Ma ktoś z Was może zamontowane CB w 155 ? Bo kurde nie mam pomysłu gdzie je umieścic by mi nie przeszkadzało. W 33 problemu nie było :(
Printable View
Ma ktoś z Was może zamontowane CB w 155 ? Bo kurde nie mam pomysłu gdzie je umieścic by mi nie przeszkadzało. W 33 problemu nie było :(
Ja mam zamontowane na środkowej konsoli obok lewarka zmianu biegów od strony pasażera przy samiutkim fotelu
dla niepalących czy ktoś próbował w miejsce popielniczki może lub pod radiem bo tak z boku to trochę nie za bardzo jak dla mnie
nie wchodzi :( za malo miejsca by je wepchac w tyl. W 33 tak zrobilem bylo idealnie:)Cytat:
Napisał rekwir
Teraz jak będę montował to pomyslę o miejscu przy lusterku wstecznym u góry :|?:
na gorze to jakoś nie, jest oświetlenie środka i zaburzało by całość
dlatego nie mam CB ;// to bardzo przydatny sprzęt ale ja nienawidzę jak w środku coś wygląda nie fabrycznie , nawet zapach w kratce wylotu powietrza mnie wkurza :wink:
a myślałeś żeby CB zamontować w schowku widać nie będzie tylko sama gruszkę gdzieś przyczepisz lub ekstremum wyloty powietrza
Też zaczynam się zastanawiać nad zamontowaniem CB na stałe.
Ostatnio zarobiłem 400 zł i 11 pkt karnych tylko dlatego że nie chciało mi sie CB z bagażnika wyciągnąć i podpiąć :evil:
to było by trudne ale zapewne dało kwestia uporu i grzebania według mnie musiał byś podłączyć CB pod głośniki od radia no i gruszkę podciągnąć jakoś i zamontować gdzieś z boku, w sumie miejsce może by się znalazło bliżej tylko trzeba bawić się w wycinanki
a pomyslales jak bedziesz skrecal "szumy",jak zrobisz glosniej,jak przelaczysz kanal?Cytat:
Napisał rekwir
nie można mies wszystkiego
Masz takie radia co możesz grucha wszystko zrobić. Są też takie co tylko kanały i coś tam jeszcze. Te co grucha ma wszystko to nie ma problemu znów z zamontowaniem bo tylko ona jest ...Cytat:
Napisał lesio146
http://www.allegro.pl/item523660176_..._75_wx_st.html
Fajny ten sprzęt , masz taki ?Cytat:
Napisał siwy144
ja powiem ze sobie takimusze sprawic zero problemu z miejscem
Nie ale mysle by wsadzic taki do chryslera a jest to nowka to nie chce tam nic przykrecac itp. w nim :) fajnie jak by w Ar był schowek w podłokietniku to tam wsadzić to i nic nie widac kabel jakos poprawadzic i sama grucha jest :)
Ciekawe jak to jest poręczne w uzytkowaniu :|?:
jak nie palisz to takie malenstwo w popielniczce schowasz
Tak, tylko jak weżmiesz to do ręki to wszystkie przełączniki poprzestawiasz :D
Ja na CB radio nie mam stałego miejsca. Ale ogólnie trzeba miec na wzgląd złodzeji. Nawet jak ktoś ma garaż to są takie chwile, że auta w garażu nie zostawia. Ostatnio zresztą się zastanawiam gdzie przechowywac i jak zamocowac 2 metrowy bat antenowy(tak żeby się nadmiernie nie gibał i nie wywalił w jakimś busie szyby), który mi został w spadku po Iveco, bo z samym radiem to ja sobie poradze.
raczej nie bardziej mnie zastanawia głośnosc tego zestawu,Cytat:
Napisał 75andrew155
Aha robiłem przymiarke przy oświetleniu... całkowicie odpada ;:)
nie jestem ekspertem CB radia,uzytkuje cos takiego od 15 lat.mam dwa radia w obu kanaly przelaczane w mikrofonie.nie widzialem i nie slyszalem o takich w ktorych poza szukaniem kanalu i przelaczaniem bylo wiecej funkcji(poza tymi z poglosem gdzie masz jego regulacje)sadze ze masz na mysli takie radio ktore jest jedna caloscia z gruszka(wyglada jak krotkofalowka) ogladalem cos takiego(alan-midland)ale nie podobalo mi sie zbytnio,chociazby z powodu ze ciagniesz z nim kabel antenowy.w mojej AR mam podobnie jak Andrzej.z tym ze na takim uchwyciku ktory pozwala na demontaz w 1 sekunde.Cytat:
Napisał siwy144
ja mam New Alaske na środku dachu i jest ok :)Cytat:
Napisał fiergloo
.[/quote] ja mam New Alaske na środku dachu i jest ok :)[/quote] w ALFIE jak w ciezarowce?jak dla mnie porazka totalna.
ja mam New Alaske na środku dachu i jest ok :)[/quote] w ALFIE jak w ciezarowce?jak dla mnie porazka totalna.[/quote] Jak tam napisałeś nie jesteś znawca Cb wiec sobie poczytaj troche na ten temat to pogadamy... w dużych koniach nie masz zazwyczaj takich anten bo mozna sobie o linie napiecia gdzies zachaczyc.Cytat:
Napisał lesio146
A zapomniałem Ci dopisać na codzień mam na dachu coś w stylu president florida ale też na środku dachu ale jak poczytasz sobie to bedziesz pewnie wiedział czemu.
coprawda ja mam 145 ale u mnie CB weszlo idealnie pod radioCytat:
Napisał siwy144
A jakie masz radio ?
TTI 770 czy cos takiego :mrgreen:Cytat:
Napisał siwy144
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/01/96.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/01/97.jpg
Inna kieszen całkiem :( w 155 masz taka ramke http://www.allegro.pl/item514871105_...cia_dedra.html
w 145 tez normalnie bez przerobienia tej dolnej kieszeni nie zmiscisz radia... mysle ze spokojnie w takiej kieszni jak masz u siebie cos da sie wymyslec aby bylo ladnie i praktycznie...Cytat:
Napisał siwy144
Właśnie że nie bardzo wsadzałem już radio tam to musiałem nowa kieszen zakupić ;) Radio nie chciało wejść glebiej bo zawadza o przewody doprowadzajace poiwetrze z nagrzewnicy na tył.
kurcze u mnie niby sie nie dalo wsadzic radia bo albo zachacza o normalne radio albo o kable z tylu idace od radia, ewentualni zachaczalo o modul od air bag'u generalnie myslalem ze sie nie da... zniszczylem jedna kieszen :mrgreen: ale w drugiej po malych pracach wykonanych przy uzyciu diaxa :twisted: radyjko weszlo idealnieCytat:
Napisał siwy144
kwestia dopasowania tej kieszeni
Taka antena musi byc na dachu, jeśli nie chcesz potem ze swojego OC opłacac komuś naprawy szyby. I fakt, z długim batem musisz miec oko kierowcy zawodowego i patrzec jak 'wchodzisz' na wysokośc. Po za tym jak masz antenę na środu dachu to wyjście i wejście ma właśnie najlepsze. Tylko ja chce to pogodzic z umiejscowieniem bata na stałe, bo do magnesów zaufania nie mam, zwłaszcza przy tym gabarycie anteny.Cytat:
Napisał lesio146
Dokładnie ja mam ja na magnesie bo nie chce wiercic AR :( jescze lepiej by odbierała niz teraz.
I ja właśnie wiercenia chce uniknąc. Myślę nad jakimś uchwytem. Chyba, że ją wstawie na bagażnik i zobaczę jak się bedzie gibac. Bo sam bat wygląda dośc solidnie.Cytat:
Napisał siwy144
chyba cie zle zrozumialem :oops: antene masz na srodku nie radio :oops: sorryCytat:
Napisał siwy144
I zamontowałem tak http://img124.imageshack.us/img124/1...5331gu4.th.jpg Grucha lezy na srodkowym tunelu nie wyglada zle nie zawadza jest ok ;)
Chyba wygląda gorzej niż u mnie ;)
Tak Andrzej tak ;) wejs u siebie przesuń fotel :P U mnie musiało być tak by nie zawadzało o fotel:)
siwy144 a nie lepiej by było pod radio wsadzić? fakt trzeba by było ten plastik wyciągnąć i dociąć ale myślę że o niebo lepiej by to wyglądało.