Witam wszystkich alfaholików z Ostrzeszowa i okolic :)
Printable View
Witam wszystkich alfaholików z Ostrzeszowa i okolic :)
http://motoryzacja.interia.pl/samochody/producenci/news/nowa-strategia-fiata-filarem-alfa-romeo,1981297,320
Nowa strategia Fiata. Filarem Alfa Romeo !!!
Polecam do przeczytania artykułu :)
Witam
Moim skromnym zdaniem koncern Fiat strzela sobie w ten sposób kolejnego samobója.
Dobrze prosperującemu Fiatowi podcina skrzydła zawężając palete modeli,tak samo jest z Lancią.
Alfa romeo powinna cechować się modelami z typowo sportowym zacięciem,lancia z luksusem i prestiżem,natomiast fiat z autami dla ludu.
Dziwne ze jakoś koncern VW potrafi pogodzić swoje 3 główne marki czyli skoda,vw i audi nie zmniejszając ilości modeli,a wręcz przeciwnie.Nie wydaję mnie się zeby VW narzekał na brak klientów
Również Witam wszystkich alfaholików z Ostrzeszowa i okolic :) jakiś spot panie i panowie :rolleyes: pozdro dla POT-66MY
Poprawka - koncern Wieśwagena potrafi pogodzić nie 3 ale niestety 4 główne marki: audi, vw, seat, skoda.
We Facie mają zostać tylko dwie linie modelowe - Fiata 500 i Fiata Pandy. To że nie będzie następcy Cromy mogę jeszcze zrozumieć, od aut klasy średniej i wyższej niech jest Alfa i Lancia ale pytam się gdzie następca Bravo II który już jest na rynku od 2007 roku bez żadnego poważnego lifta...? Czyli "wielki' Fiat nie będzie miał żadnego kompakta konkurującego z np. Golfem, Focusem, Astra, Megane, itp. !
Ale "najmądrzejsza" decyzja to jest w sprawie Lanci, która zostanie zredukowana do marki obecnej tylko we Włoszech, gdzie będzie sprzedawać tylko jeden model - Ypsilona.
Ja nie słyszałem jeszcze o takiej marce która produkowała by tylko jeden model i sprzedawała go tylko w jednym kraju.
Boje się że koncern Fiat-Chryster nie strzela sobie kolejnego samobója tylko tym razem wali sobie prosto kulą w łeb...
Jest sobota, ósma rano wsiadam w Alfe ukochaną.
Włączam silnik, falka mruczy. Zaraz ruszę - tyle kucy!
Jedyneczka na śledziku ruszam sobie z asfalciku.
Dwójka trójka ostro wciska mocno zęby swe zaciskam!
Czwórka piątka już omdlewam a do szóstki się przymierzam!
Jest już szóstka, co sie dzieje chyba zaraz oszaleje!
Alfa krzyczy "wiecej mocy" nie wyrobie z nią - pomocy!
Łyka Skode, Citroena bierze się za Wieśwagena.
Beemwucha nie wyrabia, każde auto przy niej siada.
Dojeżdzamy już do celu, Alfa zwalnia, ale czemu?
"wlej paliwka moj Kochany, to se jeszcze pośmigamy"
Po powrocie już przy domku, uczę Alfy mej rozsądku,
by jeżdziła troche wolniej i paliła troche skromniej.
Jak nie kochać tej Alficzki, co zostawia z tyłu wszystkich.
Toż to cudne dzieło przecie, najpiękniejsza jest na świecie!
:driver:
Wieśwagenowcy...:Poop-Cow:
Żyje sobie w trudzie, znoju, orze ziemie, grzebie w gnoju.
Jestem panem w całej wsi, bo mam Golfa w TDI.
Wszyscy we wsi mnie szanują gdy zajadę swoją furą.
Laski piszczą, kury gdaczą kiedy w Golfie mnie zobaczą.
Gdy zajadę zaś pod kościół wszyscy mówią to jest gościu.
Golf wymiata Fordy, Fiaty widać we wsi kto bogaty a
sam znaczek TDI wszystkim się po nocach śni.
Idę orać bo już czas zanim zazdrość zeźre Was.
Wy se siedźcie i czytajcie mego Golfa podziwiajcie.
Tak Was stać nie będzie boście biedne głupie śledzie,
bo to auto cud techniki, tylko Niemcy robią takie bryki...!
:reddy:
http://motoryzacja.interia.pl/samochody/producenci/news/rewolucja-fiat-nie-jest-juz-wloska-firma,1987422,320#commentsZoneList
Rewolucja. FIAT nie jest już włoską firmą !!!
Polecam do przeczytania artykułu :)
Również witam wszystkich :) Jak najbardziej też jestem za jakimś spocikiem :)
też jestem za jakiś spocikiem :driver:
To co? Może coś w najbliższy weekend?
witam ,mam pytanko prosbe :), czy nie dali byscie rady zrobic sobie spota pod komisem Pawel-Car, czy jak to sie tam pisze ,i komisyjnie ocenic i zamiescic opinie na forum o znajdujacych sie tam alfach ,jest sporo pytan o te auta a komis podobno nie ma najlepszych recenzji.pozdrawiam
witam nie polecam kupować z tego komisu :mad: pozdrawiam:D
No, Alfiści, co z tym spotem? Może piątek? Jak Ostrzeszów no to jedyne miejsce to chyba JP :) Może koło 20:00 - 21:00 ?
można na mnie liczyć 20sta może być:cool:
będę :)
Aż dwie Alfy na spot.. Szalejecie! :P
daj sobie spokój... juz na gorszy komis z okolic Ostrzeszowa nie mogłeś trafić :nono:
alfy z tego komisu przyciagają bardzo atrakcyjną ceną ale ta cena jest nie bierze sie z nikąd, samochody są zajechane jak konie po westernie i na 200% mają cofnięty licznik
:goodnight:
- - - Updated - - -
a ile alf musi być żebyś zaszalała i przyjechała na spot do Ostrzeszowa :confused:
Więcej, niż dwie.. :PCytat:
a ile alf musi być żebyś zaszalała i przyjechała na spot do Ostrzeszowa :confused:
Dajcie znać na Pw o jakiejś konkretnej dacie , napewno sie pojawie ;)
Też się chętnie pojawię ;)jeżeli jeszcze będę na chodzie :P
Ostrzeszów da radę :cool:
Dwu dniowy w Kobylej :D
Sory za offtop ale nie mogę znaleźć opini na temat komisu z waszego miasta. Choodzi mi o PAWELCAR. Wybieram się w sobotę po auto i nie wiem czy jest sens zaglądać na tamte Belle :) i czy jest ktoś kto by mógł podjechać i zdać relacje z obejżanych aut.
Z góry dzięki za pomoc.
są już opinie na temat tego komisu (na 2 stronie) ale napisze jeszcze raz, daj sobie spokój... juz na gorszy komis z okolic Ostrzeszowa nie mogłeś trafić :nono:
alfy z tego komisu przyciagają bardzo atrakcyjną ceną ale ta cena nie bierze sie z nikąd, samochody są zajechane jak konie po westernie i na 200% mają cofnięty licznik, rok tego kumpel oglądał się za kupnem alfy GT, tak się składało że stała jedna GT w tym komisie więc z ciekawości pojechaliśmy obejrzeć, z wyglądu szału już nie robiła jak na foto ale jak za tę cene na bide by stykła, kupujących musieliśmy zagrać dobrych bo doszło nawet do jazdy próbnej i co duuupa przy próbie włączenia 6 biegu jeden zgrzyt... w 1,9 JTDM 6 szkrzynie lubią siąść ale tej GT "zrobili" przebieg 150 tyś. wiec spokojnie można pomnożyć minimum razy 2...
:goodnight:
potwierdzam co napisał kolega z Ostrzeszowa POT-66MY :D najgorszy komis z okolicy :mad:
Widze że kolega wola znalazł dowód na to co było pisane o komisie PAWELCAR:
To samo auto, dwa różne przebiegi !
Gościu z Wrocławia je sprzedawał z przebiegiem 220 tyś. trafiło do PAWELCAR i "magicznie" zrobiło się 196 tyś. :stop:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C31419628.html
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-pie...C31992997.html
Bo jak maja 200+ to nie chcecie kupic :p
Macie już jakieś plany na wakacje ? Z Ostrowa na chwilę obecna są 3 osoby :)
http://www.forum.alfaholicy.org/zlot...en_2014_a.html
Potwierdzam , Paweł Car totalni sciemniacze , auta picowane na maxa i krecone, sprawdzalem tam kilka 159.. :D
przy jedenej sprzedający najpierw zapewniał ze autko niebite , po wyciągnieciu przeze mnie miernika, stwierdził ze chetnie sie dowie czy było malowane :D a po tym jak 7 element pokazał praktycznie koniec skali (szpachel ) stwierdził ze fajnie bo nowy lakier przynajmniej jest :D autentyk... załuję ze nie mam nagranej tej rozmowy dyktafonem bo handlarz mietek to przy nim amator :D
AHA wiekszość samochodów jest z NL przeważnie nie są bite ale mają 300-400k przelotu .. rekord który widziałem na placu to 159 z 430k przelotu
jako ze istnieje strona na której można sprawdzić przeszłość takich aut po numerach , sprzedający tam zamieniają wszystkie blachy miejscami :D
wiec sprawdzając niczego sie nie dowiemy , no może po za tym jaki przebieg ma inny samochód na placu , co ciekawe zaczeli tak robić zaraz po tym jak przy ogladaniu jednej sztuki pochwaliłem się ze przebieg aut z NL idzie łatwo srawdzić
w 100% prawda a najlepsze było to "po wyciągnieciu przeze mnie miernika, stwierdził ze chetnie sie dowie czy było malowane" :congrats:także kupujący jest mądrzejszy od sprzedającego i uświadamia handlarza mającego z 50 aut na placu co za auta pokupił za zachodzie i próbuje teraz ze swoją totalna NIE wiedzą motoryzacyjną sprzedać... ciekawe czy odróżnia chociaż wieśwagena od Fiata czy też liczy na to że kupujący mu powie co jest co :confused:
znajomy 3 lata temu niestety kupił od PAWELCAR Fiata Stilo 1,9 JTD z przebiegiem około 150 tyś. na dowód tego była książka serwisowa z wykonywanym serwisem do tego właśnie przebiegu, tylko problem w tym ze książke wypisywali na kolanie i się pojebali z odpowiednim przebiegiem do odpowiedniej daty i w jednym miejscu wyszło że wizyty w serwisie dzieliła rożnica kilku dni i 15 tys. km, mało tego od miejsca zarejstrowania auta do salonu-serwisu gdzie był rzekomo wykonywany serwis dzieliło 400 km więc mało realne żeby "Helmut" 800 km zapierdalał do serwisu prawie na drugi koniec Niemiec bo miał taki kaprys, po pokazaniu tych bzdur właścicielowi komisu odpowiedz była że on nic w książce nie majstrował i skoro jest tak wpisane to jest możliwe w kilka dni zrobić 15 tyś. km...
jaki wniosek z tego :questionmark: niemcy to totalni idioci jeżdzą do serwisu oddalonego 400 km więc co to za problem dla nich zrobić 15 tyś. km w kilka dni a już się bałem że polacy to uszuści, kombinatorzy i naciągacze :cool:
Spokojnie ;p Tu piszemy o spotach, a nie o komisach, nie róbmy off topu, kiedy się spotykamy? :D no Ostrzeszów, Ostrów, Kępno i okolice? Dalej !
kolega JaccoBioS sie tak "zagotował" ponieważ jest klientem opisywanego komisu :haha: ale chwali sobie zakupiona tam Alfe, także widocznie są wyjątki od reguły...
- - - Updated - - -
spokojnie :stop: nikt tu nie robi off topu...
gdzie to jest powiedziane ze tu piszemy tylko i wyłącznie o spotach :confused:
chcemy pisać tu o wszystkim, wróciłes do tematu spotu no to DALEJ !
jakieś propozycje, plany, kiedy, gdzie...:questionmark:
JaccoBioS ja tez mam znajomą z kalisza która jest bardzo zadowolona z swojej 159 kupionej własnie tam, to ze wlasciciele to sciemniacze i przekrety nie znaczy ze nie trafia sie auto w przyzwoitym stanie , ale oni takie juz inaczej wyceniają , ja niestety na 7-8 sztuk obejrzanych tam nie widzialem nic godnego uwagi .
Ps A tak wogole to jestem z grabowa i i juz z 2 razy widzialem twoją 147 :)
ale do TEMATU ,
wiosna sie robi , mozna gdzies sie spotkac :) ostrów , ostrzeszów? poogladalo by sie inne AR :D