Wie ktos czy zegary z modelu powiedzmy 2007 blackline beda pasowac do zwyklej GT w dieslu plug&play? Kostki pasuja czy trzeba cos przerabiac?
Printable View
Wie ktos czy zegary z modelu powiedzmy 2007 blackline beda pasowac do zwyklej GT w dieslu plug&play? Kostki pasuja czy trzeba cos przerabiac?
Na pytanie nie odpowiem, ale z ciekawości zapytam: czy to się wizualnie czymś różni?
i kontrolki od tempomatu chyba nie mają z tego co pamiętam :)
No dobra a mial ktos zalozone tarcze indiglo w gt? Obie wersje fajnie wygladaja ale czarne chyba bardziej mi podchodza.
http://allegro.pl/moman-tarcze-indig...214757427.html
A tu licznik po fl...
http://allegro.pl/licznik-zegary-alf...238405358.html taki jak w 147?
Swoją drogą tuby miały swój urok. A tak blat jak w pasku.
Tuby mają urok, ale i też bardzo praktyczne zastosowanie... moja żona nie widzi ile jedziemy :D
@stuntmachine
tak licznik taki jak w 147
Ktoś z forum ostatnio zrobił bardzo fajną przekładke zostawił tuby i włożył nowe tarcze z białym podświetleniem
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...zdj_cie_3_.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...zdj_cie_4_.jpg
oooo to to mi się podoba, jakiś opis?? :)
To moje zegary. Generalnie montaż jest tak jak omen napisał p&p natomiast schody zaczynają sie w momencie sparowania elektroniki. Zegary mają swój procesor w którym zapamiętane są ustawienia pojazdu dawcy łącznie z przebiegiem. Pojazd w momencie uruchomienia zapłonu wysyła sygnał do wszystkich podzespołów w pojeździe i kiedy coś sie nie zgadza np. liczba zapamietanego wyposażenia na pokładzie to wyrzuca nam błąd skutkujący miganiem przebiegu. Jest to problem z którym niektórzy użytkownicy mieli do czynienia w przypadku wymiany radia na nie oryginalne. Na forum są opisane procedury jak to usunąć za pomocą kabla ELM niestety nie jestem fachowcem od kręcenia liczników i sobie z tym nie poradziłem.
Napoczątku wziąłem swoje zegary i podmieniłem poprostu tarcze efekt był połowiczny ponieważ brakowało zimno białego podświetlenie więc miałem tarcze BL i standardowe czerwone podświetlenie, wygląda to fajnie ale nie o to mi chodziło.
Aby uzyskać białe podświetlenie opcje były dwie albo przelutować 12 diodek albo procesor. Ponieważ wskaźniki od paliwa i temperatury zamocowane są na osobnej płycie okazało się ,iż wystarczy przelutować tylko 8 diodek z płyty głównej. Zajęło mi to 30 min i już!
Efekt zegarów Black Line lub QV w tubach jest naprawdę super ( najlepsze zegary jakie widziałem) zdjęcia zrobione były telefonem ale jak tylko wpadnie mi jakieś lustro w ręce to postaram się zrobić Real foto, w moim temacie nie było zbytnio zainteresowania tą modyfikacją więc też na siłę się tym nie chwaliłam.
Przy rozbieraniu zegarów szczególną uwagę trzeba zachować podczas ściągania/ zakładania wskazówek ponieważ można uszkodzić siłowniki, naszczęście do puki nie uszkodzimy zwojów to można je do woli naprawiać :)
jeśli ktoś nie ma wprawy w lutowaniu to też niech poprosi o pomoc. Dla wprawionej osoby to kilkanaście minut :)
wrazie pytań pomogę
Wysłane z iPada
rewelacyjnie wygladaja te zegary !
Gdzie dostales europejskie zegary od Black line? Na allegro?
allegro, wisiały chwile po 350 dogadałem się i za 310 poszły. Zastanawiałem się wcześniej jeszcze na przekładką czarnych tarczy ze 147 fl i podmianą diodek na białe, efekt też mógłby być ciekawy i tańszy, no ale trafiły się idealne :)
Już sama koncepcja podświetlenia z Black Line przypadła mi do gustu i myślę o przeróbce oryginalnych.
Czy w każdej GT do podświetlenia „zegarów” użyte są diody czy występują również wersje z klasycznymi żarówkami?
Jeszcze jedno pytanko: czy w wersji Black Line podświetlenie reszty wnętrza tzn.: panel środkowy, sterownie klimatyzacji, guziki do sterowania szybami jest czerwone jak w standardzie?
Tak jest czerwone
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hej. Jak przeloze zegary z wersji blackline to jaka procedure bede musial wykonac aby mi przestal mugac lcd od km-przebiegu
??
Wystarczy podpiecie pod kompa i wykasowanie bledu ?
Czy trzeba cos jeszcze ?wstawic przekaznik
Osiowanie proxy
To sie wstawia ?? Co to jest
- - - Updated - - -
Ok juz wiem, dzieki osiowanie proxy przez FES albo alfaOBD
- - - Updated - - -
Seba dzieki wielkie za pomoc
kto mi przypomni którą kontrolką się różnią nowe od starych i które mają jedną więcej/mniej ?
Tempomat
tempomat ma kontrolkę i w starych tubowych i w nowszych bez tub, jakaś inna i na pewno jest różnica jednej kontrolki