ALFA 159 JTDm FL 150KM SW z wysokim wyposażeniem- gdzie najlepiej szukać??
Witam,
Szukam do kupienia Alfy 159 po FL 2008-2009 SW JTDm 150KM z wysokim pakietem wyposażeniowym.. oczywiście bezwypadkowy i przebieg w granicach 120tys..
Znalazłem
http://www.superalfa.pl/index2.php?C...t=Alfa%20Romeo
...i pasowała by idealnie gdyby nie czerwone skóry i szyberdach :/ jeśli można było zamienić tapicerkę na brązową bądź czarną z pakietu TI było idealnie..
Tymczasem dalej poszukuję auta i śledzę oferty od kilku miesięcy.. oglądam auta i nic.. żadnej perełki której można by zaufać..
Oprócz rocznika i silnika pozostałe wymagania to :
100 % BEZWYPADKOWY - a o to najtrudniej.. gdy pada pytanie czy umieścimy w umowie zapewnienie o bezkolizyjnej i bezwypadkowej przeszłości auta to już zaczynają kręcić nosem..
A Samochód ma być w idealnym stanie technicznym.
Kolor karoserii: brąz lub ciemny szary (grafit) - nie mylić ze srebrnym
Wyposażenie z jednego z najwyższych pakietów- niekoniecznie TI ( ze względu na zawieszenie).. pakiet stylizacyjny owszem :
Obicia i konsola czarna - beżowe - jsane wykończenie odpada.
- xnenony lub bixenony
- skóra w kolorze brązowym, jasny beż(skóra) bądź czarna z czerwoną nitką bądź czarna pół skóra
- nagłośnienie Bose
- nawigacja fabryczna (choć nie jest to konieczność)
- podgrzewane fotele przednie
- sterowanie radiem i tempomat w kierownicy
- aluminiowe felgi
- tempomat
- czujniki parkowania
- systemy bezpieczeństwa + min 7 poduszek powietrznych.. najlepiej 9szt..
- halogeny
- immobiliser
- elektrycznie regulowane i ogrzewane lusterka
- elektryczne szyby
Cena za auto zarejestrowane w Polsce w pewne auto jestem w stanie dać ok 38 000zł..
Obecnie mam na oku ofertę z otomoto:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-wer...C32308581.html
Szkoda że czarna.. ale coś ktoś może wie na temat tego autka??
Cytat:
Napisał
melinek11
www.SuperAlfa.pl ma najciekawsze oferty ale jak na razie to zawsze jest "coś" co dyskwalifikuje.. ale pod względem technicznym wydają się być ok... a to jest najważniejsze żeby nie było niespodzianek..pewne pod względem techniczym bo w aucie ma jezdzić małe dziecko więc nie chciałbym stanąć w na środku nocy na autostradzie 1000km od domu..
Nie chcę Cię uświadamiać i się mądrzyć ale nie wierz w to co piszą i mówią sprzedawcy - szczególnie jeśli nie są osobami prywatnymi które eksploatowały dany egzemplarz lub sprzedają więcej niż jedną brykę. Nie wierz też zdjęciom nawet takim robionym na zamówienie - niestety retusz wkradł sie już i w tę dziedzinę gospodarki. Wszystko TRZEBA sprawdzić albo osobiście albo przez zaufanego człowieka.
Co do stanięcia 1000 km od domu to nigdy nie masz pewności - nawet w salonowej nówce. Ale jest proste rozwiązanie żeby zminimalizować te ryzyko. Nazywa się assistance. Przy takim kiszce samochodu jaki zamierzasz ponieść zakup odpowiedniego assistance (obejmującego nie tylko wypadek ale też awarię) to pikuś.
Jeszcze jedno. Nie wiem co Ci po 12 miesięcznej gwarancji z ... Włoch. Jak ją planujesz zrealizować gdyby coś? Z drugiej strony są np. samochody z prawie dwuletnim TUV wystawionym w Niemczech - zdarzają sie takie oferty. Oznacza to że samochód naprawdę musi być sprawny mechanicznie i nie mieć wycieków. W Niemczech nie tak łatwo o przegląd jak w Polsce. Jeśli ktoś nie wierzy to oto cytat z http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...one_przez.html
"W Niemczech co czwarty wóz nie przechodzi badań technicznych. Najwięcej kłopotów sprawiają siedmioletnie i starsze. Wśród dwu-trzyletnich poważną usterkę ma co dziesiąty, a spośród dziesięcioletnich - aż co trzeci." To bez wątpienia świadczy o tym ze TUV jest coś wart.