Witam.Interesuje mnie jakie silnik alf 156 są namniej awaryjne??Lub też ogólnie wypusty roczne po 2003 lift??
Printable View
Witam.Interesuje mnie jakie silnik alf 156 są namniej awaryjne??Lub też ogólnie wypusty roczne po 2003 lift??
uważa sie że najmniej awaryjne są V6, ale za to jak sie zepsuje to części są droższe.
tez tak slyszalam...V-ki maja psuc sie mniej,czesci moga przyprawic o zawrot glowy np oryginalny przeplywomierz w serwisie kosztuje 1038 zl...z boscha...to 4x drozej niz do TSa
podobnie jest z rozrzadem i innymi duperelami,no ale z kosztami trzeba liczyc sie zawsze...haha przynajmniej wariator nie terkocze bo go nie ma :P
Fakt Vki sa trwale,ale Diesle tez sa niczego sobie.
Każemu kto chce miec 156 polecam Vkę. Biorąc pod uwagę historię, legendę i niezawodnośc. Można w trasie zejśc poniżej 10 litrów zużycia, ale jeśli ktoś kupuje auto o pojemnosci powyzej 2 litrów to o spalaniu nie dyskutuje z zasady. Po za tym gentelmani o pieniądzach nie rozmawiają.
tu racja bo mozna zmiescic sie w 9 litrach...wiec spalanie mozna smialo porownac do TSa, o kasie sie nie dyskutuje...czesc kosztow ponosze ja a czesc kosztow moj Piotrek...to chyba dobrze swiadczy...mimo ze jej nie lubi bo za mala... :mrgreen:Cytat:
Napisał fiergloo
JTD :lol: (pomijam kłopoty z osprzętem, np. przepływomierz, czujnik ciśnienia doładowania, zawór EGR...)Cytat:
Napisał Murray
lepiej nie pytac tylko oblukac forum, czym mniej problemow z silnikiem tym lepszy. Wiadomo ilu wlascicieli tyle opini a wybrac trzeba samemu :P
Ogólnie nie kupuj Alfy- wszystkie są są bardzo awaryjne. Kup VW
To chyba zależy do jakiego TS'a się porównujesz ;) mój jeszcze nie przekroczył nigdy 10L/100km a zrobiłem właśnie 3000km w 30 dni i jak wiecie ciepło za oknem nie jest, więc latem wyjdzie jeszcze mniej (teraz przy w miarę dynamicznej jeździe mieszanej: 9L/100km). Ale ja dbam o swoje autko jak wariat i wszystko chodzi jak w zegarku. Więc ja nie wiem do jakich TS'ów się porównujesz.Cytat:
Napisał bija22
A najmniej awaryjne silniki? Po 2003 roku? Przecież nie ma czegoś takiego.
Czasy bezawaryjnych silników minęły. I im więcej się dowiaduję z tego forum i innych,
to dochodzę do wniosku że teraz nie produkuje się trwałych samochodów.
3.0 V6 12v nie przekraczał 200KM i jest nie do zajeżdżenia jeśli wymieniasz oleje w terminie i pasek rozrządu. Ale tego silnika nie ma w 156- jest w GTV/Spider.
najlepiej kupować auta z końca produkcji , są już dość dopracowane , a i pracownicy w fabryce nareszcie potrafią je złożyćCytat:
Napisał Murray
miałem Bravę z końca produkcji i się nie psuło nic , tylko eksploatacja : klocki , tarcze, oleje , itp
zaszalałem z postami :lol:
Cytat:
Napisał ozzy
no wlasnie mam porownanie bo przy dynamicznej jezdzie moja V-ka wyrabia sie w 9 litrach...bywa i tak ze spali do 11 litrow...wiec uwazam ze porownac moge, jak sie myle to zwracam honor :wink:Cytat:
Napisał ozzy
3.0 v6 12v potwierdzam nie do zajechania jesli wlasciciel wie co ten silnik potrzebuje
nie napiszę nic oryginalnego bo to co cała ekipa wyżej , V6 to dobry silnik pięknie brzmi ma swoją historie moc wciska w fotel aaa nie wydajesz pieniędzy na radio bo po co :) V6 tak brzmi że można słuchać i słuchać , osobiście posiadam TS te silniki mają makamenty wariatorów dobrego poziomu olejów itd ale jak się dba o dobrą kondycję TS to też nie zawiedzie
ja mam T.S 1.4 i mi w serwisie powiedzieli ~2600 zl za przeplywomierzCytat:
Napisał bija22
Ten silnik trafił tylko pod maskę Spidera. :wink:Cytat:
Napisał fiergloo
Pozdr!
Piciu
jeszcze lepiej... :mrgreen:Cytat:
Napisał Konrado
ileeeeee???? Chyba im się cos pomyliło...Cytat:
Napisał Konrado
moze jedno "0" za dużo zobaczyliCytat:
Napisał Alfamaniak156
Najlepszy slniczek w tym aucie to 2.0 16V.
Ale napisz pod jakim względem najlepszy. A jak najlepszy w ogóle to napisz z jakim innym go porównujesz.Cytat:
Najlepszy slniczek w tym aucie to 2.0 16V.
viamot - krakówCytat:
Napisał QBA
Najlepszy bo:
- malo pali lub nie wiecej niz porownywalne innych producentow z tamtych lat
- zapewnia bardzo dobra dynamike biorac pod uwage moc i pojemnosc
- zapewnia kopa juz od niskich obrotow, ze nie wspomne co sie dzieje po 3500 obr/min.
- ma dosc niska mase
- szybko wkreca sie na obroty
- mozna zrobic szlif walu
Fiergloo, a tak przy okazji, zrobiles przepiekna strone internetowa, caly czas ja czytam. Brakowalo mi czegos takiego w necie w jez. polskim. Chwala za zawarte informacje i zamieszczenie czesto odczuc uzytkownkow.
Z tym 2.0 16V TS to troszke sie przekomarzalem, ale mimo wszystko uwazam, ze to bardzo dobry silnik, wyzej wymienilem jego plusy.
Pozdrawiam!