http://images28.fotosik.pl/318/259e373fb3a8913c.jpg
Printable View
Skąd są te wyniki?
Nie wierze własnym oczom na wynik sprzedaży modelu flagowego! :shock:
Z dzisiejszego AŚ, a dane za 2006 r. dodałem z zeszłego roku.Cytat:
Napisał chmielo
Ok, dzięki,-
Dane aż proszą się o rychłe wejście nowej 169 na rynek...
Wg mnie to coś jest nie tak.
Przez 3 lata sprzedano tylko 1 AR 166?? To niemożliwe...
Cytat:
Napisał Damian
Dla mnie też coś jest podejrzane!
61 147-ek też wygląda dość dziwnie...
A 166 jeszcze w 2008 sprzedawano jako nowe :?
Jak jej nie produkowali, to jak mieli sprzedać..Cytat:
Napisał Damian
AR 166 wycofano z produkcji chyba w połowie 2007 roku więc jest możliwe że nikt nie chciał kupić w PL niszowej nieprodukowanej już limuzyny mimo że na placu przy fabryce jeszcze pewnie stały.Cytat:
Napisał Lesio
z tą 166 to coś dziwnego ale cóż alfa to marka dla wybranych więc może i dobrze że się tak sprzedaje , w końcu nietypowe Renault Avantime w Polsce jako nowe sprzedano zaledwie 5! :)
...Mitsubishi Coltów CZ3 w kraju na Wisłą w 2007 roku sprzedano tylko cztery sztuki, kto da mniej :wink:Cytat:
Napisał Kosiar
Model 166 zakończono produkować w 2007 r, natomiast wersje z kierownicą po prawej stronie, na rynek brytyjski już w 2005!
bo jak tam przez całą sprzedaż modelu po FL sprzedano parę sztuk to co się dziwićCytat:
Napisał chmielo
No cóż 166 potrafią docenić tylko prawdziwi fani marki, a szkoda.
No Alfa Romeo to nie jakis Golf, czy fabia, wiec nie ma co sie dziwic wynikom sprzedazy :roll: Zreszta to sa auta dla wybranych, i na to zapewne dalo takie wyniki :wink:
Za to piekny start MiTo :twisted:
Zapewne dokladnie taka właśnie było. Dodam, że podobno wcale nierzadko można natrafić w salonach na nowe 2-3 letnie auta.Cytat:
Napisał rafter
he, he...Cytat:
Napisał chmielo
Sprzedaż nowych aut w Polsce w 2008 r:
Opel Tigra - 3 szt.
Abarth Grande Punto - 2szt
Volkswagen Phaeton - 1 szt
Maybach 57 - 1 szt.
... i jeszcze kilka innych modeli...
No i wlaśnie dlatego Alfy tak kochamy, tylko żeby za bardzo niszowa Alfa się nie zrobiła bo w końcu zwiną interes ;//Cytat:
Napisał Milano_155
Wydaje mi się, że MiTo trochę pociągnie Alfę do góry i rok 2009 będzie zdecydowanie lepszy, tym bardziej, że pojawi się jeszcze 149. Będzie lepiej!Cytat:
Napisał Milano_155
no właśnie a zobaczcie gdyby nie MiTO to Alfa sprzedałaby nieco ponad 400 samochodów. Coraz częściej spotykam MiTO na drogach i aż się buźka sama uśmiecha jak się widzi ten samochodzik :) :) :)Cytat:
Napisał pafka
No właśnie, ta MiTo ma coś w sobie.
Ludzie mówią, że jest mało Alfa Romeo.
Ale ja też za każdym razem jak ją widzę, to się uśmiecham :) Chciałbym MiTo GTA :P
Pafka zajrzyj do ostatnich postów w temacie Alfa 149 ,możesz się niemiło rozczarować :(Cytat:
Napisał pafka
No rzeczywiście nie wygląda to dobrze :((( Ale samo MiTo też powinno dać radę - myślę, że 500 sztuk może być w zasięgu tej najmniejszej Alfy :wink:Cytat:
Napisał rafter
Mnie cieszy taka sprzedaż, przynajmniej Alfy to auta których nie ma pełno na ulicach jak VW i innych do niego podobnych.
i ja podpisuje sie tez pod tym ALEEEE to ciągnie za sobą małą rentowność firmy a to nic dobrego.... i dlatego teraz tak wszystko sie udziwnia ... 159 i Brera wygladaja tak samo a wszystkie nowe stylizowane beda na 8C ... w dodatku 149 to Bravo w przebraniu !! ;( płakać sie chce gdzie ta indywidualność każdego modelu ??:(
rozmawialem z dealerem Alfy w jednym z salonow i mpowil ze sa miesiace ze sprzeda sie jedna a czasem 5-6 MiTo sprzedali narazie z 5 około... wiec i fajnie i lipa straszna bo co to bedzie jak Alfa Padnie.... :(
na szczescie podobno w japoni czy tam w chinach ludzie sie zakochali w tej marce i kupuja na potege.. :D:D:D
na szczescie podobno w japoni czy tam w chinach ludzie sie zakochali w tej marce i kupuja na potege..
Ciekawy jest fakt, ze polska zanotowala najmniejszy spadek sprzedazy, a udzial w rynku Alfa Romeo wzrosl o 0,2 procenta. Czyli wychodzi na to, ze alf sprzedaje sie coraz wiecej w porownaniu do reszty aut :)