-
Dorabianie kluczyka 147
W ASO w Katowicach powiedzieli mi, że na oko zapłacę ok 1400 zł, bo oczywiście nie mam karty kodowej. Czy jest szansa żeby jakoś taniej dorobić ten kluczyk, czy tylko to wchodzi w grę? Czy jeśli bym zdobył tą kartę i poszedł z nią gdzieś indziej byłaby w ogóle szansa na dorobienie kluczyka poza ASO?
-
Szansa jest na pewno. Dorobienie pilota jeśli ma się kartę kodową nie jest trudne. Na początek musiałbyś kupić używanego pilota. Większy problem jest z programowaniem transpondera immo do pilota. A na koniec dokupujesz nowa obudowę, frezowanie grotu, który z nią dostajesz i po robocie.
-
Warto się w to bawić, czy lepiej wydać więcej i mieć wszystko oryginalne od importera?
-
-
Kartę kodową możesz zamówić w ASO, robiłem to w 2011 roku. W Warszawie to koszt był wtedy około 240zł. Mając kartę możesz szukać miejsca gdzie taniej dorobią ci kluczyk.
-
Dla dobrego elektryka samochodowego przeprogramowanie to nie powinien być problem.
-
A jak z kosztami, orientujesz się może? Bo jeśli różnica pomiędzy jakimś elektrykiem, a ASO nie byłaby duża, to wolałbym jechać na ASO.
-
W kwestii pilota to jeśli elektronika jest sprawna to przeprogramowanie - to pikuś.
-
Ja u siebie też mam identyczny problem z kluczykiem tylko mam jeszcze alarm, ale będę się tym zajmował dopiero latem. W cenach się dokładnie nie orientuję, ale wydaje mi się, że na bank dużo taniej niż w ASO będzie - wszędzie jest taniej niż w ASO :D
-
Czyli przykładowo kupuję taki kluczyk
http://allegro.pl/alfa-romeo-147-156...111326453.html
I do niego muszę jeszcze dokupić nowy grot, wyfrezować oraz przeprogramować, tak?