witam
mam przetarcia na kierownicy i tak sie zastanawiam czy i jak można je usunąć?
może ktoś już robił coś takiego? jakies sugestie rady mile widziane :)
Printable View
witam
mam przetarcia na kierownicy i tak sie zastanawiam czy i jak można je usunąć?
może ktoś już robił coś takiego? jakies sugestie rady mile widziane :)
Wydaje mi się że obszywanie na nowo,
radził bym kupić nową/inną
http://www.allegro.pl/item493308949_...ra_drewno.html
poczytaj:Cytat:
Napisał cinas1980
http://www.flek.pl/szczegoly/127/ren...lakier_do_skor
cinas1980, przy jakim przebiegu kierownica tak wygląda?
moja wygląda nieco lepiej lecz bardzo blisko... mój przebieg to 141 tyś podobno już tak skórzane kierownice w 156 mają że szybko się ścierają
A jak zabezpieczyć przed takim uszkodzeniem?
Moja kierownica wygląda jeszcze całkiem świeżo,
chętnie bym czymś dobrym ją pokrył.
ja mam 109 tys i wyglada prawie jak nowa.Cytat:
Napisał Kosiar
Co trzeba robic zeby tak zmasakrowac kierownice ?
ja mam kolego ponad 190 tysi na cyber blacie więc nie małoCytat:
Napisał piter34
jazzu pytasz co trzeba zrobić by ją tak zmasakrować już ci mówie 5 wymyków i 10 podciągnięć dziennie i też będzie twoja tak wyglądać :wink: (trochę poszydziłem :P )
a tak serio hmm nie wiem pewnie przebieg i jazda z zimnym łokciem na szybie to zrobiła bo tylko w lewej części kierownicy tak mam.
dzieki kolego pewnie się tym zainteresuję już na allegro znalazłem coś podobnego :D wysłałem tylko pytanie czy anuz mi rąk to nie zapaskudzi jak tego użyję :lol:Cytat:
Napisał sedicivalv0le
jeśli możesz, to zapodaj linka do tej aukcji na allegro.Cytat:
Napisał cinas1980
Pozdrawiam.
- Rafał
przewaznie kręcenie jedną rączką na " mydełko fa " wtedy się mocno dociska nieczująctego.Cytat:
Napisał piter34
Co do lakieru totalnie NIE polecam, chyba ze dla handlarzy.
Fakt, m.in dlatego już się tego oduczyłem :DCytat:
Napisał Kayrol
Natomiast, dlaczego nie polecasz tego sposobu renowacji skóry? Przecież ona była kiedyś lakierowana.
Pozdrawiam.
- Rafał
tu masz to co znalazłem http://www.allegro.pl/item504354068_...bra_18kol.htmlCytat:
Napisał alces1
ten lakier nadaje się na zarysowane, pomarszczone fotele boczki itp, w tym miejscu gdzie ręce mają ciągły kontakt z powiezchnią przyjmuje ciepło, pot , i tarcie. Jak myślisz co się stanie z " lakierem za 8 zyla "
Witam moja kierownica przeszł już 185.000 km i wygląda jak u kolegi ...ale z obu stron, więc to chyba normalne ze ta skóra tak się wyciera.
Moja ma 190000km i tez jest powyci, erana.Dokladnie doldi, ze to normalne
witam
przy okazji czytania tego tematu przypomniał mi się ten temat:
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ghlight=fornir
czy ktoś ma jakiś pomysł jak pseudo drewnianą konsolę w AR 156 przeistoczyć w czarną (taką jak na zdjęciu z cytowanego tematu). ta sama czerń marzy mi sie też na kierownicy.
jakieś koncepcje??
pozdrawiam
kup nowa kiere i konsole choćby na allegro :P jest tam tego masaCytat:
Napisał ziomster
Pzdr
Ale gdzie dostać taką z "fortepnianową czernią" ? :)
Drewno jest straszne w AR, auto traci urokw środku.
Całe szczęscie nie mam :)
drewniana kierownica jeszcze jakoś wygląda ale to "drewno" na konsoli to jakas masakra :?
stąd pomysł na zmiane koloru na czarny fortepianowy. z tym że jak już zmianiać to wszytsko (kierownicę również)
jakieś pomyły??
kolego rozumiem że miałeś już jakieś doświadczenie z tym lakierem za "8 zayla" że tak piszesz?Cytat:
Napisał Kayrol
Wpisz w google regenaracja skórzanej kierownicy. Jest masa podpowiedzi na forach mercedesa i bmw.
Z tego co czytalem najbardziej trwala jest regeneracja za pomoca nastepujacych srodkow.
- folia maskujaca do zasloniecia elementow, ktorych nie chcemy malowac
- tasma samoprzylepna
- chusteczki do wycierania pupy malych dzieci, do odtluszczenia kierownicy
- spray Motip do malowania skory, mat, polmat lub blyszczacy
Widzialem efekt po malowaniu 2-3 warstwami i skora wygladala naprawde dobrze.
zawsze można taka kierownicę na nowo obszyć, wyjdzie pewno taniej niż kierownica z allegro poza tym to ta z allegro też raczej nie będzie jak nowa...
wg mnie łatwiej i taniej jest obszyć starą kierę nową skórą bo nowa skóra wytrzyma kolejne tys km...
Zaglądnijcie do garażu z naszymi samochodami tam sa fotki mojego środka. Znalazłem firme w krakowie którea handluje lakierami do plastików i m.in. lakieruje również fortepiany. Zapłaciłem 25PLN za element i mam to założone od kwietnia, efekt i trwałośc rewelacja, ale pamietajcei że to lakier do plastików a nie nie lakier samochodowy ! Na pewno takich firm jest pełno, rozsianych po całej Polsce.
Ewentualnie jak by było wieksze zamówienie to moge sie spytac czy by nie zrobili kilka elementów ...
a propops obszywania skórą to spytajcie "Belfer27" - on ma pięknie obszyta kierownice :wink: