AR 145 1,6 box z abs.
Mam takie pytanko jaki powinien być pedał hamulca? Bo u mnie jest dosyć twardy twardy.
Printable View
AR 145 1,6 box z abs.
Mam takie pytanko jaki powinien być pedał hamulca? Bo u mnie jest dosyć twardy twardy.
A hamuje dobrze ?
no hamuje, tylko jak wciskam to nie da sie go za dużo wcisnąć. ABS sie włącza
powinien lekko pulsować jak masz abs, jeśli hamuje dobrze to ok
Na to wygląda, że jest wszystko ok. Dziekij Pozdrawiam
Nie narzekaj.Cytat:
Napisał nenetom
Królestwo temu, kto sprawi żeby u mnie będzie twardy pedał hamulca...
...cegła pod hamulec... :DCytat:
Królestwo temu, kto sprawi żeby u mnie będzie twardy pedał hamulca...
Sorki taki żarcik. Ale zawsze twarde to chyba nic nie będzie. :D
a może masz za dużo płynu? :P
płynu jest tyle ile powinno być. Moze taki musi być :)
pozro
Po wymianie przewodów elastycznych problem ustąpił. Pedał hamulca już nie jest taki twardy jak wcześniej. Przewody te były przytkane lata robią swoje guma sparciała.
Pozdrawiam
Mam problem z twardym hamulcem. Dawniej był twardy ale dobrze hamowało a teraz coraz słabiej tarcze wymienione niedawno z przodu. Tak jakby pod pedałem była cegła i dalej za nic nie pójdzie. Ale jak pohamuje trochę mocno to są wtedy bardzo dobre i dobrze hamuje. Serwo po staniu np w nocy trzyma ciśnienie bo można ze trzy razy podpompować i jak się odpali to zchodzi trochę. Zaworek chyba też bo po zdjęciu przewodu od podciśnienie serwa syczy. Może to być wina pompy że jest np zapieczona i nie chce wchodzić do końca albo przewodów elastycznych są bardzo stare i dodam jeszcze że płyn hamulcowy się brudzi czarnieje. Proszę o pomoc.
przewody 100%
miałem dokładnie to samo, słabo naciskam to nic, a mocno to leci, kolesiowi od którego kupilem ktos zgiął przewód jak wymienial klocki i dupa była na jednym hamulcu.
jak nie chcesz wymieniać wszystkiego (koszt jakiśtam śmieszny) to możesz sprawdzić w jakiejś stacji kontroli czy coś, gdzie dokładnie nie działa
Jeszcze przypomnialo mi sie jak wymienialem tarcze i odpowietrzylem przod tylko i pozniej jechalem to tarcze sie grzaly i wywalilo troche plynu przez zbiorniczek a pozniej sie to ustabilizowalo i stan plynu byl staly na co taki objaw wskazuje