https://www.facebook.com/media/set/?...9111337&type=3
Printable View
Piękna :D
Ciekawe czy spotkam ją u nas w kraju na ulicy i ilu ludzi się na nią skusi:)
Miałem okazję mijać lawetę z tą Alfą 4C w piątek popołudniu w Częstochowie.
Powiem szczerze, że żadne zdjęcia nie oddają tego jak pięknie to prezentuje się na żywo nawet na lawecie :)
Pozdrawiam.
- Rafał
Takiej urody nawet ferrari by się nie powstydziło. Mam nadzieje ze właściciel pochwali się na alfaholikach tym cudeńkiem:)
Na lawecie, bo już się zepsuła :P
Już na zdjęciach wygląda bosko a co dopiero na żywo. Tylko aura pogodowa nie odpowiednia do takiego cuda.
Właściciel pewnie ma daleko gdzieś jakieś forum AR.... Chyba że ktoś zamówił z miłości do marki ale wątpię.
Na forum chyba był ktoś kto zamówił 4C...
Jedna też jedzie do salonu Dukiewicza
Witam , samochód był prezentowany dla delarów Alfy Romoe .
W lutym planowana jest prezentacja samochodu 4C w salonach Alfy ale na razie tylko statyczna :D
Dokładnie tak w lutym i marcu dealerzy AR bedą mieli u siebie, każdy po jakieś trzy dni, egzemplarz 4C. Będzie można popatrzeć i niestety tylko popatrzeć. Jednak udało mi się załatwić, że bez problemów dotknę i posiedzę w środku, co by miało mi się co śnić ... hi hi hi.
Nie wierzę że nie wpuszczą nikogo do środka. Skoro to pokazówka którą nie można jeździć to jedyny sposób żeby ludzie później o tym aucie gadali. W końcu to nie jest auto dla garstki wierchuszki tego świata.
Ten samochód finalnie ma być zarejestrowany w Polsce . Najpierw chemy go pokazać klientom w salonach dealerskich aby mogli podjąć decyzję o zakupie samochodu .
Muszę przynać że 4C wygląda rewelacyjnie duzo lepiej niź na zdjęciach no i ten dźwięk wydechu ;).
Od lutego samochód będzie prezentowany w sieci dealerskiej .
Można gdzieś znaleźć jakiś grafik 'gdzie i kiedy' czy pytać w konkretnym ASO??
Daleko... Mnie interesuje CS na 1-go Sierpnia.
Drzwi zabarykadują przed taką zgrają ludzi.
Postaram się napisać na forum jak już będzie ustalone w jakim mieście i kiedy .
sądzę że od początku lutego samochód zacznie "wędrować" po Polsce - w Lublinie jeszcze nie wiem kiedy ale sądzę że samochód zostanie na początku pokazany u tych dealerów którzy mają największą ilość zapisanych klientów - a proszę mi uwierzyć na słowo że jest ich sporo , i są to osoby które są stałymi klientami u dealerów .
Z tego co rozmawiałem z gościem z CarSerwisu to u nich było chyba 6 osób chętnych a rozmawialiśmy chyba jeszcze w listopadzie więc liczba ta pewnie urosła.
Dajcie mi znać jak będzie ta piękność w Lublinie:)
No i kiedy będzie we Wrocławiu ;d wiecie może od jakiego pułapu zaczynać się będzie cena ?
do mnie dealer z ADF bedzie dzwonil jak bedzie 4C u niego, bedzie prezentacja. Ponoc ma kosztowac 230 tys zl.
stoi już w bielsku, nawet klubowicz ma fotkę jak zasiada za kierownicę :) zazdroszczę :)
potwierdzam stoi w Bielsku ;)
Cena w PL grubo ponad 200 tys pl plus dodatki (jest test w topgear czy innym auto-moto). Połowa skończy na drzewach czy w rowach i Mirek pewnie wyklepie z 3 wiat i kubła na śmieci ;) Pytanie tylko czy blisko cwierć miliona to "rozsądna" cena? Wolałbym zapolowac na używane 8C :)
Na szczęście tych aut Mirek, Mietek czy inny Henio nie będą klepali bo są z włókien więc przystanek autobusowy się nie nada bo nie pospawa.
Zgadza się :) Była jakiś czas temu sprowadzona 8C z USA jak dobrze pamiętam za ca. 800 tyś. PLN.
Chcesz zainwestować w rasowe, sportowe auto to pozostaje 156 GTA, żadnej innej rasowej Alfy nie kupisz w rozsądnych pieniądzach. A tu masz klasykę - 156 + 3.2 V6 Busso w najlepszym wydaniu. Więcej Alf z Busso nie będzie, jedyny rasowy motor to V8 ze stajni Maserati i tyle. Bezduszne, popierdujące 1750 pasuje do Alfy jak pięść do oka. 4C z zewnątrz niesamowita, wewnątrz to chyba projektował ją gość po wylewie, sorry. Materiały jak w Fiacie Siena do których z resztą AR przyzwyczaja od Giulietty. Jak na klasę premium to porażka, a 4C jest czymś więcej niż premium, przynajmniej z założenia.
Powołam się na wypowiedź jednej Pani... sorry, ale teraz mamy taką motoryzację...
4C to zabawka, konkurencja Lotusa a zobacz jak one są wykonane. To auto ma służyć do szaleństw po torze i jego przewagą ma być technika i prowadzenie a to potwierdzają osoby które miały okazje nią jeździć, ostatnią rzeczą na którą zwraca się uwagę w takiej zabawce to to czy deska jest dobra jak się ją maca i czy leży równo co do 1mm. Doszukiwanie się takich pierdół w niej to już lekka przesada, poza tym sorry, ale jeśli kogoś stać na to auto to ma gdzieś jego wykonanie, to nie jest codzienny tzw. du..wóz a jeśli ktoś daje 250kPLN za zabawkę to w garażu ma już 5 innych aut których wykonanie jest odpowiednie.
auto do sportu nie będzie wykończone jakimś egzotycznym drzewem,zobaczcie jak wygląda F430 Scuderia wewnątrz;)
Dokładnie to miałem na myśli, bo z zewnątrz to cholera wie czy ma blachę czy też laminaty.
Naprawić się da, tylko nie u blacharza:) Podejrzewam że jeśli kogoś było by stać to wystarczy rozebrać ją na kawałki, dać komuś monokok i zrobi go bez problemu.
Nowy top gear z testem alfy 4C:
http://www.openmagnet.net/?hash=86AE...6D6A6747B9DB80
A tutaj napisy PL :
http://goo.gl/3hRTcs
Żeście się uwzięli z moją opcja na kupno 8C ;) jak z Usa było za ca 800 kpln to znaczy, że ktoś dobrze zarobił to raz i kupic mozna sporo taniej u pożeraczy hamburgerów. Dwa-mając 250 kpln nie musze koniecznie mieć AR-jest RS4, M3, C63 i wolałbym któreś z tej 3 (a nawet fokę RS którą miałem okazję ujeżdżać w unikatowej wersji RS500) niż 4C. Tak, tak juz słysze te głosy, że to nie to, że nie jestem fanem marki etc. - no nie jestem, kupuję to co mi się podoba i trakuję to jako auto, narzędzie, sprzęt do przyjemnej jazdy bez dopisywania wątpilwej jakości "filozofii" ;)
AR ma wielki, wręcz ogromny problem-ledwie 2 modele i jednen "wynalazek" (4C) - jeśli Fiat nie pozwoli i nie pokażą nic nowego w tym roku to będzie koniec marki... (zycie jest brutalne a sprzedaż musi być, a że jest licho widać nawet po salonach AR...) i albo to kupi grupa VW albo będzie piekny koniec. Nie takie marki już padały i się "odradzały", ale niestety oferta AR na chwilę obecną to żenada... A patrząc na to co Fiat zrobił z Lancią mozna się spodziewać tego samego z AR-takie życie. Zeby nie było-jeden z postów forum:
"Dane dla Polski za rok 2013 (sprzedaż):
Alfa Romeo - 1017 sztuk
Lancia - 738 sztuk
Ferrari - 14
Maserati - 17"
Więc cieszmy się widokiem 4C i szerokości ;)
Porównujesz auta z zupełnie innych półek więc bezpośrednie porównanie było by co najmniej nie na miejscu.
Foka RS500 unikatową miała tylko cenę:) choć trzeba przyznać że Ford pobił wszystkich, to auto jedzie jak 4x4 a nie FWD.