Jak w temacie. Zakochany jestem i sie przymierzam wiem ze kiedy sie pojawił ten silnik był uznawany za doskonały ale jakie sa Wasze opinie po przejechaniu jakiejs tam ilosci kilometrow???
Jak w temacie. Zakochany jestem i sie przymierzam wiem ze kiedy sie pojawił ten silnik był uznawany za doskonały ale jakie sa Wasze opinie po przejechaniu jakiejs tam ilosci kilometrow???
ja mam 53 tys km i silnik chodzi bez zarzutu póki co :)
u mnie 42tys i ok
niedlugo klocki na przodzie
zero awari
Julke mam od 1,5 roku, stuknelo juz 100tys km i do tej pory brak jakichkolwiek awarii. Samochodem jezdze bardzo duzo, czesto dostaje w kość ale silnik nie chce sie popsuc 😄
Sent from my Iphone using Tapatalk
ooo 100 tys to juz wynik ktory daje jako taki obraz...dzieki...gdzies ktos mnie nastraszyl ze wycieraja sie wałki czy jakies takie sensacyjne info.Sam bylem z butów wydarty bo tez miałem przekonanie ze to dobry przemyslany i sprytny silniczek choc wychodzi w wielu testach ze troszke wolniejszy niz producent podaje-6.8 s do 100 a podobno lepiej niz 7.3 nie ma szans
Wiekszosc tych testow zapomina chyba o Dynamicu. Ten czas zalezy od startu drogi opon,
kolega ma ten motor w 159 ponad 150 tysi zrobione :D bez awarii autko flotowe
oczywiscie ze to kwestia umiejetnosci drogi i opon...powtorzylem tylko co wyczytałem w roznych zrodłach...tez to dla mnie byloby dziwne-156 v6 192 konie i 7.3 do setki to jak julka z 235 konmi miala by nie byc szybsza, rozumiem wiele aspektow ale to jednak 45 koni roznicy....no nic najfajniejsza dla mnie info to ze silniki daja rade i jak piszecie nwet 150 tysi a wciaz wsjo lux
Qv ma fajna charakterystyke, mozna by powiedziec jak diesel. Ciagnie od razu i bardzo szybko sie wkreca na maksymalne obroty.
A u mnie pompa wysokiego ciśnienia grzechocze jak diesel :( 30tys.
Osiągi modelów z systemem DNA są przeprowadzane w trybie Natural.
http://www.automobile-catalog.com/auta_perf1.php
Siemka, odgrzewam temat. Myslicie ze jest sens kupowac pierwsza wersje Giulietty QV z ok 150 tys przebiegu? Jakie moga byc slabe strony jakby nie patrzec ok 10 letniego auta?
Auto jest bardzo fajne i daje masę frajdy z jazdy ale jak z każdym starszym autem wszystko zależy jak było serwisowane. Ja swoją z 2011r. latam całkiem sporo i obecnie ma na liczniku 175 tyś. ale jako niepoprawny Alfaholik pieniędzy na serwis nie szczędziłem a i tak nie obyło się bez grubszych napraw. Do sprawdzenia na pewno silnik pod kątem wycieków spod uszczelki, odmy oraz wiązki tylnej klapy (łamią się i tylna wycieraczka wariuje).
W trybie dynamic ciągnie już od ok 2000 tyś. obrotów ale na postoju kulturą pracy nie zachwyca (przez głośną pompę wysokiego ciśnienia terkocze trochę jak diesel). Spasowanie średnie, czasem coś zatrzeszczy. Jeśli zadbany egzemplarz, to warto, bo cenowo nie ma konkurencji.
Sam zastanawiam się nad sprzedażą ale alternatywą dla mnie byłby nie produkowany już Megane GT 1.6 205 km, który jest dużo droższy i ciężko o zadbany egzemplarz. Nawet pofatygowałem się 100 km do dealera ale rzeczywisty stan trzyletniej Renówki znacznie rozmijał się z deklarowanym.