Witam. Poszukuję na necie i nie mogę nigdzie znaleźć uszczelki kolektora do Alfy 155 2.0TS 8V z 1994 roku. Zna ktoś może miejsce gdzie mógłbym taką znaleźć? Z góry dzięki za pomoc.
Printable View
Witam. Poszukuję na necie i nie mogę nigdzie znaleźć uszczelki kolektora do Alfy 155 2.0TS 8V z 1994 roku. Zna ktoś może miejsce gdzie mógłbym taką znaleźć? Z góry dzięki za pomoc.
Dzieki Siwy mi tez sie przyda :D
Dzięki, ale chodziło mi o uszczelkę do kolektora wydechowego, a nie wiem dlaczego napisałem, że chodzi o uszczelkę zaworów :/ - za dużo szukałem po sklepach i mi się pokitrasiło. Edytowałem pierwszego posta i teraz powinno być wiadomo o co mi biega ;) Dodam jeszcze, że chce wymienić te uszczelki, gdyż wydostaje mi się olej z silnika do kolektora wydechowego, co wydaje mi się jest winą właśnie owych uszczelek. Nie chciałbym więc ryzykować, że samochód dostanie lewego zapłonu ;)
Ale przez uszczeli wydechu olej nie leci itp.
Do wymiany ma pewnie uszczelniacze zaworówbo olej przelewa do kolektora wydechowego stąd spocone uszczelki kolektoraCytat:
Napisał siwy144
Tak albo pierscienie :P
A figa z makiem nie będą to pierścienie :P pomyśl dlaczego :|?:Cytat:
Napisał siwy144
Ja tak dodam od siebie tak na marginesie ze dwie uszczelki idace na portki wedlug katalogu nie pasuja do 155 TSa 8v.Sa za duze duzo za duze.Idealnie pasuje od VW T4.
a jaki silnik ?
siwy jak to bylo do mnie pytanie to odpowiem ze do wszystkich Ts-ow 8v.To sa te same kolektory.Cytat:
Napisał siwy144
chodzi mi od tego jaki silnik ;)Cytat:
.Idealnie pasuje od VW T4..Idealnie pasuje od VW T4.
ahaaa nie skumalem :mrgreen:Cytat:
Napisał siwy144
nie pamietam,mam gdzies zapisane.Jak znajde oznaczenie to napisze.
jestem przed wymianą uszczelki pod głowicą i poza uszczelką pod głowice reszte uszczelek - kolektory, uszczelniacze - kupiłem oryginały bo nic innego sie z zamienników nie dostanie jak AJUSA a wiadomo.. jak się robi dla siebie to tego szajsu sie nie założy ..
jak chcecie jakieś części i nie możecie ich "wygrzebać" skontaktujcie się z firmą IDBJ http://idbj.pl .. jak będą mieli to chętnie pomoge kupując i wysyłając (najlepiej od razu im dać numer nadwozia ZAR..... )
Byś się zdziwił , są właśnie dobre jak na zamiennikiCytat:
Napisał fr33
znam kilka przypadków przepalenia uszczelki pod głowicą po kilku tys km.. czasami uszczelniacze zaworowe marki AJUSA wogóle nie dają szczelności .. jak dla mnie wystarczy - nie będę na sobie próbował tego czegoś tak samo jak filtrów "Filtron" (wiem, że jak sie uda to się jeździ ale co będzie jak się nie uda?)Cytat:
Napisał 75andrew155
lepiej wydać pare zł więcej - mieć pewność i zdrowy sen :DDD
Pewnie idealnym rozwiazaniem jest użycie uszczelek ERLINGA lub podobne ale nie zawsze jest wszystko dostepne od ręki a tylko taka opcja wchodzi w grę ( w moim przypadku ) Zaznaczam że nie jest to kwestja kasy tylko szybkiego dostępu bo paru idijotów tak to odbierają :evil: Ja uzyłem parę razy uszczelek AJUSTA ( dekle zaworów kolektorów itp )i nigdy nie było najmnieiszego problemu , oczywiście uszczelniacze zaworowe jak i uszczelka pod głowicę lepiej kupić bardziej renomowanej firmy a akurat z tym nie ma problemu.
Jeszcze jedna sprawa , w silnikach Alfoskich 8 zaworowych niejest niczym szczególnym przepalenie uszczelki skoro nie wymienia się szpilek mocowania głowicy , planowania i nie jest to wina marki uszczelki pod głowicą
konieczna jest wymiana szpilek? co się dzieje ze starymi, że są do wywalenia?Cytat:
Napisał 75andrew155
Wszystko zależy od wcześniejszych prac przy silniku bo nie wiadomo ile razy głowica była zdejmowana i planowana a szpilki w kadłubie dziwnie się wyciagają , nakretki szpilek są kryte i nawet mechanik niewie że w nakręce skończył się gwint żeby docisnąć głowice do uszczelkiCytat:
Napisał fr33
u mnie chyba nigdy silnik nie był rozbierany.. jak poznać czy szpilki się jeszcze nadają do zakręcenia? mają jakąś "nominalną" długość?Cytat:
Napisał 75andrew155
Zmierzyć można suwmiarką długość szpilki od powierzchni przylgni kadłuba do wierzchołka szpilki kazdą pokoleji. Potem połozyć głowicę na płask i zmierzyć przez otwór na szpilce odległosć jaka powinna mieć szpilka żeby można było ją pewnie i mocno dokrecić nakretką uwzgledniając grubość uszczelki pod głowice i podkładkę nakrętki . Jeżeli są różne wymiary szpilek to oznaka że trzeba je wymienić