Witam, moja alfa ostatnio daje mi nieźle w kość i szukam dobrego mechanika w Grudziądzu, tj. mam do wymiany łożysko mechanizmu różnicowego i poszukuje kogoś kto wymieni tą część:) Zapodajcie kogoś dobrego kto sie zna:)
Pozdrawiam.
Printable View
Witam, moja alfa ostatnio daje mi nieźle w kość i szukam dobrego mechanika w Grudziądzu, tj. mam do wymiany łożysko mechanizmu różnicowego i poszukuje kogoś kto wymieni tą część:) Zapodajcie kogoś dobrego kto sie zna:)
Pozdrawiam.
Ja swoja Alfe robiłem u mechanika w Gaci, koło CG
jak cos to podeśle namiary na priv
wymieniałem rozrzad i filtry w całkiem przyzwoitej cenie
pozdrawiam
A jakiś w Grudziądzu bo za bardzo nie miałbym jak wrócić do domu bo nie miałbym żadnego transportu do domu:)
Uderzaj do PZM-otu na Kościuszki. Właśnie tam moja stoi aktualnie... ;)
Jak dobrze pamiętam to już kilka razy pytasz o mechanika i ciągle nic?
No jak narazie to dobrego mechanika jeszcze nie znalazłem:)
Już kilkukrotnie polecano na tym forum regionalnym punkt PZM :)
Jutro sie tam z rana przejade i niech mi auto przetrzepią:)
Czy od ręki się coś uda - wątpię... Ja czekałem na termin przeszło miecha :D
- - - Updated - - -
PS. Jak będziesz widział moją Wisienkę, pomachaj jej :P
Spoko pomacham jej:D
jak cos mam 2 mechaników specjalizujących się tylko w alfach w Toruniu. Magicy polecam.
Ja mam świetnego mechanika w Nowej Wsi na Osiedlu 6 Marca, autobusem 16 sobie dojedziesz.
Zawsze zajmował się wszystkimi moimi samochodami, a przy okazji też samochodami większości rodziny i zawsze byłem bardzo zadowolony. Nie naciąga i nie kombinuje, naprawdę zna się na rzeczy i po prostu lubi samochody.
Nie ma też podejścia na zasadzie "Alfa Romeo - kijem tego nie tknę", wręcz przeciwnie, ma pod swoją opieką kilka 156 i ogólnie chwali te samochody.
Tu masz numer: 606 191 787 (Jacek)
Pozdrawiam!
Mam takie pytanko czy ktoś z grudziądza miałby pożyczć na sprawdzenie czujnik ciśnienia doładowania do alfy 156 2.4 JTD 136KM??
Ja swoje Lancie naprawiam w Warlubiu, co prawda naprawiane jest tam wszystko, ale nt. włoszczyzny wiedza jest imo bardzo dobra :)
Witajcie, mam takie pytanie a zarazem prośbę czy może ktoś miałby na pożyczenie i sprawdzenie czujnik ciśnienia doładowania do AR 156 2.4 JTD 136KM? Bo mam podejrzenie że jest padnięty ale nie jestem pewny na 100%
hej mam do wymiany gumy na drazku stabilizatora i wiem ze jest z tym troche roboty wiecie kto moze nie krecic nosem aby to zrobic ? z gory dzieki
Ja wymieniałem rok temu i robiłem to pierwszy raz i wyszło mi około 2-3 godziny dużo roboty nie ma ale najlepiej cały drążek wyciągać i robić na spokojnie na stole:)
Będziesz potrzebował imbusa, klucze nasadkowe i oczkowe i wiertarke z wiertłem:)
drazek wyciagnac mozna bez opuszczenia lawy silnika ? bo slyszalem ze tylko tak mozna je wymienic
Sorry nie zrozumiałem dokładnie;) myślałem o tylnim stabilizatorze
Czy w Grudziądzu jest ktoś kto wymieni mi rozrząd i zregeneruje wariator w AR 147 1.6 TS ?
Nie wiem czy ktoś ma blokady, na 99% blokady będą dostępne w ASO fiata. U mechaników pewnie też. Ja zawsze robiłem sobie sam wymiany :D
Co do wariatora, mam jeden zregenerowany w idealnym stanie, jak nówka do odsprzedania.
To może spotkamy się po świętach i byśmy się może dogadali