witam
mam problem ten wężyk co idzie do gruszki turbiny w ogóle w nim nie ma ciśnienia i turbina sie nie otwiera i chciałem sie dowiedzieć czy można tak jezdzić czy nic sie nie stanie samej turbinie?
Printable View
witam
mam problem ten wężyk co idzie do gruszki turbiny w ogóle w nim nie ma ciśnienia i turbina sie nie otwiera i chciałem sie dowiedzieć czy można tak jezdzić czy nic sie nie stanie samej turbinie?
Owszem stanie się - kierownice zmiennej geometrii się zapieką
nawet do pracy nie dojade (20km)? zeby wjechac na kanał
Dojedziesz. Tyle że wężyk gdzieś ci syf wciąga...
wymiana overboost jest poprawa
od ilu obrotów czujecie że ciągnie wam turbo?
u mnie tak 2200
Około 2tyś. Powonno już być odzuwalne przyspieszenie wywołane turbiną.
Również stawiam na overboost
tak overboost juz wymieniony.
słuchajcie zaobserwowałem że np. zmieniam bieg z 2na 3 i jak przyspieszam gdzieś od 1500 obr to widzę w lusterku czarny dym.
czy to zły znak ? co może być przyczyną?
Możliwa nieszczelność w układzie dolotowym.
Jak bd sprawdzac uklad dolotowy to nie zapomnij o czyszczeniu. Ic,rury,egr,kolektor dolodowy
Jesli chcesz wyczyscic ic to wlej do niego 0,5l benzyny ekstrakcyjnej i trzęś pozniej odstaw na chwile i wylej to. Dla lepszego efektu wlej znów czysta benzyne i powtórz proces. Zajmuje to chwile a osiągi minimalnie sie poprawia
Pozdrawiam.
a też może dymic jak by była gdzies nieszczelnośc na drodze turbo - przepływka?
Odłacz ją i się przejedz jesli bedzie poprawa to znajdziesz winowajce. Jak cos mam na sprzedaż sprawna przeplywke z bosha za 100zl bo myslalem ze mi padla i kupilem nowa za 350... A zwrócic nie moge bo to rzecz elektryczna. Oczywiscie na moja przdpkywke daje gwarancje rozruchową 1 miesiac ;) spróbuj ja przecis na kazdym biegu do max obrotów i zobaczysz czy wyskoczy jakis bląd. Bo jak zamalo powietrza to ci wyskoczy. A najlepiej jak zrobisz wszystkie logi na fesie
Oczekiwana masa powietrza - zmierzona masa powietrza
Oczekiwane cisnienie doladowania - zmierzone cisnienie doladowania
I wrzuć je tu. Napewno ktos ci napisze co z nim jest.
dodam coś do tematu
a wiec jadąc na 5 i po przekroczeniu ja wiem 3000 tys obrotów i już przy predkości 130 słychać jakby huczenie jakieś z komory silnika.
witam
ostatnio alfa była na kompie i jest taka pozycja CIŚNIENIE RAIL wartość na biegu jałowym to 3 Mpa a przy wyzszych obrotach do 5 Mpa czy to wporzadku są wartości?