Koledzy felgi 19 cali, ET 35 opony to 225/35/19
W spiderze mam Eibachy -30mm.
I teraz najważniejsze pytanie? Czy taki zestaw wejdzie do mojego Spiderka?? Teraz mam felgi selespeedy 17 cali.
Printable View
Koledzy felgi 19 cali, ET 35 opony to 225/35/19
W spiderze mam Eibachy -30mm.
I teraz najważniejsze pytanie? Czy taki zestaw wejdzie do mojego Spiderka?? Teraz mam felgi selespeedy 17 cali.
nie dodałeś najważniejszego..szerokości
8 cali
- - - Updated - - -
Gościo miał Eibachy w 156 i jakoś jeździł bez obcierki. Ale to jest 156 a ja chciałbym to do Spidera wsadzić. Kurdę boję się że przód nie wejdzie przez sprężyne ;/
- - - Updated - - -
To te:
http://tablica.pl/oferta/felgi-opony-19-alfa-romeo-156-jedyne-takie-5-98-okazja-CID5-ID4UKJD.html#3039156805
nie do jazdy nawet jak się zmieszczą
Czem7 nie do jazdy. To auto i tak mam weekendowe wiec duzo nim nie latam.
Koledzy maja 18tki i profil opony 35 i daja rade. Poza tym taka 19tka ladnie by wypelnila nadkole.
Kurde nikt nic nie wie. Najlepiej to wsadzic te kola do alfy ale koles daleko mieszka :/
Słuchaj, tak się składa, że akurat moja okolica. Jak chcesz, to może udało by mi się wyskoczyć do gościa i po prostu je wrzucić na gtv'ke, można zrobić fotkę, obejrzeć co i jak itd
Wejdą bez problemu.
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
djaw jakbys mogl to zrob tak bylbym ci baaaardzo wdzieczny :)
przy dobrze dobranej oponie nie ma różnicy czy 17 czy 19 po prostu szerokość kapcia i profil muszą być takie aby ogólna wysokość koła nie zwiększyła się zbyt dużo. 18 chodzą na profilu 225/40 bez problemu a 19 225/35 jest tylko o 6 mm wyższa, czyli faktycznie 3mm od osi, nie sądzę żeby coś mogło przycierać, a w razie czego mozna założyć 215/35 i wtedy masz taki sam wymiar zewn opony jak 17 225/45. poza tym widziałem już gtv na 20 calach i też się upchnęły ;)
ważne z pewnoscią będzie et, bo jak będzie duże to dystans ale jak za małe to dupa i koła poza obrysem...
tez mam ochote na 19 ale póki co żadnego fajnego wzoru w rozsądnych pieniądzach nie znalazłem a 6 tysi nie wydam... no chyba ze w totka wygram hehehe
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...z_zonkila.html
19"x8,5", ET35, dystanse 5mm
Ociera tylko na tylnym prawym kole jak wpadnie na dołek, ale to kwestia wybitych amortyzatorów... Ogólnie całe zawieszenie jest seryjne...
Przy lekkim obniżeniu i usztywnieniu nie powinno obcierać...
Wygoda? Przy 19" nie ma czegoś takiego... Profil opony ma wysokość ~6cm czyli tak jak widać na zdjęciach :D Choćby nie wiadomo jak miękkie zawieszenie dał i tak będzie twardo...
Ogólnie wygląd zajebisty i tylko dlatego jeszcze są i będą przez jakoś czas chociaż 17" już można powiedzieć prawie jest...
Ogólnie jak ktoś byłby bardzo zainteresowany to w sumie mógłbym się ich pozbyć... :P
Ja sie z gosciem ukowilem ze daje mu w zamian 17tkiv z oponami i doplacam 800zeta i sie zgodzil.
Tylko ze ja mam dustanse 20mm ciekawe czy wejda takie kola z ET 35.....
20mm dystansu? uuuuuu przy 8" i takim ET może być, że zewnętrzna krawędź opony przy przechyleniach zahaczy o nadkole...
Opony są naciągnięte a'la german style czy normalnie są na równo z krawędzią felgi?
Tak jak w linku aukcji. Normalnie rowno z felga, tak mi sie wydaje.
Nie zauważyłem linka.
Hmmm, na pewno wejdą, ale kwestia czy nie będzie trzeba zastosować trochę mniejszych dystansów...
Ogólnie fajny wzór :D
Ładne.. to już drugi komplet Postert z 5x98 ostatnimi czasy wystawiony.. tyle że ten chociaż kompletny z dekielkami.. coś wreszcie zaczyna się dziać na rynku 2tlg i 3tlg z 5x98..
Też uważam że wejdą.. poza tym kto nie ryzykuje ten nie pije szampana :D na pewno kozacko będą wyglądać na Gtv.. a jak Ci się znudzą to może i kupca będziesz miał ;D
W sumie jak wejda bez dystansow to dystanse wrzuce do 156. Tam bedzie kozacko wygladac D
- - - Updated - - -
Czekam tylko na info od djaw i jak bedzie cacy to je biore.
Widze ze znasz sie na tych kolach. Jezeli w gtv ladnie wygladaja to moim zdaniem w spiderzd bedzie miazga :D
- - - Updated - - -
Co to jest 2tlg?
O co Ci chodzi z tymi dystansani?
Przy ET 35 i szerokości 8' ledwo Ci sie to zmieści w blotniku.
Dystanse dobiera sie do felgi nie do samochodu. To ze teraz je masz założone nie znaczy, ze musisz je wkładać przy kolejnych felgach.
Dokładnie jak omen pisze.. olej te dystanse.. bo do tych felg na pewno nie będą pasować.. za szeroko wyjdzie..
2tlg = felga skręcana dwuczęściowa.. 3tlg = analogicznie felga skręcana trzyczęściowa..
Aha.
O to mi chodzi że fela ma być równo z błotnikiem. Nie dobrze mi się roni jak widze schowane koło w Alfie :(
Dlatego przerzuce dystanse ze 156 5mm do Spidera i założe na to 19tki, a w 156 sądze że upchne 20mm do tamtych felg. :)
Nooo tylko czekam jeszcze na info i fotki od kolegi djaw i może za tydzień robie deal z gościem :D Już się doczekać nie mogę :D
- - - Updated - - -
Jeszcze raz publicznie dziękuję Ci djaw. Wyglada moim zdaniem fenomenalnie :) a wy jak uważacie?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=122981&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=122982&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=122983&stc=1
- - - Updated - - -
Biorę felgi na 100%.
Jest rozmach :D
Z obniżeniem będzie zajebiście wyglądać :D
Czy ja wiem... Mi nic nie robią te felgi. Niestety, ale nie wyglądają na 19 cali. Ale to Tobie mają się podobać ;)
Ja już wolałbym Thomasony TN1
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=122990&stc=1
może mi się zdaje ,ale czy na tych fotkach nie wyłażą one sporo poza bryłę nadwozia?mowa o tych schinazziego...a poza tym felgi ładne do spidera będą pasować..:) myślałem że black line szukasz?
Nic nie wystaje będzie idealnie.
Szukalem blackline ale nic nie ma w dobrej kasie :/
Napisz jakie wrażenia z jazdy, gdy już będziesz latał na tych 19.
Też się zaraziłem bezdasznikiem, co prawda niecierpliwie czekam na mój pierwszy sezon.
Pozdrawiam
Łukasz
No to przygotuj sie na to ze sie zakochssz. Uczucie z jazdy bezcenne. Cieple, letjie popoludnie, spokojna nastrojowa muzyczka, wiatr we wlosach na blacie 80 i rowny krety asfalt..... zyc nie umierac :D
Kola mi sie pod9baja poniewaz wygladaja hmm dostojnie, elegancko. Niby taki prosty wzor a robią robote. Fakt nie wygladaja na 19 cali poniewaz patrzac na jie ten oierscien wewnatrz jest gruby co zmniejsza przeswit felgi ale mi to nie przeszkadza :)
Ladne felgi, ale 19" w Gtv to juz troche przesada...nie obraz sie Zonkil :) jakos za bardzo dominuje wielkosc kola nad sylwetka auta... Prawie jak monster truck :)
Sent from my iPhone
Moze dlatego ze sa 5cio ramienne i wygladaja masywnie...
Zobaczymy jak moj Spider bedzie wygladal.
Deal ustawilem z gosciem na niedziele.
W sobote jeszcze bede potwierxzal.
Natomiast na dniacb musze przelozyc kola letnie ze 156 na Spidera "na teraz" aby na czyms posgawic Spidera. A kola ze Spidera przygotowac na wymiane.
Zgadzam się, ale i nie :P
Wszystko zależy od wzoru i ich koloru...
Moje wyglądają jakbym je przełożył z jakiegoś american muscle'a :D
Jednak te, które Shnnazzi chce kupić już nie robią takiego efektu...
Ale tak czy siak uważam, że jeżeli nie jeździ się po profi torach to schodzenia do tak niskiego profilu opony jest niepotrzebne...
No chyba, że dla lansu :D
No a jak. Ma byc lans! W koncu musze jakiejs cizi zaimponowac na ulicy :D
No, wystarczy, że pokażesz jakiejś lasce swoje 19" i każda Twoja :lol:
No bo one strasznie patrza na rozmiar.... alusow :D
Jak kiedyz zmienilem kola na zimowe to byla sie nawet nie zorientowala. A przeciez w ogole to inny model i inny kolor felgi :) ale u kolezanki to zauwazy nawet nowy pasek do spodni schowany pod kurtką :)
Kobiet nie zrozumiesz, nawet nie warto próbować...
A ładne felgi zawsze można założyć :D
Czekamy do niedzieli jak to będzie u Ciebie wyglądać...:)