witam,
czy w 1,9 JTDm 8v reguluje sie zawory?
Printable View
witam,
czy w 1,9 JTDm 8v reguluje sie zawory?
Tak, na stronie 226 w instrukcji jest napisane:
Sprawdzić i ewentualnie wyregulować luz popychaczy (wersja 1.9 JTDM 8v) co 60 kkm.
Zawory są regulowane płytkami.
W 1.9 16v są hydrauliczne kasatory luzu zaworowego.
Ile orientacyjnie może kosztować taka usługa regulacji?
Zadzwoń do jakiegoś serwisu to się dowiesz. Jednak wydaje mi się, że to może być spory koszt - trzeba rozbierać silnik.
Nie strasz człowieka , nic nie trzeba rozbierać. Wystarczy zdjąć pokrywę zaworów , przemierzyć luzy i ewentualnie wymienić płytki (dostępne na zamówienie w ASO co 0,05mm). Sam tego nie zrobisz , bo potrzebny jest przyrząd do wciśnięcia szklanki popychacza i wyjęcia płytki , chyba że chcesz ściągać wałek rozrządu.
W instrukcji owszem jest, ale czy jest na forum ktoś kto rzeczywiście miał konieczność regulowania tych luzów w 8-zaworówce?
Zastanawiam sie czy jest sens sie za to zabierac, dlatego pytalem o orientacyjne ceny.
Koszt jednej plytki do +/- 15 PLN. Ilosc plytek zalezy od wielkosci luzow. Do tego dolicz robocizne ASO i bedziesz mial szacowany koszt calosci.
Witam może wie ktoś coś więcej bo też jestem tym zainteresowany...
Tak się zastanawiam czy byle mechanik to zrobi czy najlepiej w ASO:)
A jakie są skutki tych luzów?
Zbyt duży luz zaworowy to zawór nie w pełni otwarty. Zawór podparty to zawór ciągle otwarty. Obie sytuacje maja wpływ na gorsze osiągi i gorsza prace silnika.
Pytania o sens regulacji z grzeczności nie skomentuje.
Regulacja na płytkach to nie jest jakieś science-fiction i ogarniety mechanik zrobi to bez problemu. Największym problemem pewnie bedzie dostpenosc pod reka odpowiednich płytek oraz ewentualnie uszczlki pod pokrywe zaworow (o ile taka wystepuje - nie widziałem w sumie jak to dokladnie wyglada w 1.9 8v)
Witam, cena regulacji w ASO w Poznaniu to ok. 500,-:) Wg. pana z serwisu nie przewiduje się, można podjechać, osłuchać i wtedy ew. oni zadecydują czy regulacja jest konieczna. Wg. instrukcji zdaje się kontrola co 60kkm.
To niezłych tam macie mechaników , "osłuchać" to można konia czy mu w płucach nie gra:D. Jeżeli luzy będą zbyt duże , rzeczywiście zawory będą klepały i będzie to słyszalne , ale nie znam mechanika , który usłyszy "za ciasne zawory". Szczelinomierz w dłoń i trzeba pomierzyć.
Jakie powinny być luzy ???
Zrzućcie pokrywkę, szczelinomierzem dokładnym obadać, jak jest luz, do byle jakiego mechanika motocyklowego z płytkami z aso żeby wymienić i z głowy. Mechanicy motocyklowi na co dzień zajmują się luzami zaworowymi także nie powinno być problemu ;)
scout, a płytki nie są na widoku? Nie ma na nich wybitych wymiarów ?
Zależy co rozumiesz przez "na widoku". Widać tylko powierzchnię płytki współpracującą z krzywką wałka , reszta jest w szklance popychacza. Płytka teoretycznie jest ocechowana , ale od spodu i pod warunkiem że nikt jej wcześniej nie szlifował , bo miał np. płytkę 4,25 mm , a potrzebował 4,10 mm. Tak że najpierw musisz zmierzyć luz rzeczywisty, później wyjąć płytkę (odczytać wymiar lub zmierzyć) , dodać te dwa wymiary , odjąć wartość prawidłowego luzu (wg instrukcji naprawy) i jako różnica wyjdzie Ci grubość potrzebnej płytki:D. Proste jak masz odpowiednie narzędzie do ugięcia szklanki i worek płytek pod ręką. Albo jak nie pod ręką to na stole :D:D:D
Załącznik 121075
W drastycznym przypadku nie regulowanie luzów zaworowych prowadzi do uszkodzenia silnika.
Kilka razy w 156 potrafił urwać się zawór.
My za regulację liczymy od 200 pln w zależności od ilości potrzebnych płytek.
Regulacja zrobiona wszystko gra szczeliny w normie
Weryfikowałem to ostatnio w ASO w Lublinie (Alfa 159, 130 tys. przebiegu, podejrzewam, że nikt wcześniej zaworów nie sprawdzał). U mnie wszystko było w porządku, nic nie trzeba było regulować. Przy okazji sprawdzałem półosie, podwozie i jeszcze jakieś bzdety. Zapłaciłem za wszystko 250 zł.
Witam. Troszkę odświeżę temat. Jestem na etapie teraz remontu silnika ( turbina się rozsypała ) efekt dostały się opiłki pod zawory ( na szczęście tylko ) trzeba było zdjąć i tak głowicę obadać tłoki. Więc do rzeczy, po przeszlifowaniu zaworów na szlifierce do nich, i dotarciu zaworów na pastach zmieniły się szczeliny, nie które zawory są podparte cały czas i wóz nie odpali za pewne. trzeba mierzyć i liczyć wysokości.
Są dwa sposoby na to moim zdaniem.
1. mam płytkę 3.60 mm i szczelina 0,10 mm ( wymagana na ssącym jest 0,25 mm plus/minus 0,05 ) ja to licze tak mam 3,60 mm plus luz czyli 0,10 mm ( mam tak zwane zero ) teraz wynik to 3,70 odejmuję wymaganą wartość czyli 0,25 i mamy wynik jaka potrzebna nam jest płytka czyli 3.45mm. Można odjąć od razu od luzu czyli 3.60 płytka luz 0,10 czyli minus 0,15 i zapisać wynik. Ja wolę do zera jakoś tak :D
Czy jest możliwe aby od kiepskiego smarowania na krzywkach pojawiły się bruzdy z 1 mm rantami na brzegach, czy też krzywka zużyje się na całej szerokości?
Jest możliwe wytarcie się elementów: Krzywki lub płytki
Lukasz1979 gdzie w lublinie byłeś w ASO ?
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Szczególnie jak ktoś da za małą płytkę :).
A propos płytek , mam na wyprzedaży gdyby ktoś chciał się pobawić w regulację :D
https://www.autosklep24.pl/pl/p/Plyt...zapasow-/27562