Witam,
Przeglądając ostatnio allegor trafiłem na takie cuś http://www.allegro.pl/item533416653_...uper_cena.html
Zna ktoś tą firmę? Opinie mile widziane:-)
Pozdrawiam
Printable View
Witam,
Przeglądając ostatnio allegor trafiłem na takie cuś http://www.allegro.pl/item533416653_...uper_cena.html
Zna ktoś tą firmę? Opinie mile widziane:-)
Pozdrawiam
Raczej badziewie biorąc po uwagę cenę takiego zestawu , nie zawracał bym Sobie głowy tematem gwintowanego zawieszenia jeśli nie szykujesz auta do sportu , a jeśli chcesz by autko było sztywniejsze w zakrętach to proponuje jakieś mocniejsze amorki typu koni lub bilstein b6
Kiedys o to pytalem na alfaownerach i ten kto to ma napisal :
My personal view about the interalloy kit is AVOID at all costs,its really harsh, and you bounce everywhere. On uneven roads its like im driving my sons go cart
wiec wiadomo co to za wynalazek
mi osobiście zawieszenie gwintowane siadło bardzo dobrze;DDD
Mam KW V2 i wrażenia z jazdy na ostrych łukach nieprzeciętne wiec co do gwintu jestem za ;DDD
interalloy a KW to spooora roznicaCytat:
Napisał strazak66666666
Jeśli chodzi o tańsze amortyzatory, to jak kiedyś troche szukałem w necie to pozytywne opinie słyszałem o MTS Technik tylko, że u nich gwint to cena około 2000-2500zł, ale sportowe amortyzatory można kupić za 1200zł. Sam właśnie się zastanawiam nad tym zakupem, ale jakos mam lekkie obawy... Wolałbym bilsteina, ale jego koszt to przynajmniej 2300zł, a nikt nie sprzedaje używek. Ktoś z was miał styczność z tym MTS Technik?
Fora VW i BMW tam szukaj ogolnie panuje przkeonianie ze to to samo co gt cupline tylko z inna nalepka podobo firma zmienia nazwe co 2 lata :)Cytat:
Napisał kecaj77
Jak dla mnie nit w zab ni to w oko :)
Zestaw Koni za 1800 amory i sprzyny STRi mozesz kupic i to chybalepsze wyjscie niz takie cus
Ja szukam samych amortyzatorów, bo już kupiłem sobie sprężyny od sportpacka. Teraz tylko jak dokupie jakieś amorki to założe wszystko. Zastanowie się jeszcze co wybrać, najbardziej bym chciał bilsteina b6 więc może poczekam jeszcze troche i dozbieram pieniądze :)
cena wyglada jakby byly kradzione ;) Za takie pieniadze to musi byc kompletna porazka imo.
4 amortyzatory do 156 - 400zł :shock:
Ok, czyli Inter alloy odpada.
Panowie problem w tym że przeglądałem nasze forum i również alfaclub.pl i nigdzie nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi jakie amorki zastosować do Sportpack'a. Przeważnie w postach przewijają się Bilstainy B6 albo B8 z naciskiem na B8, z tym że ich cena jest lekko wysoka. Powoli zastanawiam się na wsadzeniem tego zestawu http://www.allegro.pl/item522740335_...enie_koni.html bo mnie chyba taniej wyniesie. Pytanie tylko jak ten zestaw wpłynie na właściwości jezdne (czytaj: o ile bardzie twarda alfa się stanie po takim zabiegu).
Jeździ ktoś z was na takim zestawie?
Czytalem opinie ze STri jest ok fakt ze bez regulacji twardosci, jak dla mnie jest troche za nisko -40 to spooro na nasze drogi, Lepszym rozwiazaniem byl by B12 sprzyny dobrane pod amory ale pewbnie to kosztuje, a najlepije B16 to idelany zestaw :)Cytat:
Napisał kilu
Na www.alfaowner.com o koni pisza ze daje rade jezdzic. Choc wszyscy najlepiej chwala caly kit eibacha do 156
jak -40 to jest za nisko to chyba jezdzisz na 14" felgach i to jeszcze na niskim profilu. Rozumiem ze to kwestia wieku albo tego na ile lat każdy się czuje ;) ale niedługo się dowiem ze sportpack -15 to jest juz hardcore bo tak nisko jest. Moge tylko powiedzieć że już przy HRach - 35 które miałem wcześniej (swoją drogą na sprzedaz są właśnie :D) to sprężyny od sportpacka to jest zwykła kanapa. W zasadzie poza tym że aut siedzi niżej jakichkolwiek plusów brak bo jest miekkie jak dawniej na zakrętach.
wracajac do tematu co założyć do sportpacka najlepiej cały zestaw amory i sprężyny. Aby nie było tak twardo by zbierać zęby z tapicerki na dziurach i aby nie było za nisko.
A ile oryginalnie obniżony jest sportpack :?:
Widzisz jedne źródła podają że jest to -20 mm względem serii a inne że -30 mm.Cytat:
Napisał mrutyna
Ten zestaw KONI obniża o 40 mm względem serii więc myśle że nie byłoby tak źle :mrgreen:
I kto to pisze ? (sprezyny -35 Hr do seryjnych amorow )Cytat:
Napisał b.pawelek
Gdybys patrzyl na moj profil i czytal kiedys co pisalem a pisalem w oparciu o doswiadczenie z JTD, to bys zaqumal dlaczego w JTD nie da rady bezpiecznie zejsc ponizej -35 poza gwintem, w benzynie mozna i -60 czemu nie ale pomysl co sie dzieje z miska przy -40 ? wiec nie kanapuj :lol:
W GTA mam B8 i weiteca na -40 i felgi 18' poliuretany jest ok, w Jtd mialem -30 B8 poliuretany 17' i 2 miski zmasakrowalem
W 159 mam gwint koni ustawiony na okolo -40 i raz zaszuralem miska, kolega ma na -60 i nic sie nie dzieje
Wiec dziadek ze mnie zaden :)
btw. miekka jest przez amory nie przez sprezyny, mozesz wtawic nawet - 60 a i tak bedzie bujac i miekkoscia dawac jak nie wstawisz twardych amorow
B6 i bedzies zmial sztywno, lekko twardawo i bez bujaniaCytat:
Napisał mrutyna
sportpack ma przod 25 tyl 20 (w 2.4 przod siada do -30 )
Więc tak panowie, po sprawdzeniu opinii podzwonieniu tu i tam powoli skłaniałem się ku decyzji że nie ma sensu na naszych drogach zakładać zawiechy -40 mm (KONI Str.t). Ponadto po rozmowach z przedstawicielstwem Koni dowiedziałem się że termin oczekiwania na STR.T wynosi koło miesiąca. Do tego wczoraj na fabrycznym Sportpack'u "spadłem" z krawężnika rozwalając niefortunnie przewody od wspomagania układu kierowniczego (te pod zderzakiem). Tak więc po kolejnych telefonach do Koni zdecydowałem się na zestaw KONI FSD (samoutwardzające się amorki). Termin realizacji - z dnia na dzień a do tego teraz mają promocję, więc i cena zadowalająca. Już leżą w bagażniku i czekają na montaż. Oczywiście zdam relację jak to się spisuje.
Pozdrawiam
A Chojna dzuirawa jak serek jest, nie zal ci auta :)