Jaki jest dokładnie nr.przepływki do 2.0 ts oraz nr.wkładki,bo mam wątpliwości co do swojej :?:
Printable View
Jaki jest dokładnie nr.przepływki do 2.0 ts oraz nr.wkładki,bo mam wątpliwości co do swojej :?:
slow, dawaj kod silnika
Wersja silnika 32301- kod wersji 932A2.
0 280 218 019 - wg. Boscha ;>
Czyli wychodziłoby na to, że to ten niedrogi do 250 zeta ;P
Tak myślałem,ale lepiej mieć pewność-dzięki :wink:
Magneti Marelli jest dostawcą na pierwszy montaż - za ich przepływkę dałem 201,30zł nr 0 280 218 019 (wg numerologii Bosch'a) nr MM213719616010 (wg numerologii Magneti Marelli).Cytat:
Napisał puotek
Kupiłem w sklepie wega
A jaki masz zabudowany w tej chwili?Cytat:
Napisał slow
Możliwe, na tyle nie jestem zorientowany w częściach pierwszomontażowych. Możliwe, że w niektórych montowane były MM. Jednak mimo wszystko preferowałbym BoschaCytat:
Napisał Wesolatempra
W tej chwili siedzi tam przepływka MM.Cytat:
Napisał puotek
A numery MM?
Na obudowie sa takie nr. z jednej strony AMM 19617,a z drugiej PBT-GF30 więc jest to zupełnie coś innego.Z drugiej jednak strony do tej pory alfa sprawowała sie rewelacyjnie.Spalanie w normie tzn.około 10l w mieście,zero falowania obrotów itp.
No to w czym problem?;) Przepływka się skończyła, czy pytasz zapobiegawczo?
Bo jeśli to drugie, a wszystko śmiga w porządku, to wio i się nie przejmuj. Sam mam w aucie przepływke o innych numerach niż sugeruje Bosch (nie mówię, że Ty tak masz, bo Ty masz pewnie odpowiednik MM) i do końca nie wiem z czego to wynika ;)
Pozdrawiam
Jak masz inną przepływkę niz przewiduje katalog Boscha - to nie jest żadna sugestia- to na 100% nie masz wszytkich koników pod maską - hamownia prawdę ci powie (takie doświadczenia juz niektórzy koledzy robili)
Ale z tego co zdążyłem wyczytać na forum, to więcej osób miało założony przepływomierz o takim symbolu jak mój, a wątpie, żeby ktoś tak dopasował, zwłaszcza, że w porównaniu z tym sugerowanym przez Boscha jest relatywnie droższy
mozna tez wymienic sam srodek, sam modul. w wiekszosci aut jest taki sam. tylko musi sie symbol zgadzac.
Kolego do twojego silnika (1,8TS) i rocznika (1998) auta (AR156) to przepływomierz :Cytat:
Napisał puotek
BOSCH 0 280 218 019 i wszystko w temacie. Jeśli był założony jakikolwiek inny to ktoś "poprawiał fabrykę", albo taki akurat znalazł na szrocie...
Mam nadzieje, że to rzeczywiście jest takie proste jak to przedstawiasz, bo nie chciałbym się rozczarować po wymianie ;)
Fred się coś wymądrzał o tym, że na pierwszym montaż idzie MM, więc postawiłem na włoszczyznę :) Bosch mi Niemcem śmierdział :DCytat:
Napisał Maciek-156
Mnie Maciek-156 prawie przekonał, gdyby nie to, że na forum wyczytałem, że kilku innych użytkowników 'mojego silnika' również miało przepływki opatrzone takim numerem jak ja.
Gdyby było inaczej już pewnie dawno śmigałbym na nowym
Ty masz kolego dość ciekawe podsumowanie Jak na człowieka wykształconeo ale napewno mało kulturalnego . Mysle że ktoś kupił raczej tańszy zamiennik niz miałby szperać na szrocieCytat:
Napisał Maciek-156
Ja znalazłem w swoim aucie Boscha o nr 0 281 002 199. Arkuszowa w Warszawie mi taki wsadziła. Świerzy chodził dobrze, ale po 38kkm jak włożyłem MM jest lepiej :)
puotek, do naszego silnika wg katalogu Boscha pasuje tylko 0 280 218 019. I ja mam odpowiednik MM :)
Z katalogu Boscha numery OE:
ALFA ROMEO 46447503
ALFA ROMEO 46541253
ALFA ROMEO 60814852
FIAT 46447503
FIAT 46541253
FIAT 60814852
LANCIA 46447503
LANCIA 46541253
LANCIA 60814852
Kto jak kto ale ty to mojej kultury nie oceniaj -nie znasz mnie, więc daruj sobie te uwagi. Jak ktoś kupuje zamiennik nie pasujący do danego modelu silnika to właśnie poprawia fabrykę...Cytat:
Napisał 75andrew155
75andrew155 przeczytaj to i stosuj:
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...row-vt5823.htm
Poddałem się sugestki Maćka-156 i wsadziłem orginalnego Boscha i nie żałuję bo autko zmieniło się nie do poznania tzn.moc+mniejsze spalanie+kultura pracy silnika=Bosch.
To dlaczego napisałeś "albo znalazł na szrocie" i po co ?? przynosi Ci to ulgę .Cytat:
Napisał Maciek-156
Daraj sobie te wskazówki będę czytał i stosował to co ja uważam
Pozwole sobie dołączyć do tego tematu z moim problemem
Jakieś 3 miesiące temu kupiłem nowy przeplywoemierz bosha o numerze 280 218 019, pare dni temu uległ uszkodzeniu. Po pozytywnej reklamacji zwrocono mi pieniadze i zastanawiam się jaki kupić.
Miałem na próbe włożony 281 002 309 z innej alfy tez 2.4jtd zeby sprawdzic czy ten moj jest uszkodzony i alfa jezdzila naprawde super.
Co w związku z tym polecacie do mojego silnika
Moze ten drugi bedzie bardziej odpowiedni? juz sam nie wiem a musze sie na cos zdecydowac
Moja alfa to 2.4jtd z roku 1999
Wg katalogu Boscha:
AR 156 2.4JTD 05/1998-09/2000 nr przepływki 0 280 218 019
AR 156 2.4JTD 10/2000-12/2001 nr przepływki 0 281 002 309
Lepiej nie kombinuj. Tym bardziej, że ceną się praktycznie nie różnią.
Ty masz coś z głową czy jesteś przewrażliwiony na słowo szrot? Mało ludzi szuka części na szrotach (jak Ci to przyniesie ulgę sam też kupowałem tam elementy do swojej "7mki")? - z tego żyja "szwagry z Ciechanowa", to żadna ujma - tylko niektórzy jak już znajdą daną część wyglądającą podobnie do szukanej to nawet nie spojrzą na numer i wkładają do swojego auta - grunt że od AR156 a czy od diesla, czy TSa, to już nie ma dla nich znaczenia - niestety niektórzy mechanicy postepują tak samo, a później są takie kwiatki...Cytat:
Napisał 75andrew155
Trudno mi w to uwierzyć bo za kazdy razem kiedy używasz tej nazwy mam wrażenie zupełnie inneCytat:
Napisał Maciek-156
Twoja sprawa - nie będę rozpaczał z tego powodu
Mozecie mi powiedziec czy to uszkodzenie mojego poprzedniego przeplywomierza po okolo 3 miesacach uzytkowania czym moze byc spowodowane. Dodam ze kupilem orginał boscha. Sam nie wiem na co teraz patrzec zeby problem sie nie powtorzył. Procedura reklamacji trwala okolo misiąca czasu nim dostałem zwrot gotowki, chcialbym wkoncu trafic na taki co dluzej bedzie dobry. Czym w takim ukladzie sie kierowac, a moze mialem poprostu pecha.
Kup Magneti Marelli, włoskie - najlepsze :mrgreen:Cytat:
Napisał admor
Mówisz powaznie...?
Moze ktos jeszcze cos podpowie...
Kup przepływke Boscha , elektronika najlepiej sprawdza się orginalna . Sprawdż tez filtr powietrza może tu tkwi przyczyna uszkodzeń przepływomierzaCytat:
Napisał admor
Skoro mowisz ze bosch najlepszy to bede szukał boscha :) no nic w takim ukladzie pozostaje wierzyc ze trafił mi sie wadliwy egzemplarz skoro padł tak szybko.
Co do filtra to nie miałem całkiem nowy założony razem z przepływomierzem ale był jeszcze całkiem dobry - specjalnie sprawdzałem bo wiedziałem ze brudny filtr jest przyczyna uszkodzenia przepływki. Teraz dla pewności kupiłem nowy zeby było wszystko 100% pewne.
Dodam tylko ze pamietam iz po włozeniu nowego przepływomierza po krotkim czasie uzywania sporadycznie oswiecała sie kontrolka wtrysku i nie gasła przed zapalaniem. Nie wiem czy ma to jakis zwiazek.
U mnie też tak było , po rozebraniu całego dolotu wraz z przepływka i po ponownym złożeniu jakis czas paliła sie kontrolka wtrysku potem zgasła i wszystko wróciło do normy ( teza 10 odpalen silnika )
Bierz Boscha spokojnie ;) Ja wziąłem MM, bo idą podobno na pierwszy montaż. Moim zdaniem są w pełni porównywalne. No i włoskie :lol:Cytat:
Napisał admor
Ważne byś nie kombinował z tymi najtańszymi na allegro typu getz, czy coś takiego... Bo chyba nikomu dobrze nie działały takie przepływki ;)
Jeszcze Ci w głowie namącę - to jest przepływka MM ;)
Raczej tylko w fiatach i lancii w Alfie był Bosch poza silnikami boxerkaCytat:
Napisał Wesolatempra
Muszę to porządnie sprawdzić. FAP będzie skłonny udzielić takich informacji?Cytat:
Napisał 75andrew155
Ma pierwszy montaz we wszystkich TSach szły przepływomierze Boscha. admor sprawdź jeszcze sonde lambda bo przy uszkodzonym przepływomierzu często też jest uszkodzona.
Bylem podpiąć auto pod komputer w Aso jak uszkodzil sie pierwszy raz przeplywomierz to tylko wykryło ten jeden błąd przeplywomierza wiec mysle ze z sonda bedzie wszystko dobrze, pozatym domyslam sie ze jesli sonda by mi padła to jednym z objawow jej uszkodzenia bylby wzrost zuzycia paliwa jesli sie nie myle, w takim ukladzie u mnie jest z tym ok :)
kiedys ten temat juz przerabialem..
obecnie do alfy z silnikiem TS jest 0289218019.
jest to symbol przeplywomierza.. czyli calosci... oznacza wkladke, srednice rurki itp.
tak naprawde to chodzi o to aby wkladka (PBTGF30) miala odpowiednie oznaczanie.
Jej oznaczenie to chyba F 00C 2G2 030. Niech mnie ktos poprawi jesli cos pomylilem..
wiec jesli masz inny przeplywomierz.. od innego auta z wkladka PBTGF30 o oznaczeniu
F 00C 2G2 030 mozesz sam srodek przelozyc.. tylko niezawsze jest czym odkrecic srubki, bo czesto sa na nietypowego bita.