Czy się ktoś orientuje gdzie po za ASO można kupić tłumik końcowy do 159 2.0 JTD 170 km rok 2009. W ASO koszt 1360.00zł do 1.9 jest na allegro za 650.00 zł czy będzie pasował .A może dobry zamiennik do 800.00
Printable View
Czy się ktoś orientuje gdzie po za ASO można kupić tłumik końcowy do 159 2.0 JTD 170 km rok 2009. W ASO koszt 1360.00zł do 1.9 jest na allegro za 650.00 zł czy będzie pasował .A może dobry zamiennik do 800.00
Ja wybrałem ULTERA na dwie strony, pasuje i ładnie wygląda, maja tez pojedynczy na lewa strone. Ceny u nich na stronie fotki tez.
Sprawdzałem tą opcje ale w opisie mają tylko do 1.9 150 km muszę do nich przekręcić czy będzie pasował na fotkach wygląda bardzo solidnie.Pozdrawiam
Nie wiem czy zauważyłeś ale ja tez mam 2.0jtdm i jak pisałem mam zamontowany.
Z tego co mi wiadomo kolega Rybakmj tez sie czail na ultera ale niestety do 2,0 nie maja:(
Jeśli szukasz pojedyńczego to mam mój z 1.9 :)
Ja mam podwójny ale nic nie przerabiali więc i pojedynczy musi pasować.
Montaż ultera to żadna filozofia w zasadzie pasuje plug and play, jedyną trudnością jest ustawienie końcówek żeby były symetrycznie osadzone. Co do gum to jeśli wybierasz podwójny musisz dokupić jeden wieszak bo z tego co się orientuję nie ma go w zestawie. Katalog ultera niby miał być rozszerzony o tłumik do silnika 2.0 ( bo ponoc coś tam jest inaczej ) ale to już bys musiał dopytać się u producenta.
pojedyńczy wydech zrobili mi w polmo ostrów wielkopolski. mój oryginalny pomierzyli i powinni mieć w ofercie. ewentualnie dla pewności do nich zadzwoń.
Według moich informacji 1,9 i 2,0 mają ten sam końcowy tłumik
Wiem, że podwójny Ulter musi być wspawany, nie jest to takie proste. A ma ktoś może jeszcze pojedynczy oryginał na zbyciu?
No to kupiłem tłumik firmy Ferroz. Kurier dostarczył i zaczęło się.
Kąt gięcia rury łączącej tłumik z rurą wydechową już "na oko" nie pasował ale żeby było zabawniej to kielich był zbyt ciasny (o 0,5mm) i nie ma szans żeby to wsunąć na rurę.
Nie miałem czasu na cyrki z odsyłaniem a że mam możliwości i sprzęt więc skończyło się na odcięciu rury i wspawanie tej ze starego tłumika.
Sporo tłumików w życiu wymieniłem ale takiego kibla nie pamiętam od czasów koślawych "prywaciarskich" wydechów w PRL-u.
Może tylko kiepsko trafiłem ale jak ktoś zastanawia się nad zakupem od nich tłumika to niech się zastanowi :) albo zabezpieczy od razu w coś do cięcia i spawarkę :):)
ps
puszka działa OK ani ciszej ani głośniej niż fabryczna.
Na rynku są jeszcze tłumiki firmy Polmostrów, które nie powinny mieć problemów z brakiem dopasowania.
http://www.polmostrow.pl/katalog-oso...&Menu=fromMenu
Nie wiem nie miałem - opinie w necie są różne.
Natomiast ja znalazłem takie coś :
http://tlumiki.ipaco.pl/start.asp?WC...MDMzOCpPRU0%3D
za 144 zeta brutto. :)
Witam,
Mam Ultera w AR 159 2.0. i wszystko pasuje. Tylko Ja zakładałem podwójny.
Siema,
wiesz co kupiłem w marcu oryginał używkę w idealnym stanie i po 200km zaczął wibrować przy 60km/h. Do tej pory znoszę ten efekt niezamierzonego tuningu. Dokuczliwy jest rezonans na 3/4 biegu przy hamowaniu silnikiem. Tak że jak się wkurzę to założę nowy. Ale dzięki za propozycję.
Pozdro
- - - Updated - - -
Cena banalna, jak coś więcej o jakości będziesz wiedział to rzuć tutaj.
Dzięki
- - - Updated - - -
Dlatego, że dzwoniłem do nich i takie info mam. Po prostu nie pasuje plug &play.
Witam,
czy ktoś miał może coś takiego u siebie, że przy pewnych obrotach tłumik wpadał w rezonans?
Moja 2,0/170 aż wibruje heh. Właśnie jestem na etapie poszukiwań dobrego tłumika.
:P
Miał ktoś już tak w swojej 159. Tłumik do wymiany czy można jeździć? Nie słyszę niepokojących dźwięków. Wiszących blach się pozbyłem na ile mogłem.
Załącznik 229384
Cześć
Co prawda nie w 159 , ale w stilo mojej żony tłumik wygląda dokładnie tak samo . Zewnętrzne poszycie oderwałem z półtora roku i od tego czasu nic poza tym się nie stało .
Nie słychać , żeby a uto pracowało głośniej . Czekam , aż skoroduje do końca i wtedy go wymienię .
Pozdrawiam
k.
Ja mam dokładnie tak samo. Rok tak pojeździłem, ale przy ostatnim przeglądzie diagnosta już trochę marudził, że tłumik nadaje się do wymiany. Pewnie jeszcze kolejny przegląd by przeszedł, ale skorzystałem z okazji, że duet od Ultera w zeszłym roku był jeszcze w dobre cenie, ponizej 1k zł, kupiłem go "na zapas" i lada chwila będę go wymieniał.
Wmów sobie że nadaje się do wymiany i zapodaj duplex Ultera :D
Pozdrawiam.
- Rafał
Tak na przyszłość. W oryginalnym tłumiku mam przyspawaną ozdobną końcówkę. Nie licząc Ultera czy zamienniki mają też takie końcówki czy tylko prosta rura. W ostateczności samemu trzeba sobie kombinować jakąś końcówkę?
Wcześniej nie odpowiedziałem bo nie zajrzałem na wątek. Po prawie 3 latach i ok. 40kkm mogę śmiało stwierdzić że tłumik z polmostrów jest w bardzo dobrym stanie. nic nie puka i nie stuka. Jedynie końcówka nie wygląda tak jak powinna (niby nierdzewka a jakiś nalot się robi). W 146 też od ładnych paru lat mam od nich wydech i też jest w stanie bdb.
Mam do wymiany tłumik końcowy w 2,0 jtdm . Niestety na rynku trudno znaleźć cokolwiek innego niż Polmostrów, który opinie ma różne z przewagą takich sobie...
Na allegro pojawił się lewy tłumik końcowy do 2,4 włoskiej firmy MTS.
Fabrycznie puszka w 2,0 ma inny kształt niż 1,9 / 2,4 , ale zamiennik z Polmostrowa jest identyczny dla 1,9 i 2,0.
Wie ktoś może czy taki lewy tłumik od 2,4 będzie pasował do 2,0?
Ja założyłem polmostrów - za cene 120 zł nie spodziewałem sie cudów, ale jest cichy, swietnie dopasowany, ma chromowana końcówkę, więc jestem zadowolony :)
dopiero 2 miesiace...
Przed chwilą wydech pękł mi układ wydechowy na łączeniu rury środkowej i tłumika końcowego. Nie mogę znaleźć nowej rury środkowej do silnika 1.8 MPI (i 1.9 JTS), na Allegro są praktycznie tylko do większych benzyn i diesli. Dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy trzeba wielkich przeróbek by zamontować rurę i tłumik np. z 1.9 JTD?