Zbieżność OK, krzywo kierownica
Witam
mam problem w swojej 147 nad wyraz irytujący. Po remoncie zawieszenia: przód wahacze góra/dół, amortyzatory, poduszki amortyzatorów, gumy stabilizatora i po ustawieniu zbieżności (wszystkie potrzebne wartości w normach) - kierownica lekko skręcona w lewo, mam wrażenie momentami, jakby go leciutko ciągnęło w lewo przy jeździe na wprost. Co ciekawe da się zauważyć zjawisko typu: "zależy jak się ułoży" - czyli raz bardziej to widać raz mniej. Pojechałem gdzie indziej na zbieżność - na laserowym nowym 3D sprzęcie do zbieżności jedno i drugie ustawienie - wszystko się zgadza kąty, wartości wszystko ok nie ma co poprawiać - goście nie wiedzą czemu krzywo. Mechanik co robił zawieszenie - nie zna przyczyny. Pojechałem do 3-go speca od geometrii też posprawdzał wszystko, autem pojeździł - też nie wie dlaczego tak jest pomimo, że potwierdza moje odczucia odnośnie przekrzywionej kierownicy. Dodam, że ciśnienie w oponach ok.. ;) Za wszelkie propozycje będę wdzięczny bo mnie krew zaleje.
Zbieżność OK, krzywo kierownica
Wojtek ma trochę racji w tym co pisze.
Nie równe zużycie opon na przedniej osi może doprowadzić do tego ze mimo dobrze zrobionej geometrii auto przy jeździe na wprost będzie miało krzywo kierownicę.
Zamien koła przód tył i będziesz wiedział czy może to nie jest winowajca całej sytuacji.
Drugie sprawa fachowcy zaczęli od przodu auta czy od tylu?
Bo to tez może mieć znaczenie.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk