Mam problem mianowicie wymianiałem filtr paliwa dzisiaj w jtd i zauwazyłem że posiadam czujnik wody w paliwie wkręcany od spodu w filtr, jest okablowanie itp itd, ale nie posiadam kontrolki na zegarach od tego czunika. o co kaman?
Printable View
Mam problem mianowicie wymianiałem filtr paliwa dzisiaj w jtd i zauwazyłem że posiadam czujnik wody w paliwie wkręcany od spodu w filtr, jest okablowanie itp itd, ale nie posiadam kontrolki na zegarach od tego czunika. o co kaman?
spr dokładnie w instrukcji obsługi jak wyglądają zegary i gdzie powinna być kontrolka (jak masz polifta to przy kontrolce świec)
przynajmniej u mnie kontrolka się nie zapala wcale, jeśli w filtrze nie ma wody,
zegary sprawdzone i kontrolki brak a mam przedlifta
masz na 100 procent -żółty prostokącik na prędkościomierzu
Dobra to nie ma sensu tłumacze że wiem jak kontrolka wygląda ale że ja jej nie mam i nikt mnie nie słucha. jutro zrobie zdjęcie dla niedowiarków zegarów...
tak sie zastanaiwam czy poprostu ktoś nie podmienił zegarów poprostu na takie w których takiej kontrolki nie było.
może tak być, sam tego doświadczyłem po zakupie alfy.
Wstaw fotki, zobaczymy czym się różni zegar który masz, od tego co powinno być i trzeba znaleźć nr zegara.
Odkopie trochę stary temat, ale nie chce zakładać nowego. Dzisiaj podczas wymiany filtra paliwa zobaczyłem dwa kabelki, które nigdzie nie są podpięte. Czy tak może być i od czego one są ?
odnośnie tematu z góry to błąd wody w filtrze paliwa wyskakuje na monitorku a nie na desce jako kontrolka
U mnie kontrolka od filtru paliwa wyskakuje na zegarze obrotomierza, o ile dobrze pamiętam. AR156 2002 r.