idąc za przykładem proszę o wypowiedzenie się użytkowników 155 i nie tylko za co ją kochają
Printable View
idąc za przykładem proszę o wypowiedzenie się użytkowników 155 i nie tylko za co ją kochają
Za wygląd i to coś
-Za piekny wyglad,
-za silnik V6 AR,
-za fajne wnetrze,
-za pojemny bagaznik,
-za wygodne fotele
-za kierownica ktora nie trzeba duzo krecic ( jeden obrot w prawo, jeden w lewo od skrajnosci do skrajnosci)
ale to też jest w 156 :wink:Cytat:
Napisał Milano_155
za V6 które pięknie brzmi
teraz pewnie dużo osób na mnie wjedzie ale powiem tak 155 jest ładne da się podobać ale swoją linią nie zachwyca tutaj włosi nie dali popisu swojej fantazji
a opór powietrza me mniejszy niż 156 odnosiła największe sukcesy w wyścigach i za to ja kocham
- za historie jaka ze sobą niesie
- za wygodę
- za przestronny bagażnik 525l jeden z największych czasami większy od kombi
- za to że mnie nie zawiodła nigdy
- za oryginalność bardzo mało jest ich na drogach
- za to że po prostu jest
Tego nie wiedzialem, a tak mi sie to podoba, bardzo to lubie, bo nie trzeba tyle krecic a i uklad kierowniczy jest czulszy :twisted:Cytat:
Napisał Kosiar
Cala seria czyli 155, Dedra i Tempra, szalowo nie wygladaja, ale moga sie podobac, ikazdego cos urzeknie :wink:Cytat:
Napisał Kosiar
- Piękny dźwięk V6 (wysokie obroty poezja, i jeszcze bardzo ładny wygląd silnika z pod maski, te rurki do kolektora :) )
- wygodne i ładne fotele
- lampy soczewkowe
- szyberdach
- klimatronic
- duży bagażnik
- charakterystyczny rasowy wygląd
- Ma wyposażenie jakie duża część samochodów nowych nie może się pochwalić
- jak coś mi się przypomni to dopisze :)
Pozdro
1. Za czystą i piękną linię klina (...ta wznosząca się maska......)
2. Za dobre (pomimo nie najnowszych rozwiązań) prowadzenie
3. Za prawdziwe drewno w kabinie
4. Za "odwrotnie" ścięte reflektory
5. Za wkaźniki ciśnienia i temperatury oleju
6. Za DTM 1993.......
7. Za to COŚ, co powoduje, że ludzie na których 155 nie robi początkowo wrażenia, po czasie przyznają, że jednak jest w niej COŚ, co nie pozwala prześć obojętnie.....
1 za dtm
2 za linie nadwozia - dla mnie to najladniejsza alfa
3 za to ze sie nigdy nie nudzi
4 za fotele
5 za piekny dźwiek wewnątrz
6 zenderowi za fele zender milano dla 155 :)
To nie były czasy na fantazję tylko czas na przetrwanie ALFA ROMEO i 155 była wtedy cudowna i dla mnie dalej jest dlatego zdecydowałem się mając do wyboru 155 i 156 bez wielkiego namysłu wybrałem 155 za cechy w/w przez kolegów .Cytat:
Napisał Kosiar
156 choć nastepczyni 155 bardzo szybko mi sie opatrzyła i spowszechniała na ulicach jest jedną z wielu i tyle ;//
Wystarczy wejśc na allegro- AR156- 718, VW Golf Mk2 - 596. Podobnie na mieście.Cytat:
156 choć nastepczyni 155 bardzo szybko mi sie opatrzyła i spowszechniała na ulicach jest jedną z wielu i tyle
gdy ja prowadzisz to czujesz bezposredni kontakt z samochodem
a 155 45 i tak ma byc :wink:
156 jest bez charakteru przy 155 :)
zadko spotkac kogosc kto kupil ten samochod przypadkowo a w przypadku 156 jest wiele takich osob ktore nie utozsamiaja sie z marka alfa romeo
- za piekno
- za zadkosc na ulicach i nieprzypadkowych kupujacych
- za wysmienity silnik 2.0 TS 16V
- za wyposarzenie
- za szybkosc i przyspieszenie
- za prowadzenie (stabilnosc jazdy)
- za charakter, klimat, historie
- za to, ze potrafi calkowicie zaskoczyc cwaniakow w wypasionych furach
Piękny wygląd,bagażnik,prowadzenie i to że u mnie w mieście chyba niema drugiej 155.
za obłęd w spojrzeniu :wink:
Orzeł , wyjełeś mi to wszystko z ust...Cytat:
Napisał orzeł
Swoją drogą zawsze chciałem i marzyłem o 156, dziś już tak nie jest . W tajemnicy napisze,że szukam dobrze utrzymanej 155 po ostatnim liftingu,ale ciiiii...... :wink:
Za to, że jak kogoś doganiasz w nocy, to on się zaczyna bać. 8)
Za jej piękne tylne światła, o dziwo 155'ki zwykle mnie wyprzedzają,
szczególnie te czerwone... wiadomo, czerwone auto jest szybsze.
Ich kierowcy, przynajmniej w Opolskim, powoli jeździć nie lubią.
Więc tylko tyle je widzę, no i przyznam się, że zawsze je gonię :mrgreen:
kiedyś dogoniłem kolesia któy jeździ renault (nie ważne) stwierdził że we wstecznym lusterku wygląda najbardziej kozacko z pośród aut... kocham za wygląd, prowadzenie, za posiadanie v6, za to ze nie jest 156 :) których u mnie w mieście jest więcej od golfów, za model q4
szczerze na jesieni zmieniam moja piękną 155 na uwaga i tu was zaskoczę na inna 155 która zostanie u mnie na wieki i dostanie ja mój syn(jeżeli takiego się dorobię:D ) w spadku po mnie
rzeczywiscie 155tka potrafi przestraszyć, tez sie z tym spotkalem :D
Wszystko,co tu piszecie o AR cento cinquanta cinque (nazwa też jest fajna :D ) jest prawdą...
Ja odkąd pierwszy raz ją zobaczyłem,a było to ok.1993 roku zakochałem się i do dziś mi się podoba, co prawda ar146 ma też to coś, ale 155-ka jest chyba ciutkę miodniejsza :wink:
Mnie podoba się typowy kształt klina w sylwetce - idento jak w tym samym czasie wprowadzone Maserati Quattroporte, m.in. lampy ścięte na opak, no i DTM 1993.
Do dziś mam tygodnik Motor z tamtego roku, gdzie w artykule o DTM pisze o niej "Mangia Tedeschi" , czyli zgniatacz niemców :P (w tamtym czasie była to Calibra DTM V6 oraz Mercedes Benz C klasse).
190ka, C klasa W202 wyszła rok później i wygrała nad 155 o włos.Cytat:
(w tamtym czasie była to Calibra DTM V6 oraz Mercedes Benz C klasse)
Fakt, masz racje, były jeszcze 190tki. 94r. to już C-klasa, potem Cali wygrała w 96r, jarałem się tym jak fix, bo mój starszy miał niedługo potem własnie cali,która jeszcze wtedy coś prezentowała :)
Niestety potem DTM wygrywali tylko szkopy, aż do dziś, dobrze ,że 156tka wygrała pare innych wyścigów aut turystycznych (he, nazwa też trafiona :) ).
Bynajmniej w sporcie Alfa Romeo coś się udzielała .. a teraz? 159 do sportu raczej nie wejdzie skoro w 2010/11 zapowiedziany jest nastęca.
Alfa 155 rzuca na kolana tymi oczami i ich spojrzeniem które w lusterku wstecznym każe zjechać na prawy pas .
Za oryginalność, styl, niepowtarzalną urodę. Za to, że nie można pomylić jej z żadnym innym samochodem. Za to, że jest ich tak niewiele.
Niech sobie mówią, że 156 jest ładniejsza, że dostała nagrody, że... ale 155 jest dużo bardziej oryginalna, choć trzeba przyznać, że i kontrowersyjna.
Kiedyś podwiozłem żonę na przystanek w Kampinosie i później opowiadała mi jak nastolatkowie stojący na przystanku mówili, że to musi być jakaś nowa Alfa bo jeszcze takiej nie widzieli :mrgreen:
I - po uważnej obserwacji - można śmiało powiedzieć, że 159 ma więcej wspólnego stylistycznie ze 155 niż 156. Wygląda to tak, jakby 159 była następcą 155 a 156 jest gdzieś z boku.
Mnie, jak i wielu moim znajomym w AR 155 przede wszystkim podoba się kanciasta linia nadwozia. Po tych krawędziach były już tylko zaokrąglone kształty( też ładne).
a takie pytanie czy ktos z was mial od nowosci 155 moj pewien znajomy posiadal ale roczna ja swoja kupilem jak miala 5 lat a jest z 97r i dalej ja kocham ze nawet przez mysl nie przechodzi mi zebym ja sprzedal a mialem z nia cyrki ale to winna poprzedniego wlasciciela
patrząc na przód 155 jak jedzie za toba mozna poczuc sie jak w horrorze czysta piekna agresja
Z to ją kocham, że jest moja :D kupiona z własnej nie przymuszonej woli, za to to że jest jednym z piękniejszych aut na naszych drogach , za to że nie tylko ja z racji swojej kobiecości ale i ona przyciągamy wzrok mężczyzna, za to że ma rasowy wyglad bad look co przekłada sie własnie na jej wizerunej nocą w tylnim lusterku, za to że nie wymaga wielkiego tuningu tylko delikatny face lifting wystarcza aby stworzyć z niej rasowego sportowego potwora. No i kocham ją przede wszystkim za przyjemność jaką daje podczas jazdy. Bo rozpędzona idzie jak rakieta i wydaje sie że w jej przypadku prędkościomierz to tylko atrapa :lol: . No a jak zamacha na pożegnanie tym swoim pięknym zadkiem to micha mi sie sama uśmiecha i w końcu wiem gdzie mam serce .
Prawie wszystko już zostało powiedziane i niezmiernie mnie to cieszy - posiadacze 155 są świadomi co mają.
W połowie lat 90-tych idealnie skrojona klinowa sylwetka, przysłowiowa "kropka nad i" w kierunku stylistycznym zapoczątkowanym przez Giuliette Nuove. Poza jakimikolwiek trendami, nie trzeba przypominać, że wtedy inni producenci zaszczycali rynek przeróżnymi owalami. Wersja po liftingu, wciąż mnie zachwyca...
A to tylko prezencja, w zanadrzu są jeszcze właściwości jezdne...
Świetnie trzyma się drogi, choć w przeciwieństwie do nowych konstrukcji kosztem komfortu, z drugiej jednak strony zawieszenie przekazuje kierowcy wlasnie tyle informacji o drodze ile potrzeba. Czysta przyjemność prowadzenia, pomimo przedniego napedu! No i te 2,2 obrotu kierownicy między skrajnymi położeniami.
Silniki, tu też jest w czym wybierać... V6 którego nie trzeba przedstawiać, aluminiowe legendarne czwórki, cieszące ucho i ogólnie przyzwoite TS16V. Dla wybrańców wersja Q4.
Plus wskaźniki temperatury/ciśnienia oleju, żeby wiedzieć kiedy można docisnąć do podłogi.
A mnie osobiście cieszy szczególnie fakt, że pośrednio pasują tu graty z królowej rajdów ;-)
Pozdrawiam, d.
Za to, że udało mi się ją opisac
A tak konkretnie za linię i klin. Lubie kanciaki.
Dla mnie stylistyka 155 jest idealna, tego auta nie da się pomylić z żadnym innym.
i ten opor powietrze taki mały kto by się spodziawał po takiej sylwetce samochodu
ja szczególnie kochałem swoją 155 za silnik 2.0 TS 8v - z rozrządem na łancuchu - absolutnie bezawaryjna jednostka...
za wnętrze jedyne w swoim rodzaju z milionem przycisków przy klimatroniku :)
za to ze była większa od obecnej mojej 156...
większa? nigdy nie jeździłem 155 ale wydaje mi się ze to 156 jest "bardziej zbudowana"Cytat:
Napisał kubbaas
Może byc to odczucie subiektywne, ale fakt, że wewnątrz 155 jest większe poczucie przestrzeni. No i jak ktoś stawia wyżej pojemnośc bagażnika to ten w 155 jest zdecydowanie większy. Większy nawet od tego w 164.Cytat:
Napisał Kosiar
Mnie sie podoba w tym aucie jeszcze jedno- wskazówka temperatury oleju :twisted:
Miał tu ktoś doświadczenia z 1.7TS ?