Świeci się Airbag.Sprawdziłem chyba wszystkie połączenia i bez rezultatu.Pozostaje chyba tylko podłączyć do kompa.Pomoże mi ktoś to zgasić?Wrocław i okolice.Z góry dziękuję za pomoc ;)
Printable View
Świeci się Airbag.Sprawdziłem chyba wszystkie połączenia i bez rezultatu.Pozostaje chyba tylko podłączyć do kompa.Pomoże mi ktoś to zgasić?Wrocław i okolice.Z góry dziękuję za pomoc ;)
Kontrolka airbag sama nie zgaśnie, nawet po usunięciu usterki. Trzeba ja skasować pod kompem.
Wpadaj do mnie nawet teraz ;) Cały dzien w domu jestem.
WIELKIE DZIĘKI murgal za pomoc :) Pozdrawiam!
Nie ma za co, dosłownie, nie da się skasować tej kontrolki :/ Nie łączy z modułem airbagów, macie jakiś pomysł Panowie?
Miałem taki przypadek - pomogła wymiana modułu. 50pln chyba kosztował.
Wymieniłem sensor (moduł) i nadal świeci.Znów trza kompa by skasować?
Si! Jak poczekasz tydzień, to w przyszłym tygodniu wezmę kabel ze Świdnicy i zgasimy dziada ;)
OK.Jak nic mi się nie uda w tym tygodniu to przypomnę Ci się w łyk-end :pleasantry:
Piotrek, ja mam kabel, ale jest ten problem że tam trzeba jakąś przejściówkę TYP2 ? Czy jakoś tak, doczytałem.
To forum to mistrzostwo świata,działa jak maszyna! Nie wypada nie mieć ramek ;)
Będę niedługo w świdnicy, to dorwe Pawła co handluje tymi gadżetami to Ci wezmę.
Dzięki,już mam.Jutro zakładam.
Ja też mam jak coś, z przełącznikiem, z airbagiem w 156/147/166 robi...
Dzięki za pomoc :kiss3: ... a szczególnie dla tych,co spać nie mogą :) - murgal,Proxim@Ar i TomaHawk piwko dla Was ... DUUUŻE ... bezalkoholowe ;)
Rozumiem, że kabla już nie potrzebujesz? :)
A przy okazji - ktoś mieszka może w okolicach aquaparku? Potrzebuję swój interfejs sprawdzić a nie mam nic obsługiwanego przez niego pod ręką, że tak powiem...
Dzięki furman.Sprzętowo już mam połapane.Poducha co prawda świeci nadal (jest błąd dot.poduszki kierowcy "za niska wartość" - czy coś takiego).Poczekam na cieplejsze dni żeby pogrzebać dalej.
Tu masz swoje błędy ;) http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=128008&stc=1
Nie,nie,to są błędy z modułu który kupiłem i wpiąłem go przed tym odczytem.Założyłem swój z powrotem,bo okazuje się,że jest dobry (a na pewno lepszy od tego kupionego) i na nim wychodzi mi "za niska wartość" poduszki kierowcy.Jutro napiszę dokładnie jak brzmi ten komunikat.
... dokładnie brzmi to tak:
:confused: Powodem tego błędu jest Wartość za niska
Obecny status błędu to Przejściowy / Obecny
Wartość licznika błędu to 231 :confused:
Ten komunikat dotyczy poduszki kierowcy.Więcej błędów nie ma :) ...
Sprawdź czy masz poduszkę ;) Tak jak Ci mówiłem.
No przejściówki to ja niestety nie mam :(
hej Wam,
odświeżę troszkę :)
wyskoczyła kontrolka czerwona :)
pomógł by mi ktoś może dzisiaj po 16 ? Do późnego wieczora mogę wyskoczyć "na miasto"
dzięki z góry :)
Jacek
możesz spróbować do mnie podjechać, tylko to ciut ryzykowne, bo nie wiem czy mój sprzęt jeszcze działa po ostatnich eksperymentach...
Tzn ze mozesz mi cos bardziej popsuc? ;)
Pusc mi w pw tel to dryndne ok 14
To jeszcze ja się podepnę z tematem :) mam świecącą kontrolkę poduszki. Czy ktoś mógłby pomóc mi ją zgasić ;)?
napisz pw
mogę się podłączyć pod temat?
Postanowiłem do niego wrócić.
Kontrolka AIRBAGa świeci się ciągle. Znajdzie się ktoś chętny do pomocy (niedrogiej pomocy :) )
Błędu chyba nie da się zgasić, więc chyba zostaje centralka do wymiany lub podmiany żeby sprawdzić :)
Pomożecie ?
Po czym wnosisz, że centralka do wymiany?? Co pokazuje komputer po podłączeniu czy nie łączy się w ogóle??
Dodano po 2 minutes:
jak coś to napisz PW
Przecież to pewnie styki przy fotelu kierowcy. Miałem tak w dwóch spiderach. Naprawa 80 złotych w warsztacie. A pewnie zrobiłbym to sam gdybym miał komputer do skasowania błędu.
dobra, więc dzięki kubicze za pomoc :) centralka jest do wymiany :(
zabieramy się za szukanie centralki ale w sumie gdzie mam ją znaleźć ?
czy dobrze gdzies szukałem, że jest w tunelu środkowym, pomiędzy drążkiem biegów a przednią ścianką ?
będę wdzięczny za pomoc :)
czytajcie uważnie :)
W związku z tym, że rzuciłem temat: KUPIĘ CENTRALKĘ w odpowiednim dziale ;) odezwał się do mnie Pan :) i teraz UWAGA:
"Witam,
jestem pracownikiem autoryzowanego salonu Fiata- JATA Świdnica.
Piszę do Pana w sprawie centralki airbag
Cena tej części w Fiacie to 2350zł.
W lutym w mojej firmie odbywać będzie się złomowanie części- dzięki czemu będziemy mogli zakupić w Fiacie części po atrakcyjniejszej cenie.
Dzięki temu w lutym będziemy mogli Panu zaoferować 1128zł.
W zamienniku ta część nie wystepuje, nie ma jej również żaden salon w Polsce musiałby więc Pan kupić tą część po cenie Fiatowskiej lub u nas w lutym za 1128zł.
Jeśli jest Pan zainteresowany proszę o kontakt:
w.czainski@jata.com.pl
513-192-386
Pozdrawiam"
hahahahahahahahahahha