-
Nie działa USB
Witam
Mam problem z USB, nie czyta pendriva (mp3). B&M -wydaje mi się że nie mam, nie ma ikonki przy starcie na wyświetlaczu. Sterowanie z kierownicy jest i z lewej strony słuchawka itp ale nie reaguje na przycisk. Trochę czytałem na ten temat i może to być problem z aku? Za niskie napięcie? Itp. Coś czytałem jeszcze na temat mrygającego licznika i nie działającego portu USB. Tylko nie wiem czy to może mieć coś wspólnego ze sobą. Może to kwestia formatu plików? Czy może coś było kombinowane skoro mam port usb a nie mam B&M? Dodam ze od niedawna jestem posiadaczem AF :)
Pzdr i dzięki za pomoc
-
Witaj,
jakbys poczytal forum to pisalem bardzo podobnym problemie jakies 3 dni temu. Jeżeli chodzi o B&M to napewno masz skoro masz przyciski na kierownicy oraz w schowku wejscie na pendrive ( z logiem windowsa).
Tak, moze byc to problem z aku ale raczej nie tu tkwi problem. Jeżeli chodzi o aku to ludziom pomagalo odpiecie w aku "-" na okolo 30 min. Jeżeli to CI nie pomoglo to przyczyny moga byc 2. Albo uszkodzony modul B&M albo rozprogramowane b&m.
Zobacz czy w schowku podswietla CI na niebiesko wejscie USB. Jak nie to raczej napewno padniety modul B&M. Sproboj jeszcze wlaczyc Bluetootha w telefonie jak bedizesz w samochodzie i zobacz czy odnajduje B&M. Ja prawdopodobnie uszkodzilem swoj w sobote poprzez wgranie wesji oprogramowania 5.6 zamiast 5.5 (pospieszylem sie ;/). I przestało mi chulac.
Jeżeli chodzi o migajacy licznik to samochod informuje CIe ze jakies urzadzenie jest uszkodzone i w tym wypadku moze byc to modul B&M.
-
Właśnie przeglądałem forum i czytałem Twój post. I byłem święcie przekonany, że nie mam B&M, siedziałem w innej 159 i przy włożeniu kluczyka wyświetlało się logo B&M, a u mnie nie.
Nie wyszukuje mi w telefonie B&M, ani nie podświetla mi się się wejście USB. Czyli stawiasz na moduł? Spróbuję jeszcze odpiąć aku i zostawić do ładowania.
-
Moze wyświetlanie sie loga B&M jest przy autalizacji na nowsze oprogramowanie B&M. Ja czegos takiego nie mialem a B&M mam na 100%. Spróbuj z tym aku. Jak nie pomoze, to moze masz jakiegos znajomego co by podlaczyl kompa i sprawdzil jaki tam bład sie pokazuje. U mnie zakup modulu bedzie w ostatecznosci. Wole sprawdzic wszystkie inne opcje. Bo jestem bardzo zdziwiony ze uszkodzilem urzadzenie probując wgrac wersje o 1 wyzsza ;/. Powodzenia.
-
a gdzie znajduje się ten moduł? gdzieś za radiem, pod schowkiem? to bym sprawdził "fizycznie" czy jest ;)
-
Nie jestem do konca pewien gdzie. Znalalzem takie zdjecie: http://www.alfaforum.nl/forum/showth...daard-radio%29
Panowie wiecie gdzie może być ?
-
mi też nie działa usb ale podswietla
-
jasiu159 w Twoim wypadku sprobuj tylko odlaczyc aku na okolo 30 min. albo uzywasz zbyt duzego pendriva. Gdzies w instrukcji widzialem ze zalecane jest do 4 badz 8 gb
-
i jeśli działał by ten B&M to normalnie przyciskiem src na kierownicy powinno zmienić mi źródło? teraz moge tylko radio, cd i auxa? wyjąłem aku zobaczymy czy coś to zmieni jeśli nie zostaje podłączenie do kompa...
-
jezeli dzialalby CI B&M to moglbyś zmienić jeszcze na "MEDIAPLAYER" - po podłaczeniu pendriva z muzyką.
po odlaczeniu aku, coś się zmieniło ?