Hej,
Ma ktoś zamontowaną rozpórkę w 159 ?
Jeśli tak, to jakiego producenta i jak się spisuje ?
Printable View
Hej,
Ma ktoś zamontowaną rozpórkę w 159 ?
Jeśli tak, to jakiego producenta i jak się spisuje ?
Kupowałeś w salonie czy z Alfą ?
Ile dałeś ?
582 zł brutto
Masz może zdjęcie jak wygląda zamontowana?
Jak wygląda montaż?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...o-img_8507.jpg
Montaż jest banalny. Odkręcasz po jednej śrubie na kielichach, zakładasz rozpórkę i dokręcasz śruby. Potem rozciągasz rozpórkę śrubą (widoczna na zdjęciu) i tyle... Wszystko jest w instrukcji dostarczonej razem z rozpórką...
Tylko nie wiem czy do podejdzie przy dieslu. Wiem że są dedykowane do JTSów. Będziesz musiał się rozeznać...
Czesc. Masz moze nr katalogowy tej rozporki?
wg katalou pasuje do 2.2JTS, 1.9 JTD i 2.4JTD
katalog TUTAJ
620pln brutto -10% rabatu w ASO Wroclaw. Zamawiam
napaliłem się jak dziecko a teraz sobie mysle, ze 550PLN na kawalek rurki to lekka przesada. powstrzymam się od zakupu. Zona mowi :stop:a to jej samochod
Orientuje się ktoś czy taki wynalazek jak rozpórka przednia istnieje w ogóle do AR 159 3.2 JTS ? Pytałem w sklepie firmowym to wg nich nie. Ktoś może szukał kiedyś do 3.2 159/Brera/Spider?
Ja mam 2.0 jtdm i sam sobie robie rozporke :D za 2, 3 tygodnie bedzie gotowa to wrzuce zdjecie
Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
Nie wiem czy jest sens myslec o oryginalnej bo jak brałem dla siebie to wg Aso nie bylo juz rozporek w centrali ani we Włoszech a w innych Aso byly łącznie 2szt. Jedna w Rybniku i druga w Warszawie. Kupilem swoja wiec zostala jedna...
będzie wzór ocenzurowany :p
Jak już będę przymierzał i takie tam to się dowiem o cene zrobienia kolejnej i będę pisał jak coś :)
Czy do ustawienia zbieznosci i geometrii kol rozporke nalezy zdemontowac?
Nie, bo po zdjęciu/założeniu kąty pochylenia mogą ulec zmianie, a na resztę parametrów nie powinna rozpórka mieć wpływu. Jak masz założoną to pojedź na geometrię, bo z przodu nie da się regulować pochylenia więc możesz wykorzystać rozpórkę do zmiany kątów jak są za wysokie lub ścina ci opony od wewnątrz(wystarczy rozeprzeć troszkę bardziej na rozpórce) tylko nie wiem na ile to będzie zdrowe dla samochodu, ponieważ wprowadzasz dodatkowe naprężenia na karoserię.
IMO jesli rozporka ze sruba rzymska jest zakladana na swobodnie stojacym aucie i nie jest na sile rozpierana to nie wplywa na kąty. Usztywnia przod podczas zakrętów i na nierównościach. Mozna sciagac i zakladac do woli...
Czyli normalnie jechac na ustawienie zbieznosci i geometrii z zalozona rozporka?
Witam
Ja w swojej 159 1,9JTSie mam taki wynalazek.
Polecam.
Specjalna cena dla Alfaholicy.org - pytajcie o zniżkę dla klubowiczów.
Staffa.pl
Załącznik 222024Załącznik 222025Załącznik 222026Załącznik 222027Załącznik 222028Załącznik 222029Załącznik 222030
[MENTION=27235]IMITiger[/MENTION]
Zadowolony jesteś? Jakie koszta? Zastanawiam się nad czymś podobnym, bo ori do 1,75TBi brak :/
Pisalem do goscia z tego staffa.pl i twierdzi ze pasuje do kazdej wersji silnikowej. Podjade tam na przymiarke do 3.2 kiedyś...
jaki koszt tej rozpórki?
- - - Updated - - -
pasuje do diesla 2.0 ?
http://allegro.pl/staffa-rozporka-pr...761374321.html
tylko nie wiem czy podejdzie do diesla, w aukcji coś tam pisze że przeszkadza zawór klimy czy coś..
Też bym brał do jtdm 8v ;)
Pisałem do Staffa o rozpórki do JTDm, bo na aukcji napisali że wyprodukują do każdego samochodu ale cisza, nie odzywają się 11 dzień. Chyba projekt wygięcia rury, żeby ominąć zawór klimatyzacji, ich przerasta. Oryginał jest strasznie drogi.... ktoś może coś słyszał, czytał o kimś kto się takiego zadania podejmie?