Czy można przejśc z oleju mineralnego (15W40) na półsyntetyk (10W40)?
Printable View
Czy można przejśc z oleju mineralnego (15W40) na półsyntetyk (10W40)?
Moim zdaniem koledzy mają 100% rację.
Chociaz przypomniałem sobie ze stosująca olej Valvoline Max Life 10-w40 mozna lac go gdy wczesniej silnik zalany był mineralnym.
Kolega już kupił mineralny taki jak był lany
Nie każdy 15W40 jest olejem mineralnym. Np. 15W40 z Petrocanady to olej na bazie syntetycznej. Jeżeli wczesniej byl typowy minerał o niskiej liczbie TBN, to pewnie zostawił osady w silniku, jeżeli bylo dlugo na nim jeżdzone.
Ja niedawno przeszedłem z mineralnego na tani półsyntetyk - tak na próbę. Jeśli wszystko będzie w porządku, to po 5 - 6 tys. zaleję lepszy półsyntetyk ( + zmiana filtra oczywiście). Jeśli oleju zacznie ubywać w zatrważającym tempie, to wróce do mineralnego.
Decyzję o zmianie rodzaju oleju podjąłem, gdy przy temp. -6 stopni usłyszałem grzechotanie wariatora.
Pozdrawiam
to wszystko zalezy o d stanu silnika. czytalem kiedys (zaznaczam ze tylko czytalem i nie mam gwaracji ze to 100% prawda) ze facet jakies auto przy przebigu 400tys zalal pelnym syntetykiem z czystej ciekawosci i autko hulalo az milo i zuzycie oleju nie wzroslo.
Ja jak kupiłem auto to w bagażniku była butelka Mobil 15W-40. Odrazu pojechałem na wymianę oleju i wlałem Selenie TurboDiesel 10W-40 gdyż koledzy z forum stwierdzili że do tego silnika tylko taki olej nawet przy 200tys km przebiegu. Też mi się tak wydawało że mineralny to juz do kończącego się silnika leje. Zrobiłem na nowym oleju 2tys km i stan oleju jak był tak jest. Mam nadzieje że będzie wszystko ok.
a jak jest z zamianą półsyntetyka na syntetyk? np.10w-40 na 5w-40.