Taka tam, ciekawostka dla zainteresowanych:
http://www.autokrata.pl/lod/5499/alf...wym_silnikiem/
Printable View
Taka tam, ciekawostka dla zainteresowanych:
http://www.autokrata.pl/lod/5499/alf...wym_silnikiem/
Zaleta jest taka, że wreszcie jest o to turbobenzynowa alternatywa
Ciekawe jak wytrzymałe i niezawodne będą te wytężone turbodoładowane jednostki.
piekne komentarze tam z boku :mrgreen:
Jak na taki ciężki kloc, to wcale dużo się nie wydaje byc. ;) Ciekawe, czy będzie wersja q4
Autodelta powinna pójść do ludu ;)
Przywrócili Abartha to może i Autodeltę Udine przywrócą do życia.
Konkurencja z Volkswagen-Audi już bodajże od 4 lat wygrywa podobnymi jednostkami konkursy typu ,,engine of the year'' więc może wyrósł im mocny przeciwnik z fabryki AR :lol:
Z fabryki FIATa, w Arese to te silniki co najwyżej ze skrzynek są wyciągane i wsadzane do auta.Cytat:
wyrósł im mocny przeciwnik z fabryki AR
Sorry ,użyłem skrótu myślowego :lol:Cytat:
Napisał fiergloo
Hehe, :lol: Zdarza się każdemu. Swoją drogą FIAT jest na poziomie opracowywania skrzyni dwusprzęgłowej, ciekawe gdzie ona będzie miała zastosowanie. Chociaż pewnie takowa skrzynia po 150 000km będzie sprawiac problemy.Cytat:
Sorry ,użyłem skrótu myślowego
No bardzo ciekaw jestem jak im wyjdzie ta skrzynia. Pierwsze dwusprzęgłowe DSG miały kłopoty z przenoszeniem wysokich mocy i z tego co pamietam podzielono to tak że do aut do ok.200 KM mocy można było zamawiać DSG a przy dużych silnikach tylko te Tip-, Multi- i teraz S- Troniki.
...czyli komplet silników już mamy, jest w czym wybierać, teraz tylko czekać na topową jednostkę :mrgreen:
Komplet w zasadzie tak:)
Co do topowej jednostki to chyba jednak się nie pojawi... Może w sumie i dobrze bo z tego co słyszałem miała to być doładowana 3,2 V6 opla która jak wiemy nie spisuje się za dobrze w tym aucie, ale to zapewne przez masę... Znajomi z Fiata mówili że jeździli nią dłużej i spalanie rzędu 16 to norma, nie wyobrażam sobie jak wypadadło by z turbo... Drugą koncepcą był silnik V8 :) To byłaby chyba najbardziej extrem wersja i szczerze mówiąc to byłoby prawdziwe GTA (Audi RS4 V8, BMW M3 V8, Mercedes C63 AMG V8, Lexus IS-F V8).
Czytałem ostatnio że we wrześniu powitamy 149 potem następce 166 i coś pomiędzy mito a 149 a na 2010/11 przewidziana jest premiera następcy 159. Ma się ponoć nazywać Giulia i mieć napęd na tył :) Dla mnie bomba :) Ale to chyba znaczy że nie zdążą wypuścić 159 GTA ...
Skrzynie typu DSG to chyba raczej przyszłość jeżeli będą dopracowane to po co odrywać ręce od kierownicy? :) Podobno żaden kierowca nie jest w stanie zmienić biegu szybciej:)
wreszcie, ciekawe czy tez zrobią 2.0l turbo i jaka bedzie cena 1.8 T
teraz paleta silników benzynowych bedzie troche bardziej sensownie wygladac, zresztą trend w produkcji silników idzie chyba w tym kierunku co kiedys z dieslem, moze za pare lat bedą tylko doładowane silniki benzynowe
jelsi rzeczywiscie Alfa zafunduje nam nowe modele w tym roku to bede pod wrazeniem, 149 jest przepiekna
Pewnie "Stefke" będą chcieli:) bo raczej na cene poniżej stu to trudno liczyć, może będzie ciut tańsza od wersji JTDM. Tak zrobił VW - diesle kosztują ok 70... a najtańsza benzyna turbo ok 62. Koszty produkcji takiego silnika są mniejsze więc za tym powinna pójść także cena. 149 poznamy ponoć we wrześniu a do sprzedaży od 2010. Ale cieszę się że coś się dzieje bo od jakiegoś czasu byłem załamany że marka przestała się rozwijać. A konkurencja nie spi: nowe A4, lift i nowe silniki w BMW 3 ...
Pamietajcie tylko że mamy tzw.Kryzys i plany firm motoryzacyjnych podlegają dość płynnym zmianom.Ale jak na razie MiTo sprzedaje się świetnie , 163 egzemplarze w Polsce przez okres od pażdziernika do grudnia 2008 to bardzo udany start.
Ja tylko chciałbym zobaczyc jak chodzić będzie MiTo GTA... Na tak lekkie autko z dobrą zawiechą będzie przecinak jakich mało...