obadajcie filmik
http://pl.youtube.com/watch?v=rN4AFR-dTwk
Printable View
obadajcie filmik
http://pl.youtube.com/watch?v=rN4AFR-dTwk
v6 na olej jadalny? nie pomyliły ci się filmiki?
heheh :D pomylily,miales racje,teraz dalem dobry link. :P sorki
hehe :D
Kiedyś widziałem jak facet wlewał olej do Forda, poczekałem specjalnie, a razem ze mną 15 innych osób :) żeby zobaczyć czy odpali. Facet odjechałem normalnie tylko inaczej spaliny śmierdziały, jak taki spalony olej od frytek :)
Ale nie chciałbym żeby kiedyś trafiła mi sie taka sprowadzona z Włoch Alfa jak ta z filmu :/
hehe no dokladnie.Ciekawe jak tam z wstyskami pewnie dojechane przez olej z fryt,a moze leje 50%/50% :D
a jedz za takim odrazu Ci smaka narobi :)
A dla tych co normalnie tankują V-powera polecam olej z pestek winogron lub z oliwę z oliwek :D
W myśl tej zasady niemowlaka najlepiej wodą z kranu poic- bo to taniej. Tylko ile się potem wyda na leczenie i ile się po przychodniach nabiega to nie zliczy już nikt.
Ja na takie rzeczy patrzec nie mogę...Jakby konstruktor silnika chciał żeby lac tam fryturę to stała by w dystrybutorach na stacji a nie w markecie na półce...
idąc za ciosem to może lepiej nasikać w zbiorniczek płynu do spryskiwaczy i dolac troche denaturatu...też taniej wyjdzie ;//
Aż ciary przechodzą...
Pozdrawiam Alfisti
No szkoda gadac :)
pompowtryski raczej na fryturze nie pojezdza, bo jest za gesta. co innego slonecznikowy albo rzepak. frytura gastronomiczna to najczesciej olej palmowy ktory do temperatury 20 stopni jest jak maslo.Cytat:
Napisał Alfamaniak156
wklejalem gdzies link do niemieckiej strony na ktorej bylo opisane jak jakie silniki sobie radza z olejami jadalnymi. z fiatami nie bylo najgorzej :P oczywiscie jesli chodzi o nowe diesle to konieczne jest dogrzewanie oleju, zeby byl rzadszy i plukanie zwykla,ciepla ropa po jezdzie.
sie smiejcie, ale diesel ma wieksza moc na zwyklym slonecznikowym niz na ropie. wyzsza temperatura = latwiejsze spalanie :)
moze i krew zalewa, ale kiedys krew ludzi zalewala jak widzieli alfe w dieslu, a teraz wiekszosc to diesle :P
Może nie zalewa, ale irytuje. Po dziś dzień i to nie tylko pokolenie pamiętające Giulie i Giulietty :mrgreen:Cytat:
kiedys krew ludzi zalewala jak widzieli alfe w dieslu, a teraz wiekszosc to diesle
Irytuja was diesle??Ja Kupilem Diesla dlatego ze mam sluzbowy samochod na rope :P
Buehehehe :mrgreen: . Nie boisz się że szef tu zaglądnie?Cytat:
Irytuja was diesle??Ja Kupilem Diesla dlatego ze mam sluzbowy samochod na rope
Hehe dobre fiergloo, ale by byly jaja-zartowalem o tej ropie :D
a tak w sumie jaka różnica nowe diesle tez są dobrymi i mocnymi silnikami przykład 2,4 JTDm 200 kucyków całkiem ładnie prawda jak by nie patrzeć 24h Le Mans wygrywają ropniaki
Ja nie narzekam,malo pali a ladnie ciagnie :D 0-100km/h w 10sek. chyba nie jest zle
Porównaj sobie ich specyfikacje z benzynowymi wozami to będziesz wiedział dlaczego.Cytat:
24h Le Mans wygrywają ropniaki
jestem ciekaw jak by wypadlo porownanei twojego 3,0 i 2,4 JTDm
Jak Ty chcesz porównywac turbo do wolnegossaka to ja Cię pozdrawiam :D. Zresztą jakby do 2.5v6 wrzucic turbo to pewnie diesel by został w tyle.Cytat:
jestem ciekaw jak by wypadlo porownanei twojego 3,0 i 2,4 JTDm
Tym bardziej, że mój 3.0 pamięta początki powstawania V6ek Alf w ogóle. Głowica jakby zdjęta z pierwszej 2.5V6 12v, która znajdowała się w Alfie 6. Więc dochodzi porównanie silników których różnica wieku wynosi na oko 30 lat.
A w porównaniu jestem bardziej ortodoksyjny, bo jak mam porównywac ropniaka z wtryskiem bezpośrednim z turbiną to tylko z benzyniakiem na wtrysku bezpośrednim z turbiną, bo wtedy wiadomo o co chodzi i najlepiej z tego samego roku.