Szukam i szukam, przewertowałem dział zrób to sam ale nie mogę znaleźć, ma ktoś link ewentualnie wie jak bezpiecznie zdjąć obudowę lusterka ( tą która jest w kolorze nadwozia) w celu przemalowania jej na inny kolor ?
Dzieki z góry
Printable View
Szukam i szukam, przewertowałem dział zrób to sam ale nie mogę znaleźć, ma ktoś link ewentualnie wie jak bezpiecznie zdjąć obudowę lusterka ( tą która jest w kolorze nadwozia) w celu przemalowania jej na inny kolor ?
Dzieki z góry
jak rozbierzesz lusterko, pod mechanizmem są bodajże 4 zatrzaski do 3 się dostaniesz bez problemu gorzej z czwartym. Ale dasz radę. Ja rozebrałem całe i poszło. Zrobię Ci fotkę jak to wygląda.
lustereczko
Nie rozumiemy się, pytanie brzmi- jak rozebrać te lusterko żeby dostać sie 'pod mechanizmem są bodajże 4 zatrzaski do 3 się dostaniesz bez problemu gorzej z czwartym. Ale dasz radę. Ja rozebrałem całe i poszło. Zrobię Ci fotkę jak to wygląda'
wystarczy mocniej pociągnąć samo szkło i resztę będzie widać.
Dalej się nie rozumiemy xd załóżmy że jestem zielony w rozbieraniu lusterek i chcę krok po kroku wiedzieć co zrobić żeby zdemontować tą obudowę :D wiem że był gdzieś TUT jakiś ale za cholerę znaleźć go nie moge
samo lusterko jest przyklejone do plastikowej ramki. Ramkę z lusterkiem podważ czymś ( ja użyłem do tego plastikowego "lizadełka" coś w rodzaju noża ale bardzo twarde) ramka trzyma się na 4 zatrzaskach na ruchomym kole do regulacji położenia lusterka. Musisz tę ramkę na tyle energicznie pociągnąć by zatrzaski puściły. Cała filozofia.
aha czyli trzeba wyciągnąc lusterko, bez odkręcania lusterka od środka itd, sorry wcześniej nie widziałęm zdj, dzięki
spoko. Dobrze, że się przydało:)
a jeśli chcesz robić to w domu wygodnie to lusterka trzyma się na 3 śrubach.. odkręcanych od środka auta.. ściągasz delikatnie (siłowo jest na spinkach) ten plastik trójkątny i od razu masz dostęp do śrub.. odpinasz kostkę i masz lusterko w ręku i możesz resztę robić w domu ;)
chyba tak uczynie, myśle nad białą folia 3M
Obgonie się folia 3d 3m o rozmiarach 30x50 na dwa lusterka czy zabraknie ?
Ciezko wychodzi samo szkło? Bo ja mam wrażenie że zaraz mi pęknie
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
jeszcze nie wyciągałem, czekam na folie ale również się obawiam tego wyjmowania szkła, muszę pomyśleć nad jakimś zmyślnym narzędziem
Jedno juz kiedyś rozwalilem korzystając z "porad " teraz wymyśliłem ze do szkła przykleje uchwyt do telefonu. No ale ciagne i nie chce odejść
nie głupie ! To ja czekam na folie a ty szukaj sposobu :cool::cool: jak Ci się to jakoś uda ładnie się podzielisz informacją ze mną nie ? :D
No jasne. Każdy tylko pisze wyciągnąć lustro a jak to już nikt
w sumie racja :D ja normalnie się boje wyciągać to, najlepiej jakbmy miał jakąś szpatułke czy coś żęby wsadzić pod szkło i ciągnąć z równym naciskiem, a próbowałeś np 'skręcić' lusterkiem na maksa w którąś strone żeby była szpara między obudową a szkłem ? Teraz na to wpadłem
No nie ma z tym problemu ale w jakim celu
no jak skręcisz na maksa lusterkiem i będziesz mógł wsadzić pod nie np coś twardego i pchnąć, równomiernie rozłożony nacisk, większe prawdopodobieństwo że nie pęknie, nie wiem czy się rozumiemy :f
Udało się chyba zrobię mini tutek dla potomnych
rób !
Eh dobra teraz pytanie jak zwolnić 4ty zatrzask ten za mocowaniem lusterka?
Ogólnie chyba trafiłem na jakiś straszny egzemplarz bo poluzowałem 3 i dalej obudowa nie drgnela
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=128194&stc=1
sprawdz czy na pewno wszystkie względem tej fotki, bo jeszcze coś urwiesz
Mam to przed sobą bo satynowa nakładka czeka na założenie musze tylko tej na lusterku się pozbyć a nie wiem już jak eh
Tak jest najłatwiej a większość z Was ma uchwyt
Generalnie POLECAM
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=128207&stc=1
i tak chyba pękło, dobrze widzę ?
No prosze Cie... Chyba bym nie polecał jakby pękło
To wina dwukolorowego sufitu :-P
k :D
I jak z tym toturialem bo dzisiaj po 16 chce sie wziac za swoje lusterka
Wymazane sadzą z wydechu twojego JTDka
Od niedzieli nie widziałem swojego samochodu także wybacz