Pomorze ktoś wyłączyć egr w mapie zgranej z mojego auta.
Konkretnie chodzi o nakierowanie mnie jak zlokalizować mapę egr.
Załącznik 123240
Printable View
Pomorze ktoś wyłączyć egr w mapie zgranej z mojego auta.
Konkretnie chodzi o nakierowanie mnie jak zlokalizować mapę egr.
Załącznik 123240
w EDC16 nie wyłącza się EGRa mapą tylko histerezami lub diagnostic switchem :>
No właśnie tylko jak to zrobić
Dzięki Ame za twoją rade, ale już sobie z tym poradziłem
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
pomagać psuć auta? świetna pomoc.
Niestosowne jest to że idąc twoim tokiem rozumowania na każde zadanie pytanie na tym forum można by odpisać idź do fachowca który się tym na co dzień zajmuje.
A forum jest po to żeby sobie na wzajem pomagać i jak widać ludzie to robią i można znaleźć tu naprawdę wiele szczegółowych porad.
A widzisz różnicę między czymś, co można zrobić dysponując np podstawową wiedzą z zakresu mechaniki/majsterkowania a czynnościami które wymagają wiedzy specjalistycznej? To nie jest robienie logów, do których swoją drogą i tak trzeba kupić program, a coś znacznie poważniejszego - i obarczone ryzykiem uszkodzenia ECU.
A dlaczego z góry zakładasz że nie posiadam wstępu do tej specjalistycznej wiedzy. Tylko potrzeba mi było nakierowania, co zresztą uczynili ludzie na innym forum i EGR jest wywalony.
Dziękuje za pomoc. Temat można zamknąć.
Sorry, ale on ma racje, majac wstep do specjalistycznej wiedzy po mojej odpowiedzi na Twoje pytanie powinienes odpisac cos w stylu "no tak, juz to robie!" ;)
Ale jakos mi sie udalo z małą pomocą.
Tylko pytanie ile to będzie działać i co pierwsze się przez te "modyfikacje" sypnie.
Ech brak mi już słów. Ten temat jest zupelnie bez sensu!
No bo co by sie mialo sypnąć skoro dostalem konkretne adresy które trzeba było wyzerować.
Tak apropos siewcu. Dasz radę ogarnąć temat wywalenia EGR z program w JTD 16v cf3?
zdecydowałeś się już? pisz priv, coś się załatwi
Załącznik 125078Załącznik 125079
Tak kończąc temat powiedzcie mi drodzy specjaliści czy tak wygląda prawidłowo wyłączony egr ????
Dodam tylko że nic poza tym nie ruszałem w sofcie.
tak, 4 histerezy
O taką odpowiedź mi chodziło dziekuje bardzo.
Podpowie ktoś czy wyzerowanie tych 4 histerez powoduje tylko zamknięcie zaworu EGR czy jego usunięcie z mapy i możliwość odpięcia wtyczki od EGR?
Tylko zamknięcie
Sprawdź PW :)
Hej, mam prośbę o pomoc w usunięciu EGR z mapy Alfy 147 1,9 jtdm 16V 150 KM. Auto jest z 2005 roku. Komputer Bosch EDC16C39, Ecu nr. 55204756, oprogramowanie 377778. Wsad mogę podesłać na PW albo w mailu bo nie mogę go tu załączyć. Klapy usunięte, EGR zaślepiony. Świeci Check i błąd P0403. Z góry dziękuję jeśli znajdzie się dobry człowiek i udzieli jakiś wsazówek.