Nie dzialaja mi spryskiwacze szyby przedniej i tylnej :| Plyn jest, ale szyby sie nie spryskuja. Czy to pompka, i czy jest jakis osobna na tylna szybe :?:
Printable View
Nie dzialaja mi spryskiwacze szyby przedniej i tylnej :| Plyn jest, ale szyby sie nie spryskuja. Czy to pompka, i czy jest jakis osobna na tylna szybe :?:
A jak próbujesz włączyć spryskiwacz to słychać jakiś dzwięk spod maski ? Jak tak to sprawdź trójnik bo prawym (od strony pasażera) wygłuszeniem maski, czy nie cieknie.
Zbiornik/pompka jedna sztuka. W polonezach były dwie-na obu końcach :lol:
No wlasnie nie ma ;// Jak sie przytrzyma spryskiwanie to tylko wycieraczki sie wlaczaja w tym odrychu ktory towarzyszy spryskiwaniu szyb :wink:Cytat:
Napisał Lesio
Bezpiecznik pewnie sprawdziłeś ? (Ten z opisem Servizi Services). Zostaje pompka albo coś z manetką wycieraczek.
nagminnie zamarzaja mi przednie spryskiwacze :roll:
plyn zimowy(z auchan), tyl pryska bez problemow a przod zamarza...
moze ktos mial taki problem i zna jego rozwiazanie :?:
Może na początek kup jakiś lepszy płyn i zobacz.
U mnie to samo, spadnei poniżej -5stopni i zamarza. A płyn mam orlena niby do -22 czy -25 i kupa ;//
Też wleje inny..
moze kupic koncentrat i rozrobic z plynem?
widzialem z shell'a 1l 6zl, przy rozrobieniu 1l koncentratu/ 1l wody wychodzi -20, czyli z plynem powinno byc jeszcze wiecej...
a moze dolac jakiegos denaturatu poprostu? :wink:
Czytalem kiedys test plynow zimowych w jakims Auto Swiecie bodajze, i wyszlo ze ten firmowany przez Auchan jest dobry, lepszy niz niektore firmowe za duzo wyzsza cene :wink:Cytat:
Napisał siwy144