu i kominek na prowadnicy ile ma . i wtedy z uszczelniacz tam przykladowo masz 9x11 to kupujesz 9x10.8 bo w srodku masz uszczelke gumowa a musi sie to trzymac wiadome
Rozumiem ze mierzysz srednice uszczelniacza w srodku w dwoch punktach? Zmierzylem swoje i zawory mam takie same jak u siebie, ale uszczelniacze ktore kupilem maja w srodku kominka 7.5mm - nie za malo? Wiem ze musi mocno dolegac, ale pytanie czy tak powinno byc?
Załącznik 89271jezeli zawor masz 9mm to 7.5mm to zdecydowanie za mala dziura na zawor powinno byc kolo 9 moze 8.8 8.9 a nawet rowne 9mm w taki otwor zawor ci nie wejdzie do tego masz tam sprezynke ktora trzyma dobrze .na starych uszczelniaczach masz rozmiar pisze malym druczkiem na gumie od boku tak jak na zdjeciu i jezeli sciagniesz stary idz z nim do sklepu napewno ci dobiora .