Cześć,
poszukuję dobrego mechanika w okolicach Starogardu Gdańskiego. Możecie kogoś polecić?
Pozdrawiam,
Michał
Printable View
Cześć,
poszukuję dobrego mechanika w okolicach Starogardu Gdańskiego. Możecie kogoś polecić?
Pozdrawiam,
Michał
Siemka,
Dla Alfy dobrego nie znalazłem, to zagłębie innej marki.
Najbliższy LECAR na Rotmance albo ASO w Gdańsku na Hallera.
Dokladnie, niemcy przejeli okolice. mnie ostatnio "ostatni" mechanik bardzo zawiodl i mam teraz problem.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Jadę tam jutro obejrzeć to auto:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-spider-...C32938218.html
Możesz kogoś podpowiedzieć? Ewentualnie może wspomożesz kolegę z forum swoją obecnością przy oględzinach?
Pozdrawiam.
Tak znam to auto, bo to komis znajomego. Bylo zalane, dlatego caly srodek prany. Ogolnie odpryski lakieru, karoseria moim zdaniem do malowania. Cos nie trybilo z elektryką, ale było robione u GazElka a to dobry i dosc drogi zaklad. Cena moim zdaniem zbyt wysoka. No ale mechanicznie podobno wszystko sprawne.
PS
Ok, nie wiedzialem, ze ma hardtopa a to rarytas. Chcesz to napisz do mnie na pw. Sie mozemy umowic jakos.
Zaraz obok jest stacja diagnoatyczna, to mozesz zrobic przeglad (ten przedzakupowy, zawsze to cos)
Nie widze opcji pisania na priv w telefonie. Bede tam przed 13:00. Jak dasz rade - bede wdzieczny.Pozdrawiam,Michal
Kurcze, nie widzialem postu, a chcialem Ci dac numer na pw. No nic. Mowilem na co zwrocic uwage, powiedz czy kupiles.
Gdyby nie to, że jestem na urlopie na Dolnym Śląsku chętnie bym się spotkał i pomógł. Szkoda.
Ale za to jestem zmuszony skorzystać z usług tutejszego mechanika, który przy okazji zdiagnozował mi stuki, jakich starogardzki diagnosta podobno najlepszy w mieście, spec od niemieckich wozideł nie widział na szarpakach.
A Najblizsza stacja kontroli przy tym komisie nie ma najlepszej opinii...
Fakt, Tomkar wymiana świec 600zł, pozdrawiam... No ale w mieście ogólnie co chwila jest jakaś stacja diagnostyczna. Luzy sprawdzą, podłogę, wszystko inne wyjdzie w praniu niestety.
Piotr - mam do Ciebie interes mały... Jak wrócisz to pogadamy ;D
Byłem, ale nie kupiłem. Potwierdzam w 100% to, co powiedziałeś. Niestety po bliższym przyjrzeniu się widać, że był zalany, nawet na kieszeni radioodbiornika. Ogólnie kiepskie wrażenie na pierwszy rzut oka, a potem z każdym szczegółem coraz gorzej. Niedziałający mechanizm szyby kierowcy, przewody na wierzchu, miejscami rdza (wiadomo, lata też swoje zrobiły). Silnik moim zdaniem też nie najlepiej. Coś cykało moim zdaniem nie tak jak powinno, ale nie jestem specjalistą i mogę się mylić. Ogólnie sporo kasy i pracy do wrzucenia w to auto, żeby je doprowadzić do porządnego stanu. Doliczając wszystkie opłaty potrzebne do rejestracji - dla mnie za dużo.
@Klakier - dzięki za pomoc. Przydała się bardzo i skróciła czas oględzin auta.
Pozdrawiam,
Michał
Dodano po 8 minutes:
Próbuję znaleźć opcję podziękowania za post, ale nie widzę, sorry :/
spoko, nie zależy mi na "lajkach". Po prostu ok, auto jest fajne, jest do zrobienia, no ale jak widzę ten wypucowany lakier i to, że słowa o zalaniu nie ma... Laik go kupi i później będzie narzekał na awaryjność Alf. Szczerze? Wolałbym jechać po tę: http://olx.pl/oferta/alfa-romego-spi...tml#a8cf57854a i ją wyremontować wyszłoby taniej i wiedziałbym co mam.
Zgadzam się z Tobą. Samochód prezentuje się świetnie i z pewnością ktoś go kupi oczami. Hardtop i felgi bombowe (choć te drugie trochę zniszczone).
Przed polerowaniem wygladal naprawde źle. No nic. Powodzenia przy poszukiwaniach. Fajnie, ze moglem pomoc.
witam obserwowałem ten samochód, jak widać w ogłoszeniach w Polsce jest jedyna V6 do kupienia, komis nadal szuka frajerów i obniżył cenę do 8900, jak dojdzie do 5900 to kupuję dla dachu :-)
ale wielkie dzięki że wymyślili net, fora i takich maniaków jak Wy tutaj człowiek oszczędza kupę czasu i kasy.
Sam dach warty jest z 5k, 8.9 za jedyna v6 to mysle nie jest zla cena. Fakt, trzeba bedzie wlozyc, no ale ich wiecej juz nie bedzie. Jako ze znasz jej wady, to mozesz probowac zejsc jeszcze z ceny.
klakierr a Ty rozumiem że oglądałeś ten samochód? blacharsko wygląda dobrze przynajmniej z poziomu nadwozia,
druga sprawa o którą pytał kolega, czy w okolicy są machanicy którzy ogarną stan zawieszeni i silnik bo ja mam do Pruszcza ponad 300km i nie mam mozliwosci ciagnac kogos ze sobą
Blacharka - idealna nie jest. Są stacje diagnostyczne, placisz 50zl i sprawdza Ci podstawowe rzeczy.
Okoliczne stacje diagnostyczne tylko podstawowe rzeczy, nic więcej.
Np. nie wykryją luzu na sworzniach górnych wahaczy w 156, a za pseudodiagnozę skasują.
Ten komis przeniósł się ostatnio na drugą stronę Starogardu.
Tak, na wylotowke Zblewa. Mechanik tez niczego w sumie nie stwierdzi "tak w 5min". Niestety.
Czy koledzy z Pomorskiego orientują się czy w Trójmieście bądź okolicach jest pewny/polecany serwisant Alf Romeo 156 V6?
Nie mam opcji edycji posta dlatego piszę drugi.
Z pobieżnego wywiadu wychodzi tylko że Le-Car na Rotmance jest najbliżej.
Ktoś zarekomenduje ten obiekt dla silnika V6?
Nigdy nie bylem - ich ceny mnie odepchnely. Sam robie u jednego takiego Grzegorza z Wysokiej (k. Bobowa). Moge go polecic do kazdego silnika - łącznie z rakietowym. Jesli chcesz numer/adres, napisz na PW.
Le-Car ceny ma normalne, delikatne różnice nie są zauważalne, sam u niego serwisowałem auto. Tylko jak kupiłem V6 to Marcinowi się nie chciało w niej bawić, ostatecznie podłubał i usterkę znalazł :D
Teraz jak mam 2,0 Turbo we Fiacie to główna naprawę robiłem w Technologic Gdynia,
Ale wymieniałem turbinę i robiłem mały wyciek w Grabowie pod Starogardem u Jarka, na prawdę świetny mechanik. U niego normalnych samochodów na podwórku nie widać :D same dziwadła :D
Jak ktoś chce telefon to niech się przypomni 507621222