Czesc,
Jak przy pomocy FES zrobic reset parametrow adaptacyjnych TS? BLAGAM o pomoc.
Printable View
Czesc,
Jak przy pomocy FES zrobic reset parametrow adaptacyjnych TS? BLAGAM o pomoc.
Ja robiłem kiedyś w 1.8 reset parametrów ale przy pomocy innego programu. AlfaDiag prawdopodobnie? A informacje jak to zrobić znalazłem tutaj na forum. ;)
Dawno nie robiłem, ale jeśli dobrze pamiętam to jest przycisk "aktuatory" - po wejściu masz opcję resetu ECU (czyli ECU+krokowy) lub samego krokowego.
Zwróć uwagę na wskazówki, bo trzeba po wykonaniu resetu wyłączyć zapłon i ponownie go włączyć po ok. 15 sekundach.
A czy odlaczernie AKU i zabawa kluczykiem w pozycje MAR da taki ma efekt?
- to co podajesz to jest procedura po wymianie przepustnicy.Cytat:
A czy odlaczernie AKU i zabawa kluczykiem w pozycje MAR da taki ma efekt?
- nie wiem, nie siedzę w temacie 156 TS.
- ale od czego jest internet, 5 minut mamy program z witaminka.
- teraz wybieramy symuluj i mamy dla 156 TS z ECU M1.5.5 lub z ECU ME7.3.1.
- powodzenia....
- MES skasowany z dysku, mozna używać tylko 24 godziny od pobrania dla własnej potrzeby.(?)
Dzieki za odp. Moje pytania:
1) Po kasowaniu wystarczy, zeby auto chodizlo na jalowym czy przejechac te 10 km?
2) Po kasowaniu robic zerowanie?
- - - Updated - - -
Dobra widze, ze drobilem blad. W przypadku ECU Me7.3.1. wystarczy kliknac wykonaj, czy trzeba cos jescze robic typu wylaczac, wlaczac auto, czekac na biegu jalowym, jechac czy cos?
w Me 7.3.1 po resecie nic wiecej nie robimy.....
Tylko ze FES ma jakiś problem z tym resetem i nie zawsze go robi, było o tym już na forum i polecane było robić innym prog.
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalk
Witam.
Koledzy w której linii jest reset przepustnicy i silniczka krokowego. ar146 2,0 ts M 1.5.5?
Po połączeniu się z sterownikiem silnika należy kliknąć w F7 tam pisze co należy zrobić. Wymieniona przepustnica z silniczkiem krokowym, reset zrobiony, obroty nie falują.
Przybliży mi ktoś po co się wykonuje taki reset parametrów adaptacyjnych??
Czy po zmianie przepływomierza trzeba robić reset??czy po takim resecie może być sytuacja ze samochód będzie chodził gorzej??