Czy ktos moze wie gdzie można w Łodzi albo w okolicach, kupic czesci tuningowe do alfy takie jak: zderzaki, spojlery i inne. Pozdrawiam
Printable View
Czy ktos moze wie gdzie można w Łodzi albo w okolicach, kupic czesci tuningowe do alfy takie jak: zderzaki, spojlery i inne. Pozdrawiam
daj spokoj...
a jak juz tak bardoz chcesz oszpecic swoja alfe to wal do kogos kto umie rzezbic ze szpachlu to pewnie Ci jakies lansiarskie rusztowanie zrobi na tylnej klapie...
Takie rzeczy to tylko w erze :mrgreen:
Proszę nie zabijcie chłopaka, może właśnie chce zrobić alfke ze smakiem :)
Hehe, Marcinie na taką odpowiedź bym nie wpadł :wink:Cytat:
Napisał marcins737
jak nam sie spodoba to moze pozwolimy Ci zrobic z Twoim autem na co masz ochote :D
a na powaznie: jedna z niewielu profesjonalnych firm robiaca takie produkty do alfy to Cadamuro, ale za fajnie to nie wyglada-jak golf. sprawdz www.alfisti.net i dzial sklep...
Kolego zjawa83, też mam zamiar troszke pogrzebać w swojej niuni, ale zapewne nie będe obwieszał ją spojlerami :wink:
Myśle że w zmianach które zaplanowałem zapewne jedna rzecz nie spodoba sie na forum, ale już postanowiłem i będzie, rób to na co masz ochote i będzie dobrze, pozdrawiam
Spojlerami nie, ale spojlerem..Cytat:
Napisał Brzoza
Ja 2 tyg temu dorwałem po kilku miesiącach poszukiwań ORYGINALNY spojler na klape do 145. I to za śmieszne pieniądze. Czekam na lepsza pogodę i zakładam.
I też będzie to w jakimś sensie tuning, ale chyba w zupełnie innym wymiarze.
jak dla mnie to tuning alfy jest bez sensu bo one najładniej wyglądają takie jakie sa. jedyne c to delikatne obniżenie ładne felgi, sprzęt grający do tego zmyślnie zrobiony i tyle. Na pewno nie jakieś spojlery czy lambodoors lub wloty na masce. pomysł z projektem dobry ;) zycze powodzenia w "upiększaniu" :wink:
niektore 145tki miały ladne lotki na tylnej klapie, taki dodatek w zupelnosci wystarcza :)
jedynym ospojlerowaniem które mi sie podoba na AR 145 jest pakiet Cadamuro...
niema tu wielkiego szału, lekka zmiana stylistyczna... i nieszpeci auta :D
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...::1_13_92.html
lambodoor sa fajne ;d
co wy frajerzy możecie wiedzieć o tuningowaniu pozwolenia na to dajecie.
a może was na to niestać frajerzy
mariusz, nie rób z siebie niemądrego człowieka(nie chciałem pisać niemiłych słów). Czyżbyś był sfrustrowany?
Wydaje mi sie ze nie ma sie o co sprzeczać. Uwazam ze kazdy kto ma ochote robic cos ze swoim samochodem ma do tego prawo. To ma sie podobac wlascicielowi i to jest chyba najwazniejsze. Ja takze kupilem alfe z lotka niefabryczna na tylej klapie i zastanawiam sie co z tym zrobic. Najgorsze jest to ze jedni mowia ze jest super i podkresla sportowy charakterek alfy a innym sie nie podoba, natomiast szczeze mowiac sam nie mam zdania na ten temat. Zostawiam ja jednak bo nie mam narazie zamiaru ani wymieniac tylej klapy ani łatać otworow po mocowaniach.
Pomysl z projektem czy jakims VT uwazam za bardzo dobry. Ewentualnie mozesz go przedstawic i posluchac opinni, ale ostateczna decyzje podjac wg wlasnego uznania
A masz jakieś zdjęcia, bo chciałbym zobaczyć tą lotkę?
Che tuningowac niech to zrobi. 145 fajnie wygladaja ztuningowane :) Oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku...
. Moim zdaniem jest taki człowiek ,nie za jego gust tylko za gembę :shock: cyt: : co wy frajerzy możecie wiedzieć o tuningowaniu pozwolenia na to dajecieCytat:
Napisał marcins737
Moim zdaniem sie czepiacie...Cytat:
Napisał 75andrew155
Zadal chlopak proste pytanie. A Wy zamiast mu odposiwedziec to pleciecie swoje "madre" wywody. Jak nie wnosicie nic pozytecznego do topicu to sie lepiej nie udzielajce bo psujecie atmosfere tego formu, oK?
Ty też za wiele nie wniosłeś i na pytanie nie odpowiedziałeś 8)Cytat:
Napisał Konrado
panowie prosze trzymać sie tematu bo inaczej zaczną sie ostrzeżenia sypać..
mariusz takim postępowaniem dlugo nie pozyjesz na tym forum, takze albo zaczniesz szanowac forum i to ze tu jestes albo bedziesz sie musial pozegnac pobytem tutaj..
Ale zauwaz ze On jest szykanowany tutaj przez innych za to jakie ma auto... no paranojaCytat:
Napisał Alfista
tylko ze zamiast sie pokazac z lepszej strony sie tylko pogrąża
prezentując tak kontrowersyjnie przerobiome auto trzeba sie liczyc z negatywnym nastawieniem, przeciez to nic nowego.. tylko ze to jego auto i jemu to sie podoba wiec po co sie tak przejmowac kogos uwagami i odnosic rowneiz w negatywny sposob.. tutaj nie ma zadnego wytlumacznia..
No wlasnie tez tego nie rozumiem.. ALe to napisz do marcina i innych co sie wymadrzaja i nie rozumieja...
tak masz racje ale mozna napisac nie podoba mi sie bo to i to... a co po niektorzy wysmiewaj i uzywaja upokazajacych i obrazliwych zwrotow!!!Cytat:
Napisał Alfista
temat tamtej alfy jest w innym dziale, tutaj dyskutujemy o tuningu alfy 145... trzymac sie tematu :evil:
sorki ze tak pozno ale dopiero doczytalemCytat:
Napisał BartekL
edit: sorki za odbieganie od tematu, gdyz ten nalezy do innej belli
zjawa83, jak tak bardzo chcesz to dam Ci namiary na osoby które zajmują się robieniem zderzaków i spojlerów na zamówienie, będziesz mógł zrobić indywidualny wzór, jak coś wal do mnie na priv
Ja bym chyba zdjął ten spojler i założył oryginalną lotkę do 146Cytat:
Napisał kozi146
Dokładnie o to mi chodzi.Cytat:
Napisał marcins737
W moim roczniku nie było tego spojlerka. Pojawił się dopiero w sportpacku od '99 roku. Na rynku jest dostępnych kilka spojlerów z firm tuningowych, ale wyglądaja jakby były odlane z gipsu. Dlatego powiedziałem sobie, że założe tylko oryginalny. Szukałem go kilka ładnych miesięcy. Dziesiątki meili po szrotach, aż w końcu udało się go kupić za ..100zeta :lol: W ASO chcą około 1300..
W dodawaniu czegoś do mojej Alfy nie kieruje się chęcią zmian, tylko uzupełnienia, lub jak to nazwał marcins737 upgreadu. W moim przypadku chiałbym jak najbardziej zbliżyć się do wyglądu 145 QV.
I jestem już bardzo bliski osiągnięcia kompletnego wizerunku zewnętrznego. Poszczególne "akcesoria" w zasadzie już są kupione, a najpoważniejsza operacja czyli malowanie kilku elementów już mam nagrane, tylko czekam na lepszą pogodę. Oczywiście do QV zawsze będzie brakować silnika 2.0 ale przynajmniej miło będzie popatrzeć. :mrgreen:
Tak jak pisałem czekam na pogode. Spojlerka jeszcze nawet nie widziałem na oczy. Czeka na mnie w domu w Bielsku, bo boje się go pocztą wysłać..Cytat:
Napisał marcins737
Dzisiaj właśnie udało mi się kupić oryginalne alusy, także w marcu moja Alfa przejdzie małą metamorfoze z lepszego na jeszcze lepsze.
Ale tak jak mówie uzupełniam, a nie poprawiam stylistów. :P
Progi z koniczynkami zakupiłeś? :) A felgi jakie? Pochwal się zdjęciami :)
Wlasnie pokaz fele jakie kupiles
ja na swoim cacuszku mam tylko to http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ler::1466.html :D ale mam zamiar jeszcze w pozniejszym czasie dokupic jakies ladne felgi ( bo sie niestety jeszcze nie dorobilem ) moze jeszcze http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...bon::2975.html to i jeszcze tylne swiatla na takie http://www.sklep.tuning24.pl/product...0d93ed23d76c1a ze wzgledu na to iz moja niunia jest czarna :Di tyle :) ale zbytnio nie jestem fanem tak zwanego wiejskiego tuningu. Ale jezeli sie to komus podoba to nie bronie ja ze swoim bym czegos takiego nie zrobil moze ewentualnie dolozyl stroboskopy :mrgreen: ale to tak dla popisowy hehe.
Na progi mam ciut inną koncepcje, ale jeszcze nie jestem zdecydowany co jak zrobić. Wstępnie zamiast koniczynek chcę przykleić napis Cuore Sportivo. Myslę, że będzie dobrze wyglądało.Cytat:
Napisał BartekL
Cytat:
Napisał BartekL
Cytat:
Napisał rigobert
Nie mam fotek, bo felgi jeszcze nie dotarły, ale można łatwo się domyśleć jak wyglądają.. :mrgreen:Cytat:
Napisał rigobert
progi od QV 2,0 w cargryfie pytajcie, troche juz tam ich mieli na czesci :)
co do oryginalnych felg, dlugo byly na allegro za jakąs smieszną kwote a to taki rarytas jak ktos posiada 145 i chce sobie replike QV zapodac :mrgreen:
No ja bym chetnie kupil jakies fajne fele do 145
zapewne takie :) http://moto.allegro.pl/item168523128...romeo_156.html oczywiście do 145 QV były 2 rodzaje felg. Te co są do kupienia to można było dostać w 145 QV pod koniec serii, a z początku produkcji był inny wzórCytat:
Napisał Alfista
ja mialem na mysli taki, bardzo unikatowy wzor i moim zdaniem ladny :)
http://moto.allegro.pl/item167466529...stan_bdb_.html
No ladny ale znajdz mi taki na 4 sruby