Witam mam pytanie dotyczące filtra stożkowego ,czy jest możliwość zastosowanie w silniku JTD ? i jakie są + i - tego zastosowania ? czy coś on daje ?
Printable View
Witam mam pytanie dotyczące filtra stożkowego ,czy jest możliwość zastosowanie w silniku JTD ? i jakie są + i - tego zastosowania ? czy coś on daje ?
Zamiast zakładać kolejny temat użyj opcji szukaj, wtedy być może nie bedziesz musiał zakładac tematu o uszkodzonym przepływomierzu....
Kurka to miao być prywatne Pytanie :)) NIE tu napisałem :) SORKI :)
Kolego ja jeżdżę z airboxem 3 rok, przepływka mi nie padła, co do plusów to napewno dźwięk zasysanego powietrza i świst turbo, minusów nie stwierdziłem. Mocy raczej nie przybędzie jeśli o to Ci chodzi, może z 1-3KM. U mnie na hamowni pokazał z puchą 141KM
Jak dla mnie to przepływka będzie to wymiany po stożku
Chyba, że da suchy filtr stożkowy, Fujita czy Apexi :P
kiedys kolega zalozyl filtr stozkowy tez w 1.9 jtd, po poltora dnia sprzeglo sie poddalo ;/
kolego zamiast stożka załóż wkład do ori puchy K&N lub PIPERCROSSA efekt będzie zdecydowanie lepszy
co ma k*rwa sprzęgło do stożka? ja mam airboxa z stożkiem simoty ,dzwięk się nienzmienił albo nawet o tym nie wiem , spalanie w normie.
Przepływka działa bo gdyby nie działała to bym czuł.
Przez GOŁY stożek może przeplywka sie wysrać , ale jak masz boxa to zasada działania jest taka sama jak dla filtra powietrza w serii.
Miałem pękniętą obudowe filtra , i na szybko kupiłem boxa za dobre sianko i powiedziałem ze zmienie na serie dopiero jak bedzie faktycznie się coś dziać .
Do dzisiaj nic nie zauważylem ;)
Jeszcze przed moim kupnem rozmawiałem z kolegą który od 3 lat lata mareą jtd z boxem simoty , podpytywałem go jak tam spalanie itd, itp (program z 110km na 140km) i powiedział o tym Boxie , to ja na to a przepływka Ci nie siada od tego ? a on spojrzał na mnie jak na głupka...
nie zrozumiales ?
potrzebne to akurat w tym silniku jak kotu buty :)
to przeczytaj pierwszy post
Filtr stożkowy można spokojnie w oryginalnej puszcze zamontować.
Załącznik 118527
Ok, wszystko fajnie ale co daje stożek w jtd?? Bo z tego co się orientuję to nic...
Nie wiem co daje , jechałem na hamownie lecz , rolki tarły mi o osłonę i lipa wielka nie sprawdziłem ile mocy mi zostało na boxie który miałem założony i dalej mam .
Stożek podobno nic nie daje , taa może i tak jak pisałem na ten temat , Box a stożek dwie inne rzeczy .
Podobno Alfy się psują więc zdania będą tak samo podzielone na temat stożków boxów i innych olejów typu "Kastrol" .
U mnie sprzęgło chodzi w porządku nie mam żadnych skutków po upalaniu .
Bociek mistrz ! :)
Jak zwykle, choć w tym temacie jeszcze większy :P http://www.forum.alfaholicy.org/hyde...szukiwany.html
u mnie taki stożek doprowadzil do wymiany przeplywki pierw były bledy później podczas gwałtownego przyspieszania dusil się zadnej mocy momentu tylko fajne buczenie wiec nie polecam .
miałeś sam stożek czy box ??
Dajcie sobie spokój z stozkami. Przechodziłem to i wróciłem do serii.
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
taa.... kupcie sobie lepiej dobre zarowki do mijania, a nie ze stozkami sie bawicie :)